Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: Canon na Nikon.

Domyślnie

Jak się chce znaleźć w starej zabawce powód do zmiany, to się znajdzie. Zawsze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koalazpoznania Zobacz posta
    O jezu, mówiłem, że nie chcę trolingu. Chodzi mo o kolorystyke, w canonie mik sie nie podoba i tyle. Jestem amatorem i robie to dla siebie, więc, to jak odbieram swoje zdjecia ma byc wazne dla mnie nie dla innych ( poki co mimo ze krytyka mile widziana)
    Skoro w takim razie nie możesz/nie chcesz dokładniej naświetlić problemu, jaki trapi Twojego Canona i cóż takiego Ci się w nim nie podoba to niestety ale nikt tu jasnowidzem nie jest. Tym bardziej, że pierwsze słyszę aby ktoś chciał się przesiadać z Canona na Nikona właśnie ze względu na kolory...
    Przy tej porcji informacji najlepszą radą będzie ta jaką udzielił marekb
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Nie przesadzajmy z tym "atakowaniem". Kolega pisze o problemach z kolorem i aby mu pomoc, trzeba by najpierw zrozumieć w czym rzecz leży.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

koalazpoznania
    Gość

Domyślnie

Dzięki zaraz zajmę się lekturą
    A co do postów wyżej... nie warto komentować

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr Szmidt Zobacz posta
    koalazpoznania - jak chcesz to poczytaj u mnie na blogu serie artykułów o przesiadce z canona na nikona: http://www.studio-colorbox.pl/2011/0...l-sie-nikonem/
    Piotr, wybacz szczerość ale z tego artykułu to nie za wiele można wywnioskować... jakiejś większej serii o przesiadce też dopatrzeć się nie mogę. (zwróciłbym uwagę na błędy bo jest ich na blogu spoooro )

Domyślnie

Witam serdecznie
    Jako, że jestem tu nowy, nie do końća znam to forum ale liczę na konkretne odpowiedzi a nie trolling
    Obecnie jestem posiadaczem Canona 60D( pierwsze lustro, na początku miałobyć do filmów ale wolałem jednak zdjęcia..). Lecz po pół roku, canon mnie trochę zawodzi( nie mówię tu o moim sprzęcie ale ogólnie o canonie).
    Mam zamiar smienić system (obecnie do canona mam obiektyw 100 f2.0 i m42 heliosa 50).
    Na jaki aparat z serii nikonów mógłbym zmienić mój sprzęt ?
    ... bez urazy.
    1. Masz ochotę zmienić system - zmieniaj!
    2. Na co zmienić? Na najdroższy na jaki ciebie stać!
    3. Czy zdjęcia będą lepsze - trudno powiedzieć, bo zdjęcia robi człowiek a nie sprzęt.
    4. "trolling" - sam prowokujesz w pierwszym zdaniu i masz pretensje - dziwny z ciebie canoniarz
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Wiesz na czym polega profesjonalne doradztwo? Na tym, iż wpierw trzeba poznać potrzeby klienta.
    Ty natomiast na prośby o naprowadzenie na trapiący Cię problem wystawiasz adwersarzom środkowy palec.
    Nie zdziwiłbym się wcale, gdyby już tu nikt się słowem nie odezwał...

Domyślnie

Dzięki zaraz zajmę się lekturą
    No i jak po lekturze? Sprawa się wyjaśniła?
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Wiesz na czym polega profesjonalne doradztwo? Na tym, iż wpierw trzeba poznać potrzeby klienta.
    Ty natomiast na prośby o naprowadzenie na trapiący Cię problem wystawiasz adwersarzom środkowy palec.
    Nie zdziwiłbym się wcale, gdyby już tu nikt się słowem nie odezwał...
    +1

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

A ciul nabije sobie jeden post wiecej. Nikon D70 fajna puszka jak dla mnie wystarczy na wędrówki górskie. Potem D80 bardziej mi się spodobał ze względu na swoje iso 100. D300 Ogólnie miałem go jako beckup do ślubów po pół roku sprzedałem. Świetny sprzęt do fotografii górskiej. D700 rewelacyjny af i dziadowskie kolory w sztucznym świetle w skapych warunkach oświetleniowych . Wiem wiem zaraz nastąpi atak że trolinguje( super zwrot muszę żonie powiedzieć). D3s nie mam ale za pół roku będe miał. C5MKII rewelacyjny obrazek, af do d... troszkę gorszy. Obsługa masakrastyczna. Ale najważniejsze to obiektywy. Ja jako perfidny leń najbardziej lubię 18-200 na dx i 28-300 na FX. Jak cos to pytaj na nikonie znam sie najlepiej z wszystkich tutaj. Ależ mi skromnie to wyszło.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów