Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Wątek: Canon na Nikon.

Domyślnie

Ja jestem niewolnikiem LR - to jeden z tych niewielu programów komputerowych, przy używaniu których mam uczucie się że ten, kto go projektował, wiedział kto go będzie stosował albo i nawet sam go użytkuje.

I pomimo, że to co jest przedmiotem wątku - kolory - podobają mi się bardziej (na defaultach rzecz jasna) z firmowych DPP czy VNX - nie wygląda na to, żebym LR zdradził w najbliższej przyszłości.

O czym właściwie jest ten wątek?

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Jak cos to pytaj na nikonie znam sie najlepiej z wszystkich tutaj. Ależ mi skromnie to wyszło.
    nieprawda, to ja się znam lepiej

Cytat Zamieszczone przez Piotr Szmidt Zobacz posta
    Szybkie pytanie do specjalistów ktorzy wypowiedzieli sie w tym watku - Ile z was mailo zarowno Canona i Nikona przez czas dluzszy niz 2-3 lata zeby moc w pelni ocenic roznice?? Pytam z ciekawosci
    miałem dłuższy czas i jeden i drugi system, jak bardzo dużo osób na forum.
    Zmiana sytemu to nic strasznego najwyżej trochę kosztuje ale akurat narzekanie na kolorystyke w canonie to przegięcie Mozna narzekać na AF w canonie [ bo on tam prawie nie istnieje ] ale kolor jest sympatyczniejszy "u nich".

Domyślnie

rycerz - akurat tutaj sie z toba niezgodze, ale musisz pamietac warunek konieczny do zaakceptowania mojej odpowiedz. To co pisze to moje wlasne subiektywne odczucie Pozatym pamietaj tez ze przesiadlem sie z canona 40D na Nikona D7k - zupelnie dwie rozne "klasy" sprzetu, a przedewzystkim kompletnie inne technologie rozlozone w czasie

Domyślnie

jaka gigantyczna roznice odczules po zmianie 40d na d7k?

lepsze wysokie iso, lepszy wyświetlacza, a poza tym? nie dramatyzujmy

Domyślnie

jesli juz bardzo pragniesz zebym wymienial:

-wiecje PIXLI - przy obrabianiu szegułów niekwestiownowalna zaleta,a nie wyscig szczurów po lepsza luszczanke
    -lepsze odzworowania odcieni czerwonego i bardzo prosze nie wmawiac mi ze wszystko sie da osiagnac za pomoca sówaczkow. Pracuje na rawach przynajmniej 7 lat.
    -po kalibracji w serwisie znacznie pewniejszy AF niz w Canonie

-kwestia obslugi itp to juz rzecz wzgledna.

Te wyżej wymienione powody byly głównym argumentem jesi chodiz o zmiane marki body. To co piszesz o ISO - TAK, niekwestionowalnie lepsza jakosc przy gigantycznym ISO w porownaniu do Canona. Tam rzadko wchodzilem wyżej niż 400, tutaj bez mrogniecia moge sobie pozwolic na ISO 1000-1200 i nie czuje bolu.

Moze to i fanaberia, ale stac mnie na nia było i taki kaprys miałem. A jesli stwierdzam ze Nikon ma sikwake i basen a przy okazji robi lo....a to i tak nikt mnie nie w mowi ze Canon i Nikon to to samo, a mozna sobie wyregulowac sówaczkami w LR czy C1. Gdyby tak bylo to by nie bylo roznych marek a do tego tym bardziej różnych modeli.

Domyślnie

Panowie, zróbcie to choćby dla powagi tego forum i własnej dumy. Wpadł tu jakiś troll, zarejestrował się, rzucił jakiś chwytliwy, tani temacik jak dzieciom plastikowego resoraka. Teraz pewnie siedzi przed kompem, w zadku mając całe te dylematy i ma ubaw po pachy widząc jak starzy, poważni forumowicze drą szaty nad tysiącpińćsetnym tematem o wyższości świąt jednych nad drugimi...
    Dajcie sobie luzu
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Kolejny wątek bez sensu... :/
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    A cóż Cie tak zawodzi w canonie?
    Helios ??
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr Szmidt Zobacz posta
    .. za pomoca sówaczkow........sówaczkami w LR czy C1.....

Nie wytrzymałem SUWAĆ. Do słownika.
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów