Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: Canon na Nikon.

koalazpoznania
    Gość

Domyślnie Canon na Nikon.

Witam serdecznie
    Jako, że jestem tu nowy, nie do końća znam to forum ale liczę na konkretne odpowiedzi a nie trolling
    Obecnie jestem posiadaczem Canona 60D( pierwsze lustro, na początku miałobyć do filmów ale wolałem jednak zdjęcia..). Lecz po pół roku, canon mnie trochę zawodzi( nie mówię tu o moim sprzęcie ale ogólnie o canonie).
    Mam zamiar smienić system (obecnie do canona mam obiektyw 100 f2.0 i m42 heliosa 50).
    Na jaki aparat z serii nikonów mógłbym zmienić mój sprzęt ?

Domyślnie

A cóż Cie tak zawodzi w canonie?

koalazpoznania
    Gość

Domyślnie

Hm.. może nie tyle zawodzi, ale wrażenia wizualne zdjęć z nikona trafiają do mnie ( Wiem, wiem, aparat nie robi zdjęć tylko "fotograf") ale jednak jest coś co mnie w moich zdjęciach denerwuję

Domyślnie

zmienić*
    zasadnicze pytanie, jakim budżetem dysponujesz ?

Domyślnie

I myślisz, że jak zmienisz sprzęt to magicznie nagle będą lepsze?

koalazpoznania
    Gość

Domyślnie

O jezu, mówiłem, że nie chcę trolingu. Chodzi mo o kolorystyke, w canonie mik sie nie podoba i tyle. Jestem amatorem i robie to dla siebie, więc, to jak odbieram swoje zdjecia ma byc wazne dla mnie nie dla innych ( poki co mimo ze krytyka mile widziana)
    Co do budżetu, planuje sprzedać swój obecny sprzęt więc będzie to kwota w granicach 4 tysięcy

Domyślnie

Żeby gorsze nie były stara kasy i zawód. Może kup takiego nikona z którego te piękne zdjęcia widziałeś?

Domyślnie

Wrzuć może jakieś przykłady zdjęć i wyjaśnij, co Ci się w nich nie podoba.
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 30-10-2011 o 11:19
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koalazpoznania Zobacz posta
    Chodzi mo o kolorystyke, w canonie mik sie nie podoba i tyle.
    Matryce łapią luminancję, kolor powstaje w postprocesie. Piszesz pewnie o postprocesie wmontowanym w puszkę. Więc zastosuj postproces poza puszką - DPP jest darmowy i daje bardzo dobre rezultaty.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

dziwie wam sie strasznie ze tak konkretngo czlowieka "atakujecie". # miesiace temu przechodzilem to samo i z prawdopodobnie tych samych przyczyn i jakos nie bylo tego problemu.

koalazpoznania - jak chcesz to poczytaj u mnie na blogu serie artykułów o przesiadce z canona na nikona: http://www.studio-colorbox.pl/2011/0...l-sie-nikonem/

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów