Close

Strona 35 z 72 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 720

Wątek: Cena LPG

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SADPUNK44 Zobacz posta
    Z tego, co pamiętam, to jest model który robi się bez map-sensora(w inst.gaz.), ze względu na brak mierzalnego podciśnienia w kolektorze ssącym, ale mogę się mylić, tylko jedną taką robiłem...
    To w jaki sposób kolego uzyskałeś "mapę" w funkcji obciążenia?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yans Zobacz posta
    To w jaki sposób kolego uzyskałeś "mapę" w funkcji obciążenia?
    W tym przypadku nie może być mowy o mapie, gdyż mapa jest wypadkową czasu wtrysku i podciśnienia, którego tu nie ma. Z racji tego, że nie mam hamowni, biorę laptopa na kolana, kierowcę i na autostradę...Regulacja odbywa się metodą porównawczą, tzn tak dostrajam dawkę gazu, żeby czas wtrysku beny nie zmieniał się przy zmianie paliwa.Bardzo pomocny staje się tu jakikolwiek tester diagnostyczny, który pokazuje parametry bieżące, a w szczególności wychylenia integratorów. Operacja jest czasochłonna, ale daje bardzo dobre efekty.

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Zamontuj to w samochodzie chłodzonym powietrzem :P
    Technicznie-żaden problem, prawo nie pozwala...
    Ostatnio edytowane przez mpwt ; 23-10-2011 o 03:58
    d'SLR; Takumar 1,8/55; Zeiss 3,5/135
    sadpunk44.blogspot.com

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Duuużo roboty. Chociaż z drugiej strony, każdą instalację tak się powinno dostrajać. A jak wiadomo robi się autokalibrację i gotowe.

Inną opcją w tym przypadku jest zastosowanie wtryskiwaczy o jak najbardziej liniowej charakterystyce.

Domyślnie

U mnie gazownik ustawial w trasie dopiero jak pojechalem do niego po paru dniach z problemami, przy 6 tys obr odcinalo mi gaz i przelaczalo na pb. zanim wystroili, najpierw wymienili reduktor, grzebali sie i grzebali, wkoncu wpadli na genialny pomysl, zeby podpiac kompa i pojechac w trasie stroic. od tego czasu jest cacy
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qualin Zobacz posta
    U mnie gazownik ustawial w trasie dopiero jak pojechalem do niego po paru dniach z problemami, przy 6 tys obr odcinalo mi gaz i przelaczalo na pb. zanim wystroili, najpierw wymienili reduktor, grzebali sie i grzebali, wkoncu wpadli na genialny pomysl, zeby podpiac kompa i pojechac w trasie stroic. od tego czasu jest cacy

Ja, wprowadzając dane do sterownika gazu, celowo ustawiam próg odcięcia na 6500 rpm.Ma to zapobiec między innymi konsekwencjom zawieszenia się silnika na wysokich obrotach(z różnych przyczyn), bo jak wiadomo powszechnie, gaz ma wyższą temp. spalania, co prowadzi w prostej linii do przegrzania silnika
    sadpunk44.blogspot.com

Domyślnie

Ja cholery dostawalem jak mi sie przelaczal na pb 1000 obr od odciecia, szczegolnie przy wyprzedzaniu bylo to denerwujace. Silnik wysokobrotowy lubi sie krecic wysoko.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Rozmowny Awatar km79
    Miasto
    Bilgoraj - Burton on Trent

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    http://biznes.onet.pl/olej-pokonuje-...mentarze-detal
    No choć raz Lublin w czymś przoduje hehe
    Doświadczyłem dzisiaj tego na własnej skórze (kieszeni)
    Niestety ceny na stacjach są nieco wyższe niż te podane na stronie z linku.
    D600 +N35 +N50 +N70-210
    D810 +S24
    fr

Domyślnie

No dziś na Łukoilu ON droższy o 10gr jak 95-tka

http://biznes.onet.pl/rekordy-na-sta...7,1,news-detal

Domyślnie

Konin; bena - 5,39, lpg - 2,95...
    sadpunk44.blogspot.com

Strona 35 z 72 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów