Close

Strona 34 z 72 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 720

Wątek: Cena LPG

Domyślnie

Lecą parametry zanim nowe sztywne części się ułożą.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiobudrysio Zobacz posta
    wlasnie dlatego sie waham bo kilometrow nie robie niewiadomo ile powiedzmy 10 tys rocznie
    i co mnie przeraza to brak bagaznika po zamontowaniu butli w miejce zapasowki
    zobaczymy jak gaz bedzie szybowal do gory to przynajmniej mniej dylematu dla mnie gazowac czy tez nie
    Nie gazuj, nie warto przy takim przebiegu. Za dobrą instalację należy dać 2900 zł, może więcej teraz, więc czas zwrotu to kilka ładnych lat przy takim małym przebiegu.
    Ostatnio edytowane przez ASAHI ; 20-10-2011 o 18:39

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASAHI Zobacz posta
    Za dobrą instalację należy dać 2900 zł, może więcej teraz, więc czas zwrotu to kilka ładnych lat przy takim małym przebiegu.
    Zakładając, że gaz nie zdrożeje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta

Dlatego montaż LPG nie jest zawsze taki prosty. Pewnych aut nie da się trzasnąć na ślepo. Musi być sprzęt, musi być fachowiec i musi być hamownia. Dlatego V8 przerabia się na gaz przez 2-3 dni.

...........................

Dla mnie istnieje powód, dla którego nie wolno gazować V8. To duchowa i mentalna zbrodnia.
    A jaki masz konkretnie model auta, bo to też jest ważne.Masz rację, że pewnych aut nie da się trzasnąć na ślepo, (np. Rover, Subaru), ale znakomita większość , to jest schemat, wiadomo, że grupa VW musi być regulowana "na bogato"(mapa beny swoje, a mapa gazu swoje), japończyk-problem z biegiem jałowym, do tego dochodzi podział aut na te z wtryskiem beny jednoczesnym, grupowym, sekwencyjnym...Tu ktoś bez wiedzy się pogubi...
    d'SLR; Takumar 1,8/55; Zeiss 3,5/135
    sadpunk44.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SADPUNK44 Zobacz posta
    A jaki masz konkretnie model auta, bo to też jest ważne.(...)
    BMW E39 540i, automat. I nawet nie myślę go zhańbić gazem.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Też mam BMW E39 540iA. Silnik 4,4 nawet fajnie się gazuje, ale musi to zrobić prawdziwy spec, a takich jest niewielu. Ilu ma hamownię?

10 tys rocznie
    to minimum od którego opłaca się dać gaz. Butla w miejsce zapasu, nie zajmuje miejsca w bagażniku. Ograniczeniem jest wtedy wielkość. Ja mam zamiast koła w 520i 50 litrów.
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF Zobacz posta

to minimum od którego opłaca się dać gaz. Butla w miejsce zapasu, nie zajmuje miejsca w bagażniku. Ograniczeniem jest wtedy wielkość. Ja mam zamiast koła w 520i 50 litrów.
    tyle to wiadomo tylko ze wtedy zapas zajmuje miejsce bo gdzies go trzeba wozic tym bardziej ze ja mam pelne zapasowe a nie dojazdowke
    kupie "relamax" i poobserwuje ceny paliw az pewnego dnia podejme decyzje
    nikony dwa i jakies szkła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    BMW E39 540i, automat. I nawet nie myślę go zhańbić gazem.
    Z tego, co pamiętam, to jest model który robi się bez map-sensora(w inst.gaz.), ze względu na brak mierzalnego podciśnienia w kolektorze ssącym, ale mogę się mylić, tylko jedną taką robiłem...
    d'SLR; Takumar 1,8/55; Zeiss 3,5/135
    sadpunk44.blogspot.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    W zasadzie do każdego. Nie ma nic nadzwyczaj skomplikowanego w zamontowaniu instalacji. Model samochodu nie ma znaczenia, tak jak też jego pojemność.
    Zamontuj to w samochodzie chłodzonym powietrzem :P
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Zamontuj to w samochodzie chłodzonym powietrzem :P
    hehe....:P
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Strona 34 z 72 PierwszyPierwszy ... 24323334353644 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów