Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 57

Domyślnie

no to wszystko wyjasnia... zalozyli Ci jakies zdjete kilka minut wczesniej... a ze jako tako wygladaly i rokowaly to masz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Byłem ostatnim "klientem", więc może już kleju mało było
    Mało kleju w kleju? Ojoj, złe czasy nastali

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    Jak do tej pory problem gum nie występował w żadnej z moich puch (D80, D90 i D300s) oraz obiektywów.
    Natomiast problem istnieje i odłażą gumy czy to w nikonie jak i w canonie.
    Jednym mniej innym bardziej.
    Miałem w rękach masę sprzętu używanego Canona - nie spotkałem NIGDY body/szkła z odklejonymi gumami. W Canonie są one jak przyspawane.
    W obecnych czasach nieumiejętność dobrania dobrej jakości kleju przez firmę tak poważną jak Nikon to śmiech prosto w twarz swoim klientom i naciąganie ich na wymianę gumek za grube setki złotych...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Kurdę - problemem nie jest klej. Tak naprawdę chodzi o to, że pęcznieje guma i spęczniałej żadna siła nie utrzyma na miejscu.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

trudno mi się wypowiadać, bo wszystkie body ( a używane w baaardzo ekstremalnych warunkach od upału, przez ulewy i mrozy - takie są warunki na pokazach ) które mam ( a mają po około 100.000 klapnięć każde ) i miałem nigdy nie miały problemu z gumami.

Domyślnie

Klej , guma czy jakikolwiek inny drobiazg - przyznasz, że w czasach mikroprocesorów i lotów w kosmos takie bzdety to śmiech z użytkowników sprzętów za grube tysiące?
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

no ale w kosmosie gumy sie nie odklajaja... pewnie dlatego nikon zawsze tam latal w wahadlowcach... oni sa po prostu technologicznie krok naprzod...

canon w kosmosie byl chyba tylko sila wlasciciela ktory z powodu AF go tam wyslal...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 25-10-2011 o 13:00 Powód: pis. ("na przód")

Domyślnie

Kosmonauci mają czyste łapy.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Kurdę - problemem nie jest klej. Tak naprawdę chodzi o to, że pęcznieje guma i spęczniałej żadna siła nie utrzyma na miejscu.
    A żółtym nie pęcznieje?
    To nie może być to. W ponad 6 letnim 20D trzyma jak nowa, ze o 1D nie wspomnę.
    Każdy mój Nikon miał poodłażone gumy. To nie może być przypadek, czy moje złe użytkowanie.
    Szary, cichy człowiek.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Dokładnie, problem leży w składzie gumy, kompromisu aby było wygodnie pod paluszkami użyszkodnika. Dają gumę która zmienię zwoje wymiar, pęcznieje, przesuwa się, a pracującej gumy żaden klej nie utrzyma. Choć z drugiej strony należę do osobników którym łapy w robocie pocą się okrutnie i po trzech-czterech latach dość intensywnego używania dwóch D700 w żadnym gumy się nawet nie mają zamiaru odklejać. Może mi jakieś wadliwe przykleili złośliwcy co nie znaczy, że problemu nie ma. Jest i to masakryczny z tego co widzę na sprzętach kolegów.

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów