no to wszystko wyjasnia... zalozyli Ci jakies zdjete kilka minut wczesniej... a ze jako tako wygladaly i rokowaly to masz![]()
Szukaj
no to wszystko wyjasnia... zalozyli Ci jakies zdjete kilka minut wczesniej... a ze jako tako wygladaly i rokowaly to masz![]()
侍
Miałem w rękach masę sprzętu używanego Canona - nie spotkałem NIGDY body/szkła z odklejonymi gumami. W Canonie są one jak przyspawane.
W obecnych czasach nieumiejętność dobrania dobrej jakości kleju przez firmę tak poważną jak Nikon to śmiech prosto w twarz swoim klientom i naciąganie ich na wymianę gumek za grube setki złotych...
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Kurdę - problemem nie jest klej. Tak naprawdę chodzi o to, że pęcznieje guma i spęczniałej żadna siła nie utrzyma na miejscu.
Krzysztof Paszkiewicz
trudno mi się wypowiadać, bo wszystkie body ( a używane w baaardzo ekstremalnych warunkach od upału, przez ulewy i mrozy - takie są warunki na pokazach) które mam ( a mają po około 100.000 klapnięć każde ) i miałem nigdy nie miały problemu z gumami
.
Klej , guma czy jakikolwiek inny drobiazg - przyznasz, że w czasach mikroprocesorów i lotów w kosmos takie bzdety to śmiech z użytkowników sprzętów za grube tysiące?
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
no ale w kosmosie gumy sie nie odklajaja... pewnie dlatego nikon zawsze tam latal w wahadlowcach... oni sa po prostu technologicznie krok naprzod...
canon w kosmosie byl chyba tylko sila wlasciciela ktory z powodu AF go tam wyslal...
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 25-10-2011 o 13:00 Powód: pis. ("na przód")
侍
Dokładnie, problem leży w składzie gumy, kompromisu aby było wygodnie pod paluszkami użyszkodnika. Dają gumę która zmienię zwoje wymiar, pęcznieje, przesuwa się, a pracującej gumy żaden klej nie utrzyma. Choć z drugiej strony należę do osobników którym łapy w robocie pocą się okrutnie i po trzech-czterech latach dość intensywnego używania dwóch D700 w żadnym gumy się nawet nie mają zamiaru odklejać. Może mi jakieś wadliwe przykleili złośliwcyco nie znaczy, że problemu nie ma. Jest i to masakryczny z tego co widzę na sprzętach kolegów.
Skontaktuj się z nami