Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Domyślnie Gumiany problem Nikona

Nie mogę zrozumieć jak tak duża firma może walić taką niedoróbkę przez tyle lat.
    Odklejanie gum to mogłem przeboleć w D70, czy D200, ale właśnie wpadł do mnie brat ze swoim D3 i w 14 miesięcznej puszce, wcale nie tak intensywnie używanej, odstają dwie gumy i bracki przykleja toto taśmą samoprzylepną.
    Wygląda to jak pucha korespondenta wojennego. Urok swój ma, tylko że niekoniecznie każdy tak chce.
    Przeca to wygląda jak badziew od Chińczyków za 100zł a nie sprzęt z górnej półki za niemałe pieniądze.
    Co oni oszczędzają 1$ na kleju czy co?
    I nawet mnie to tak nie raziło, ale po przeprowadzce do żółtych to ani stareńkie 20D (2006 rok 310 tys przebiegu), ani 1D z 2008 roku nie ma z tym najmniejszego problemu.
    Więc jednak można.

To w czym mam problem Nikon? Bo z moich doświadczeń wynika że wszystkie puszki się rozlatują po max 2 latach.
    I bynajmniej nie chodzi tylko o estetykę, ale jak to się ma do szczelności przed pyłem, czy wilgocią?

A może tylko jak taki organoleptyk jestem i innym rozłażące się puszki nie przeszkadzają?
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

to jest kwestia tego co z Ciebie wychodzi... ja w zadnej puszce nie wymienialem jeszcze gum bo sie elegancko trzymaja... nawet starenki canon 1 RS nie odlazi... a widzialem identyczny poklejony na maxa jakimis kropelkami bo szkoda bylo pare groszy na wymiane w serwisie.

a co do szczelnosci to ich odlazenie ma sie nijak. bo jedyne co "uszczelniaja" to srubki do rozkrecania

Domyślnie

No właśnie. Trzeba mniej świństw zażywać i powinno być OK.
    Jacek

Domyślnie

polecam diete bezcukrowa. gumy trzymaja sie jak zloto...

bedziecie zdrowsi i zaoszczedzicie na serwisie

Domyślnie

Zobaczcie na D3x Admina na giełdzie...
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Ostatnio znajomy pentaxiarz pytał mnie dlaczego używam Nikona, bo jego znajomi (nikoniarze) jak jeden mają problemy z gumami...
    Wielu przyznaje, że NIKON mógłby się poprawić i na gadaniu i gdybaniach kończy się temat

Domyślnie

Jak do tej pory problem gum nie występował w żadnej z moich puch (D80, D90 i D300s) oraz obiektywów.
    Natomiast problem istnieje i odłażą gumy czy to w nikonie jak i w canonie.
    Jednym mniej innym bardziej.
    nic...

Domyślnie

Mi już drugie gumy odłażą w D700... w kwietniu mi na targach wymienili za free, ale już zaczęła jedna odłazić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    w kwietniu mi na targach wymienili za free, ale już zaczęła jedna odłazić.

pewnie byly refurbished...

Domyślnie

Byłem ostatnim "klientem", więc może już kleju mało było

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów