Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Kosmonauci mają czyste łapy.

dokladnie, poza tym sa zdrowi i im toksyczne swinstwo nie wychodzi przez skore dloni...

jestem w stanie zrozumiec, ze na body moze cos sie dziac bo sie go szczelnie i mocno trzyma, ale co trzeba zrobic zeby odlazlo na obiektywie to nie mam pojecia...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 25-10-2011 o 12:54 Powód: pis.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    A żółtym nie pęcznieje?
    To nie może być to. W ponad 6 letnim 20D trzyma jak nowa, ze o 1D nie wspomnę.
    Każdy mój Nikon miał poodłażone gumy. To nie może być przypadek, czy moje złe użytkowanie.
    Żółtym też pęcznieje podobno, rozmawiałem nieraz z reporterami i wcale nie czują się lepsi, są podobne wady, na swój serwis również psioczą.
    Mam nadzieję, że Nikon kiedyś rozwiąże ten problem, o ile nad nim w ogóle ktoś pracuje.
    W moim aparacie mam trzecie gumy, drugą wymianę robiłem sam. Trochę się zdziwi ten, kto nie widział ukształtowania wyklejki od strony aparatu.
    A to, czy problem jest klejenia czy pęcznienia, widać od razu przy porównaniu gumy starej i nowej - żeby starą i spuchniętą wsadzić na miejsce, trzeba by ją solidnie przyciąć, u mnie główna guma "urosła" chyba o 3 mm. Nie ma kleju, który to utrzyma - co spęczniało, musi wstać (jak parkiet po powodzi).
    Krzysztof Paszkiewicz

Talking

Cytat Zamieszczone przez credka Zobacz posta
    Ostatnio znajomy pentaxiarz pytał mnie dlaczego używam Nikona, bo jego znajomi (nikoniarze) jak jeden mają problemy z gumami... Wielu przyznaje, że NIKON mógłby się poprawić i na gadaniu i gdybaniach kończy się temat
    Wy mówicie, że szklanka jest do połowy pusta a ja widzę, że jest ona do połowy pełna! Cieszy mnie to niezmiernie.

Jeśli poza gumami nie widzicie większych problemów, ba! nawet konkurencja - pentaxiarz jedynie to może zarzucić N, to ja wolę N z całkowicie odklejonymi gumami niż jego nówkę Pentaxa z niezniszczalnymi gumami. Ha! lepszej reklamy nie mogłem dostać.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

krokus66, masz rację, nie widzę innego powodu do narzekań na Nikosia. Ale tym jednym "drobiazgiem" dają niezły pokaz.
    Moje wcale nie takie stare i amatorsko delikatnie używane D80, które od roku już tylko leży sobie w szafce, ma problem z gumami. Dbałam o niego jak o jajo, żeby tylko nie miał powodów do jakichkolwiek defektów. O ile wszystko w nim działa, tak gumy irytują

Domyślnie

9 lat z Nikonem, wiele alkoholu się przelało, spocone dłonie, deszcze, mrozy, toksyczne wyziewy. Nie zanotowałem problemu z gumami w klasie amatorskiej i amatorskiej zawansionej.

Tym co gumy odchodzą w pocie czai się fekanol :P i rozpuszcza gumy
    Ostatnio edytowane przez Kundzior ; 25-10-2011 o 13:20
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Trzeba zacząć robić zdjęcia w rękawiczkach
    Mi też od samego początku, czyli od D70s zaczynając na D300s kończąc jeszcze nigdy gumy się nie odklejały.
    Nawet w serwisie powiedzieli "skoro gumy się trzymają, to nie ma sensu ich wymieniać", choć miałem taką możliwość.
    Może to dlatego, że moja pucha nie jest z PL dystrybucji

Domyślnie

Wiem, że gumy mogą strasznie wnerwiać. Myślę, że sam bym sobie potrafił elegancko i trwale przykleić.

Ja staram się patrzec bardziej obiektywnie. Czy jest produkt całkowicie idealny, taki, który całkowicie spełnia nasze oczekiwania? Sądzę, że takiego nie ma. Jeśli ma za dużo funkcji, to też mnie denerwuje bo za to niepotrzebnie zapłaciłem, itd. Jeśli jednak osoby, które narzekają, i słusznie narzekają na gumy, mimo to kolejny raz świadomie kupują N - to coś w tym jednak jest. Jeśli ja stawiam na jakość, to po bezawaryjności, wadze, cenie, ergonomii itd, gumy są dla mnie tematem mało istotnym.

Teraz chyba mnie już lepiej zrozumiałaś.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Hehe, trzeba było od razu tak napisać Jesteśmy w domu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Myślę, że sam bym sobie potrafił elegancko i trwale przykleić.
    Myślisz, ale jesteś w błędzie.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Wy mówicie, że szklanka jest do połowy pusta a ja widzę, że jest ona do połowy pełna! Cieszy mnie to niezmiernie.

Jeśli poza gumami nie widzicie większych problemów, ba! nawet konkurencja - pentaxiarz jedynie to może zarzucić N, to ja wolę N z całkowicie odklejonymi gumami niż jego nówkę Pentaxa z niezniszczalnymi gumami. Ha! lepszej reklamy nie mogłem dostać.
    zaleciało fanatyzmem
    Bez przesady, jeśli uważasz że jedyna słaba strona Nikona to gumy, to sie mylisz, inaczej wszyscy by mieli Nikona ...
    No chyba że uważasz posiadaczy innych systemów za idiotów

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów