Close

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 180

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slawko Zobacz posta
    nic nie wskórasz, transakcja była legalna. Po prostu kupiłeś podstawkę pod kufel piwa za 100-300zł(czy ile tam dałeś).
    W aukcji było napisane że oryginalna wersja OEM, czyli taka jak np. można kupić w VOBIS, nic nie było napisane że to wersja z komputera Dell, to już jawne oszustwo, a co ciekawe wczoraj gdy próbowałem się wbić na aukcję tę, wyskoczyło mi że Aukcja usunięta przez pracownika Allegro, znaczy się coś jest na rzeczy.

możesz, ale po 30 dniach musisz odinstalować, albo zakupić pełna wersje.

nie zapominaj też, ze kupujac wersje OEM musisz kupić z jakąś częścia komputera np. dysk, procesor, płyta główna, napęd itp. Wtedy wersja OEM jest legalna jesli pracuje z tym komponentem.
    Tak, z częścią, OEM idzie do nowych, to wiem :P Mi rozchodzi się o Triala, czy nikt się nie przyczepi, w razie jakiejś kontroli. Rzecz jasna kupię oryginalny systemik, nie zidiociałem by we własnej firmie sobie pirata instalować, a później podciąć sobie gałąź.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Me_how Zobacz posta
    Oczywiście, że legalna ale pod warunkiem, że przedmiotem transakcji była podstawka pod piwo.
    nie koniecznie, zalezy co było napisane w aukcji
    np:
    Oryginalna płyta instalacyjna Windows 7 Professional 32bit Dell.
    Płyta nowa oryginalnie zapakowana, zawiera wersje instalacyjne w wielu językach.
    Na komputerach Dell aktywuje się automatycznie, nie wymaga podawania numeru klucza, który pobiera automatycznie (zakodowany w systemie), nie wiem jak na innych markach wygląda aktywacja, natomiast z instalacją nie będzie problemu.
    Licytujemy sam nośnik bez naklejki na obudowe.
    Przy zakupie 2 lub wiecej wysylka gratis.
    Płytka Recovery
    Windows 7 Professional
    Service Pack 1
    64 Bit
    wersja polska
    Płytka reinstalacyjna do komputerów DELL
    i wszystko jasne.

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    W aukcji było napisane że oryginalna wersja OEM, czyli taka jak np. można kupić w VOBIS, nic nie było napisane że to wersja z komputera Dell, to już jawne oszustwo, a co ciekawe wczoraj gdy próbowałem się wbić na aukcję tę, wyskoczyło mi że Aukcja usunięta przez pracownika Allegro, znaczy się coś jest na rzeczy.
    jesli tak, to masz podstawę do zwrotu.

Domyślnie

No nie nic o Dellu nie było napisane. I recovery też nie było napisane. O podstawkach pod piwo też nie, a mieć podstawkę pod piwo w cenie 260 zł!! To ja już wolę mandat za chlanie w parq, przynajmniej jest wesoło.

Domyślnie

a zdjecie płyty było?
    np. takie

na płycie masz napisane " do dystrybucji tylko z nowymi komputerami firmy Dell.

Domyślnie

Nie było zdjęcia, jakieś logo Windowsa....

A na płycie rzeczywiście jest taki napis. Pomyślałem sobie że można to jakoś obejść, dlatego się pytam Was.

Jak by było zdjęcie czerwonej płyty z Winda bym nie kupił, wiem jak wyglądają oryginalne płyty Windy.
    Ostatnio edytowane przez Kundzior ; 21-10-2011 o 22:24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Nie było zdjęcia, jakieś logo Windowsa....
    No to zostałeś oszukany.

Domyślnie

No to zostałeś oszukany.

Na to wygląda. Jutro się zajmę tą sprawą....

Domyślnie

nie zapominaj też, ze kupujac wersje OEM musisz kupić z jakąś częścia komputera np. dysk, procesor, płyta główna, napęd itp. Wtedy wersja OEM jest legalna jesli pracuje z tym komponentem.
    O ile pamiętam od paru lat Microsoft zmienił zasady licencjonowania produktów OEM - link - i nie musi kupować z częścią co nie zmienia faktu że w tym wypadku bubla kupił.

Domyślnie

Nic z tych rzeczy. Wraz z wprowadzeniem Win7, albo jeszcze z Vistą (nie pamiętam) zmieniły się zasady licencji OEM. Nie trzeba już kupować Windowsa z "częścią niezbędną do pracy komputera" (typowo z myszką), system jest przypisywany do numeru seryjnego płyty głównej w momencie pierwszej aktywacji.

EDIT: Venger był szybszy.
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez costi Zobacz posta
    Nic z tych rzeczy. Wraz z wprowadzeniem Win7, albo jeszcze z Vistą (nie pamiętam) zmieniły się zasady licencji OEM. Nie trzeba już kupować Windowsa z "częścią niezbędną do pracy komputera" (typowo z myszką), system jest przypisywany do numeru seryjnego płyty głównej w momencie pierwszej aktywacji.

EDIT: Venger był szybszy.
    bardzo możliwe, nie mniej jednak i tak jest ograniczenie do jednej instalacji na jednym kompie(brak możliwości prawnej do instalacji na innym, ale zawsze możemy powiedzieć, ze płyta główna się spaliła i musieliśmy wymienić na nową)

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów