Close

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 121

Domyślnie

ponoć prezentacja w Polsce odbędzie się ok 8 października w wybranych sklepach na terenie kraju
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Oszczędny w słowach Awatar svistakk
    Miasto
    Rzeszów i okolice

Domyślnie

W W-wie, Katowicach, Poznaniu, Krakowie i Wrocławiu - 8 października ma być prezentacja oraz konkurs z X10 do wygrania...
    Zabawy w światło-rysowanie

Domyślnie

Oficjalne sample: http://fujifilm.jp/personal/digitalc...sample_images/
    Wydaje się, że jest naprawdę dobrze.
    Większość na przesłonach 2.0 i 2.2
    Ostatnio edytowane przez meliszipak ; 05-10-2011 o 14:49
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Zdjęcia przykładowe z x10 na optyczne pl.
    http://www.optyczne.pl/4302-nowo%C5%...5%82adowe.html
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Zdjęcia przykładowe z x10 na optyczne pl.
    http://www.optyczne.pl/4302-nowo%C5%...5%82adowe.html
    Jak dla mnie szału nie ma, może z RAWa da się więcej, sprzęt ładniusi ale porównania do lustrzanek mocno na wyrost.
    Zrobiliby wreszcie FF S6 z matrycą CCD...
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    Jak dla mnie szału nie ma, może z RAWa da się więcej, sprzęt ładniusi ale porównania do lustrzanek mocno na wyrost.
    Zrobiliby wreszcie FF S6 z matrycą CCD...
    przecież nikt nie powiedział, że ma to być konkurencja dla lustrzanek ? (to nie ta wielkość matrycy, z góry było założenie, że ma on konkurować z serią G canona) -więc porównanie jest nie na miejscu, w linku podałem info o zapowiedziach FUJI i tam dopiero może być konkurencja, poza tym do końca nie wiem jak wykonany był ten "test", fuji ma korzystać z EXR, nie wiem czy był tu użyty, zastanawia mnie foto 20 i 21 (brama robiona na iso 800 i 1600 przy tych samych parametrach są jednakowo naświetlone ??? - czyżby ingerencja informatyka ???
    Ostatnio edytowane przez bogdi64 ; 07-10-2011 o 22:22

Domyślnie

Wygląd bardzo mi się podoba. Interesującym połączeniem jest także przemyślana konstrukcja pod kątem filmowania - stereo, sterowany ręcznie obiektyw. Z tego co zrozumiałem tak jest jakiś silniczek sterujący pracą zooma jednak? Jeżeli tak to za to duży minus. Pięknie by było, gdyby rzeczywiście odbywało się to czysto mechanicznie. Konstrukcja przemyślana jak najbardziej.
    Nie podoba się przede wszystkim jakość zdjęć. To nadal kompakt przede wszystkim i nawet przy zrobionej ze sporym wysiłkiem i doświadczeniem sesji fotograficznej to widać. Nie zachwyca obiektyw. Widać jego "zoomowatą" jakość. Pod światło w sytuacjach o dużej dynamice zdaje się nie radzić sobie nawet dobrze. To nie jest ostra stałka niestety. Być może jest to też związane nierozłącznie z tym rozmiarem matryc, ale jakoś mam większe oczekiwania w stosunku do nikonowskiego systemu i pewnie obiektywy staną tu na wyższym poziomie (niestety brak konkurencji robiącej szkła nie wróży za dobrze na przyszłość). Plusik dla X10 za niezłe kolory. Jest trochę jeszcze drobnych minusów, ale da się z nimi żyć zapewne.
    Ale i tak korci by go kupić. Jest śliczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bogdi64 Zobacz posta
    p zastanawia mnie foto 20 i 21 (brama robiona na iso 800 i 1600 przy tych samych parametrach są jednakowo naświetlone ??? - czyżby ingerencja informatyka ???
    1/125s i 1/220s to nie są te same parametry

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów