Close

Strona 77 z 121 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Dostępna jest wersja 1.4 programu SNS-HDR Pro/Home/Lite.

Domyślnie

zassane.. wstępnie przetestowane... i uważam że jest pozamiatane! brakuje tylko logo "Teraz Polska!"
    Pebal, zauważyłem że okienka ustawień nie płynnie się przesuwają, tzn chcę zmniejszyć np okienko "Nawigator" żeby więcej było widać innych ustawień na wierzchu, łapię za dolną krawędź okienka "Nawigator" ciągnę do góry i nic..
    Coś nie bangla to zwężanie okienek.
    Mam nadzieję że to tak tylko u mnie się dzieje. Przed zainstalowaniem wersji 1.4 odinstalowałem wcześniejszą wersję, więc nie powinno nic kolidować. Nie czyściłem rejestru po odinstalowaniu, może o to biega?
    Ostatnio edytowane przez Hosaka ; 06-10-2011 o 12:08

Domyślnie

Pebal, jest gdzieś jakaś instrukcja do tych masek?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hosaka Zobacz posta
    zassane.. wstępnie przetestowane... i uważam że jest pozamiatane! brakuje tylko logo "Teraz Polska!"
    +1 do tego. Najlepsze automaski, jakie dotychczas widziałem. Photoshop się chowa. Jedynie zapotrzebowanie na moc obliczeniową trochę powala. Pebalu, skoro mapowanie tonów jest wielowątkowe z wykorzystaniem HT to czy automaski również nie mogą wykorzystać HT? Widzę, że korzysta z 4 rdzeni, ale nie z 8 wątków.

Teraz możecie się wyżyć

duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Na ostatnim zdjeciu za duzo razy uzyles stempelka :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hosaka Zobacz posta
    Pebal, zauważyłem że okienka ustawień nie płynnie się przesuwają, tzn chcę zmniejszyć np okienko "Nawigator" żeby więcej było widać innych ustawień na wierzchu, łapię za dolną krawędź okienka "Nawigator" ciągnę do góry i nic..
    Coś nie bangla to zwężanie okienek.
    Nie można zmieniać rozmiaru paneli dokujących, znajdujących się po prawej stronie. Panel nawigatora proponuję schować, lub przenieść go w inne miejsce.

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    Pebalu, skoro mapowanie tonów jest wielowątkowe z wykorzystaniem HT to czy automaski również nie mogą wykorzystać HT? Widzę, że korzysta z 4 rdzeni, ale nie z 8 wątków.
    Powinno być tworzone 8 wątków. Sprawdzę to.

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    Pebal, jest gdzieś jakaś instrukcja do tych masek?
    Instrukcji jeszcze nie ma, ale służę pomocą.
    Ostatnio edytowane przez Psychotrop ; 06-10-2011 o 18:01

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Przydałaby się drobna zmiana w Lite, która jak mi się wydaje, nie przysporzy wielu trudności. Kiedy chcę obrobić ten sam zestaw obrazków, ale w 2 wersjach, to druga obróbka nadaje tę samą nazwę pliku wyjściowego, co poprzednio. W praktyce, jeśli zapomnę zmienić wcześniej jego nazwę - zostaje nadpisany A jeśli zabezpieczę do przez zaznaczenie "tylko do odczytu" to na końcu kolejnej obróbki wyskakuje Error i cały proces na darmo Czy możesz Pebal zrobić, żeby następny plik wynikowy miał nazwę z jakąś jedynką na końcu, czy coś takiego?
    jest szansa aby jednak to się pojawiło w wersji Lite?
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

Poniekąd odpowiedź już była http://forum.nikoniarze.pl/showpost....&postcount=711
    W Lite 1.3.13 działa
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

w tamtym poście było tylko zapytanie a nie odpowiedź
    no nie wiem czy działa - program nadal nie "wyrzuca" pliku z nazwą profilu w nazwie tylko dokleja "-HDR(x)" gdzie x to liczba obrabianych obrazków
    gdy ustawiam atrybut poprzednio zapisanego pliku na Read Only to przy próbie zapisu kolejnego pliku wyrzuca ERROR
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Dostępna jest wersja 1.4 programu SNS-HDR Pro/Home/Lite.
    Zmiany jak najbardziej na plus!
    Zastanawia mnie tylko czy można zmienić rozmiar pędzla do malowania mask?
    Bo po chwili zabawy nie dotarłem do takiej możliwości

Jakie kolejne usprawnienia bierzesz na celownik?
    Gratulacje!
    Z pozdrowieniami,
    Ink.
    Instagram

Strona 77 z 121 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów