Close

Strona 87 z 121 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slaw74 Zobacz posta
    Nie wiem czy przypadkiem nie zostały by usunięte inne zdjęcia mogące również zawierać przyrostek EDIT z innych programów.
    Jednak gdyby to było bezpieczne to czemu nie....
    Byłyby usuwane tylko te pliki, które zostały przekazane do programu SNS-HDR.
    Jednak na chwilę obecną znalazłem jedno poważne ograniczenie otwierania obrazów w zewnętrznym edytorze z poziomu Lightroom. Lightroom nie tworzy kopii zdjęć z kopii wirtualnych. Tzn. tworzy je, ale wszystkie kopie zapisywane są pod nazwą oryginalnego obrazu z dopiskiem Edit co powoduje, że tworzony jest kilkukrotnie ten zam plik. Nie można zatem utworzyć w prosty sposób kilku zdjęć, różnie wywołanych i przesłać ich do programu SNS-HDR.

Domyślnie

No jest to pewne ograniczenie, ja osobiście do HDRa robię oddzielne expo, nie ciągnę za uszy jednego RAWa

Domyślnie

tak jest nalepiej i najpewniej
    przy jednym mimo wszystko RAWie to juz nie prawdziwy HDR tylko twor z jednego kłapnięcia
    N D300s + N D200 SB 900 + N80-200 f:2.8 + N18-200 VR + N50 f:1.8 D + Samyang 8mm f:3.5 + Tokina 28-70 f:2.8 + Kenko Tele x2 Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Dostępna jest wersja 1.4.11 programu SNS-HDR Pro/Home/Lite.

1. Poprawiono obsługę profili kolorów.
    2. Poprawiono kopiowanie danych EXIF.
    3. Poprawiono skalowanie kontrolek (w przypadku użycia większych czcionek w systemie).

Domyślnie

Witam
    Jestem tu nowy. Trafiłem tu przez ten program właśnie.
    Widzę, że można uzyskać całkiem fajne efekty. Dopiero zaczynam interesować się tym tematem, więc proszę się nie nabijać ze mnie :]
    To tylko kilka pierwszych prób z pojedynczych zdjęć. Teraz muszę rozgryźć robienie po kilka fotek moim D5000.

Domyślnie

Dostępna jest wersja 1.4.12 programu SNS-HDR Pro/Home/Lite.

1. Poprawiono obsługę profili kolorów monitora.
    2. Poprawiono narzędzie balansu bieli.
    3. Poprawiono parametr "Ostrzenie".
    4. Zredukowano efekt halo.

Na stronie projektu dostępna jest instrukcja obsługi programu.

Domyślnie

Dostępna jest wersja 1.4.13 programu SNS-HDR Pro/Home/Lite.

1. Zredukowano efekt halo.

Domyślnie

Dawno temu już pisałem, że w SNS-HDR Pro do kompletnej, absolutnej pełni szczęścia brakuje mi:
    1. retuszu (usuwania drobnych plamek itp.)
    2. prostowania
    3. kadrowania.

Pojawiły się maski. Usiłuję tego wykorzystać do 1. ale coś mi nie do końca idzie... Czy jest możliwość zrobienia jednej warstwy np. na plamce czy bliku na niebie i zastąpienia jej inną, pobraną np. z kawałka czystego nieba obok? Jeśli jest, to proszę o instrukcję jak krowie na rowie...
    Pebal, jest jakaś szansa na 2. i 3.?
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nick-on Zobacz posta
    Dawno temu już pisałem, że w SNS-HDR Pro do kompletnej, absolutnej pełni szczęścia brakuje mi:
    1. retuszu (usuwania drobnych plamek itp.)
    2. prostowania
    3. kadrowania.
    Te trzy opcje mogę zaimplementować ale jako operacje post-procesu, na finalnym obrazie HDR. Inna implementacja jest problematyczna.

Pojawiły się maski. Usiłuję tego wykorzystać do 1. ale coś mi nie do końca idzie... Czy jest możliwość zrobienia jednej warstwy np. na plamce czy bliku na niebie i zastąpienia jej inną, pobraną np. z kawałka czystego nieba obok? Jeśli jest, to proszę o instrukcję jak krowie na rowie...
    Maski nie pozwalają zastępować obszarów. Maski pozwalają używać indywidualnych ustawień parametrów w zaznaczonych obszarach.

Pebal, jest jakaś szansa na 2. i 3.?
    SNS-HDR 2.0 pojawi się w tym roku. Planowałem wydanie tej wersji pod koniec drugiego kwartału, jednak termin ten raczej się przesunie. Chcę jeszcze wypuścić jedną, większą aktualizacje dla wersji 1.

Domyślnie

Dostępna jest wersja 1.4.14 programu SNS-HDR Pro/Home/Lite.

1. Zmodyfikowano narzędzie balansu bieli.
    2. Parametry składowych RGB zastąpiono narzędziem graficznym.
    3. Dodano możliwość określenia profilu kolorów dla obrazów źródłowych przechowywanych w formatach Radiance HDR i OpenEXR.
    4. Poprawiono odczyt obrazów w skali szarości.
    5. Poprawiono zapis obrazów na pulpicie.

Strona 87 z 121 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów