Szukaj
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
Owszem, jako komputer, Apple, to niezła maszyna, zupełnie jak markowe pecety, tyle że, tak jak już wspominałem z dość wydumaną ceną
I na dodatek znam większość z nich, z tych sposobów i dlatego staram się unikać szpiegowania mnie, podglądania i wszelakich operacji na moim żywym organizmie, na które sam nie wyraziłem zgody.
Pewnie wszystkiego nie uda mi się odpluskwić, bo świat zwariował, ale tendencję pozwalania zaglądać sobie dosłownie wszędzie uważam nie tyle za ekshibicjonizm i to chorobliwy, tylko raczej kompletne odmóżdżenie.
Nie mam właściwie nic do ukrycia, ale moje życie jest moje, jakkolwiek by było ono pokręcone.
Ostatnio edytowane przez Johanan ; 05-10-2011 o 18:51
Medice, cura te ipsum.
i5-2500k+ AsRock Z68 PRO3 + Grafika za ok 800 + 8 GB RAM + dobry zasilacz + obudowa + dysk = ok 3k Pozostaje 2.3k na kupienie monitora... A roznica w wydajnosci?Kod:21,5-calowy: 2,5 GHz Czterordzeniowy procesor Intel Core i5 2,5 GHz Rozdzielczość 1920 x 1080 4 GB (2 x GB) pamięci Dysk twardy 500 GB1 Procesor graficzny AMD Radeon HD 6750M z 512 MB pamięci W magazynie Bezpłatna dostawa 5 299,00 zł
Niech kolega dokladnie sie przyjzy. Jedna cena jest z Vat a jedna bez Vat :PWg mnie to roznica w cenie wynosi ponad 20%, 4000 zl roznicy to nie jest taka sama cena za te same komponmenty, to mialo udowodnic ze DellPrec i MacPro sa w takiej samej cenie ? Mi nie udowodnilo, nie przy takiej roznicy
d70s + N18-70 + N55-200
Rozum, a czy to jest tak szybko jakby rozpiąć zamek błyskawiczny? No teraz to czuję!i5-2500k+ AsRock Z68 PRO3 + Grafika za ok 800 + 8 GB RAM + dobry zasilacz + obudowa + dysk = ok 3k Pozostaje 2.3k na kupienie monitora... A roznica w wydajnosci?
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
A gdzie magic mouse, a gdzie klawiatura appla (bo że nie ma tańszego zamiennika to w temacie o klawiaturach na tym forum było wielokrotnie poruszane, te za 100 zł są dużo gorsze i mają kabel), gdzie zmienione chłodzenie grafiki i procesora? Mało to razy poruszałem ten temat? W macu 27 różnicy cenowej właściwie nie ma, teraz chyba udowodniłeś, że w 21,5 też nie.
Sęk w tym że dla wielu użytkowników nie unibody czy lustro 27" jest sensem Apple tylko OS X. Ja dla przykładu używam hackintosha i dlatego że na lapku jakiego bym chciał nie umiem postawić hackintosha kupię macbooka pro. Pewnie jak powstanie mac mini 4 x 2,7 ghz i sodimm 8gb to też wymienię hamaka na maka...
Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 05-10-2011 o 19:01
@skinny
Ok, w takim razie zamiast 8 GB pamieci bedzie 4, zamiast grafiki za 800 PLN bedzie taka za 400 ( i tak wydajniejsza od tej z iMaca ) i zamiast dysku 1TB ( ktory przewidzialem w zestawie ) bedzie 500, dla zasady. Bedzie to wydajniejsza jednostka, ze znacznie lepszym wyswietlaczem, za mniejsze pieniadze i ze znacznie wieksza mozliwoscia modyfikacji ( w tym rowniez podkrecania ).
Zmienione chlodzenie grafiki i procesora? W sensie ze MACowe jest tak znacznei lepsze ? Przy tych rozmiarach watpie czy ma szanse byc lepsze nzi box intela![]()
d70s + N18-70 + N55-200
Że się tak wtrącę - myślę o kupnie nowego kompa w niedalekiej przyszłości do montażu i obróbki video - myślę o PC ze względu na cenę, ale podoba mi się OS X (po prostu podoba mi się wygląd i obsługa - nie znam się na systemach, ustawieniach itd - to co potrzebuję i jest bardziej skomplikowane ustawi mi ktoś kto się na tym zna i będę miał spokój, więc większość dywagacji z tego wątku mnie nie dotyczy) - czy jest jakiś problem/wada/różnica w działaniu/ograniczenie przy postawieniu hackintosha na zwykłym PC?
No i zaczyna się cięcie kosztów. Czy ty sugerujesz, że boxowe chłodzenie jest równie ciche jak te z iMaca? No bo przecież chcemy uzyskać taki sam komfort tego PC, jaki byłby na macu, chyba o to chodzi w takich porównaniach. Jesteś kolejną osobą która po prostu chce pokazać, że PC jest tańszy pomijając masę szczegółów (co w poprzednim poście pokazałem). Gdzie koszt systemu operacyjnego?
Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 05-10-2011 o 19:10
Skontaktuj się z nami