Close

Strona 229 z 371 PierwszyPierwszy ... 129179219227228229230231239279329 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 281 do 2 290 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta

Ktoś już rzucił porównanie. BMW w kontekście Dacii jest też przepłacaniem, prawda?
    Komputery to nie auta (chociaż patrząc na BędęMiećWydatki znajomego wolał bym jeździć skodą a nie jego autem) można je porównać, zainstalować co się chce.... a przepraszam OSX jest napisany tylko dla kilku maszyn i zoptymalizowany pod nie a jednak nie odstaje szybkością od Windowsa który można postawić na prawie wszystkich konfiguracjach GUI to nie wszystko

dla mnie przepłaceniem jest kupienie A3 niż golfa z tego samego roku i z takim samym silnikiem bo się różnią karoserią i wnętrzem (uogólnienie)

Domyślnie

I każdemu kto ma A3 będziesz mówił, że przepłacił bo mógł mieć golfa?

Domyślnie

Sytuacja przypomina mi trochę wyjazd rowerowy w góry z przed jakiś 10 lat.
    Wdałem się wtedy w dyskusję z 10 lat młodszym kolegą na temat moich wyborów sprzętowych.
    Otóż z pełnym zadowoleniem korzystam z wyrobów firmy Cannondale i powiedziałem, że jak mi się rama połamie to zanabędę kolejną tejże firmy.
    No i zaczęło się wymuszanie tłumaczenia czemu właśnie ta firma a nie inna, tańsza którą być może robią w tej samej fabryce. Czemu nie eksperymentuje, nie szukam nie zmieniam? No właśnie czemu?
    Bo nie jest moim zajęciem testowanie rowerów. Trafiłem na producenta który spełnia moje oczekiwania i nie chce mi się szukać dalej.

Co więcej nie potrafię racjonalności tego wyboru wytłumaczyć w jakikolwiek sposób.
    Czy naprawdę trzeba?

Teraz gdy spędzam wolne chwile z moimi przyjaciółmi przemierzając górskie bezdroża widzę, że jeden ma Specializeda drugi Santa Cruza a trzeci starego Mongoosa. Nikomu nie przychodzi do głowy uzasadnianie wyboru napisu na dolnej rurze.

Just flow
    Przepraszam za OT.
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    No i jednak windowsowy cmd-x cmd-v na plikach to jest bardzo fajna rzecz której mi brakuje w OSX
    cmd+c kopiuj do schowka
    cmd+v wklej
    alt+cmd+v przenieś
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    cmd+c kopiuj do schowka
    cmd+v wklej
    alt+cmd+v przenieś
    no nie do konca, ale jest masa nakladek w stylu total finder'a który swietnie sie spisuje do tego typu rzeczy. Mam, używam i jestem zadowlony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    alt+cmd+v przenieś
    U mnie nie działa.

///EDIT. Co do wad os x/apple - apple powinno dostać kilkumilionową karę za to że celowo obniżyli wydajność Geforców w jednej z aktualizacji, żeby nowe Maki z radeonami były od nich dużo wydajniejsze. Niby da się to ominąć, ale trzeba kombinować i taka sytuacja nie powinna mieć miejsca.
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 05-10-2011 o 13:26

Domyślnie

Do tego wątku nie powinni zaglądać PC-towcy. To tak jakby klient wszedł do salonu Mercedesa i powiedział, że chce kupić samochód ale nie jest do końca pewien a w środku stał fan BMW i wtrącał sie w rozmowe, żeby jednak nie kupował tu auta. Skoro powstał wątek z pytaniami o Mac to niech użytkownicy Mac odpowiadają na pytania ludzi ciekawych tego systemu i chcących być może zakupić produkt Apple. Reszta postów typu PC jest lepszy powinno iść do śmietnika albo lepiej stworzyć wątek "Dlaczego zostać z PC" i tam wychwalać pod niebiosa windowsy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    Dobre. Ten wątek jest bez sensu. Fanboj już 4 lata prowadzi krucjatę i nawraca niewiernych w imieniu wielkiego sama.
    Pomimo, że z takim tonem wypowiedzi nie powinienem w ogóle dyskutować, zasygnalizuję tylko, że to co piszę to proste i sprawdzalne fakty. Jak ktoś sam sobie utrzymuje plastrem klapki na oczach to jego problem.

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    Raz piszesz że makówki nie mają wirusów potem że mają ale to ci nie przedzkadza itp...
    Ile razy można powtarzać że stwierdzenie brzmi: "Nie ma problemu wirusów na macu". Nic innego nigdzie nie napisałem.

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    nie bronie tutaj Windows, ale czy nie brales pod uwage jaka jest roznica procentowa posiadaczy Windows a OSX? Jesli 10 osob na 1000 posiada OSX i przyjmiemy ze 10% uzytkownikow kazdego z tych systemow ma problem ze swoim komputerem i bedzie szukalo pomocy w serwisie komputerowym, to ilu uzytkownikow OSX w stosunku do Windows pojawi sie w takowym?
    No właśnie. Jeśli z powyższego przykładu na 100 windziarzy powinien mieć problem 1 macowiec. Czyli przy TYSIĄCACH naprawianych systemów przez wiele lat powinno choć paru makowców się zgłosić. A tymczasem nic.

Cytat Zamieszczone przez jatoja2 Zobacz posta
    OSX jest napisany tylko dla kilku maszyn i zoptymalizowany pod nie a jednak nie odstaje szybkością od Windowsa który można postawić na prawie wszystkich konfiguracjach GUI to nie wszystko
    Mówi coś Panu Unix? Czytał Pan choćby pobieżne różnice między takimi systemami a Windows? GUI to tylko powłoka.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 05-10-2011 o 14:30
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Mówi coś Panu Unix? Czytał Pan choćby pobieżne różnice między takimi systemami a Windows? GUI to tylko powłoka.
    Nie, nie mówi jestem wyznawcą jednego systemu jak Ty i mam klapki na oczach i ciągle się modle do windowsa.
    Zdecyduj się bo jesteś jak baba raz mówisz że wirusy istnieją a raz nie, jak to jest? Jeśli istnieją jakiekolwiek to problem też istnieje, nie można takiego problemu pomniejszać a jeśli się to robi to szkodzisz i sobie i przyszłym użytkownikom OSX!
    Powiedz mi w takim razie czym się różni hackintsh (o takiej samej konfiguracji połowę taniej) od maka? Oczywiście pomiń wygląd.

PS nie mowie że Windows jest lepszy ale że idealizujesz jedną opcję i idziesz w zaparte zdając sobie sprawę że dawno skończyły Ci się argumenty

Domyślnie

Nie, nie mówi jestem wyznawcą jednego systemu jak Ty i mam klapki na oczach i ciągle się modle do windowsa.
    No to skąd Pan wie, że Windows i OSX różni jedynie GUI?

Zdecyduj się bo jesteś jak baba raz mówisz że wirusy istnieją a raz nie, jak to jest?
    Poproszę może o cytat gdzie napisałem że wirusów nie ma.

Jeśli istnieją jakiekolwiek to problem też istnieje, nie można takiego problemu pomniejszać a jeśli się to robi to szkodzisz i sobie i przyszłym użytkownikom OSX!
    Ano można, choć win-użytkownikom, jak wielokrotnie pisałem wydaje się to nieprawdopodobne. Na Linuxy też istnieją wirusy i to gromada, ale problemu wirusów nie ma. Posłużę się prostszym przykładem, znów z dziedziny motoryzacji. Do mężczyzn to łatwiej przemawia.

Czy istnieją błotniste drogi gruntowe z dołami po kolana? Istnieją. Są problemem dla samochodów? Są, ale tylko dla osobówek. Dla terenówki takie drogi mimo że też istnieją, nie są problemem.

Powiedz mi w takim razie czym się różni hackintsh (o takiej samej konfiguracji połowę taniej) od maka?
    Szuka Pan kolejnej zaczepki i niezależnie odpowiedzi, będzie Pan starał się udowodnić że Mac to pecet w innej obudowie. Stawiam skrzynkę piwa, że tak jest. Mam rację? Oczywiście że mam.

Skoro nie wie Pan co to Unix ani czym przynajmniej z grubsza się różni od Windows, to może o "hardware" możemy podyskutować. Zadam zatem trzy pytania testowe, mające określić czy mamy grunt do rozmowy:

1. Co to jest zatkanie tranzystora?
    2. Co to jest propagacja zależności czasowych?
    3. Czym się różni operator OR i NOR?

Czas start. Zobaczymy czy Pan wie, czy szuka w Wikipedi...
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 05-10-2011 o 15:21
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 229 z 371 PierwszyPierwszy ... 129179219227228229230231239279329 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów