pracuje jeszcze na xp wiec rozgryzienie W7 trochę zajmieoczywiście nie jest tak że nie widziałem 7 na oczy tylko porostu będę walczył z optymalizacja
Szukaj
pracuje jeszcze na xp wiec rozgryzienie W7 trochę zajmieoczywiście nie jest tak że nie widziałem 7 na oczy tylko porostu będę walczył z optymalizacja
A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon
nie ma za bardzo co walczyć - wyłączysz SWAP, wyłączasz indexację i defragmentację na dysku SSD i działasz - Win7 całkiem przyzwoicie wykorzystuje komponenty i działa naprawdę szybko. Skoro moje Core i3 i 8GB RAM naprawdę daje radę, i nie mam powodów do narzekań, to na i7 powinno być tylko sporoooo lepiej.
Postanowiłem uaktualnić firmware mojego systemowego dysku SDD i przy przy tej okazji uruchomiłem W7 z leciwego dysku Hitachi 2,5'' podłączonego przez e-Sata. Przypomniało mi się, jak to Windows działało zanim przesiadłem sie na SSD. Dobrze jest czasem odświeżyć sobie pamięć![]()
Nikon http://greg77.com/
mam nadzieje ze tak będzie - używam sporej listy programów wiec pod xp utrzymanie ładu w systemie było pracochłonne
Nikon http://greg77.com/
Mogę mówić tylko o własnych doświadczeniach z np. laptopem, gdzie na XP, CNX2 działał tak, że młotkiem nie można było utłuc, a już na W7 trzeba było uważać na zakrętach, bo potrafił się zwyczajnie wywalić.
To pewnie kwestia stabilności sterowników pod te systemy, ale jeśli Kolega ma się później borykać z jakąś katastrofą, to wolę mu to wcześniej naświetlić.
Mówię oczywiście o systemach w wersji 32 bitowej.
Medice, cura te ipsum.
no cóż pewnie się niedługo przekonam. W razie jakby coś nie odpaliło pozostaje VM albo stacjonarny przez pulpit zdalny. Na szczęście nie są to programy, których pracuje cały czas a do przeliczeń, analizy i podglądu produkcji
Powiedzta mnie chłopy, czy zyskam coś, jeżeli w serwer, jako dysk systemowy, wsadzę SSD? Czy jest to rozwiązanie w miarę rozsądne pod względem niezawodności? Serwer ma chodzić 24/7. Głownie to jest serwer plików, serwer jakichś tam usług sieciowych typu DNS, DHCP, WSUS itp, serwer baz danych MS SQL i jakichś jeszcze innych pomniejszych dupereli. Tzn serwera jeszcze nie ma, ale ma być, Tzn jeszcze inaczej. Serwer jest, stary, już z osiem lat ma i się przymierzam do jego wymiany, bo nie wiem, kiedy go szlag trafi. No i tak się zastanawiam nad konfiguracją nowej maszyny. Tam te wszystkie procesory, pamięci to sprawa w miarę oczywista, tak się tylko nad tym dyskiem SSD zastanawiam. Oczywiście tylko na system, ewentualnie jakieś tempy dla baz danych. Bo całe dane, jako dane, muszą bezwzględnie siedzieć na zmirorowanych dyskach + jakiś dysk na backup okresowy. A, to wszystko na Win2011 postawić planuję. BTW, robił już ktoś kiedyś migrację z Win2k3 do Win2k11? Oba w wersji SBS.
Skontaktuj się z nami