Szukaj
Jestem np specem od psucia OSX
Pracuje na sluzbowym 10.6.8 z CS4, zadnych dodatkow, zmian, ******* itp.
Doinstalowany firefox i chrome.
Psuje sie to niesamowicie, sam nie wiem jak to robie.
Moj kochany mac ma uptime ponizej 10dni, zawsze w tym czasie padnie finder i nie pozwoli wstac z bledem -10810 czy cos tam podobnego.
Zrobi sam reboot, ale tylko przy podpietym DP. Serwis bledow nie widzi.
Nie laczy sie z wifi, bo tak.
Nie radzi sobie z udzialami sieciowymi na smb, odswieza minutami trzy katalogi, muli, wywala dziwne bledy itd.
Finder jest lata swietlne za explorerem windowsa.
Siedzac w PS'ie czy INDD jedyna roznica to ksztalt okien dialogowych.
Po co przeplacac?
Fajnie bo unix, uwielbiam prace w sh, to mi sie podoba. Ale co z tego ze unix skoro strach dotknac jakichkolwiek .conf.
Reasumujac, dla mnie zwyklego uzytkownika wygrywa W7, stabilnoscia. Nie wysypuje sie wcale.
Na workstacji nie dlubie, stawiam czysty system i korzystam. Od dlubania sa serwery na linuksie. Na nich, jak na prawdziwym unixie mam pewnosc ze samo nic sie nie zmieni, nie bede mial niespodzianki przy kolejnym uruchomieniu, W7 mi takiej pewnosci nie daje, OSX rowniez.
Nieco podkolorowana ta opowieść, albo chyba kasuje Pan i zmienia na ślepo co popadnie.
Mój OSX został kilka lat temu pierwotnie postawiony jako hackintosh z programowym EFI, potem ze sprzętową kością EFI, w wersji Leopard, z mnóstwem podstawionych Kextów i dodatkowego oprogramowania, żeby pecet jakiego miałem działał. Od tego czasu dokonałem upgrade do Snow leopard, przeniosłem przez przełożenie dysku na prawdziwego Maca i znów aktualizowałem do Lion. Ilości "grzebanych" plików nie zliczę. Nie obyło się oczywiście bez problemów, np w pewnym momencie przestało działać usypianie, ale wszystkie rozwiązałem bez reinstalacji. I NIGDY nie widziałem go powieszonego.
Myślałem, że nie rozumiem o co chodzi w tym wmawianiu. Ale przecież w tym szaleństwie jest oczywisty cel. Kłamstwo powtarzane wystarczająco dużą ilość razy staje się prawdą. W końcu co mniej świadomi użytkownicy Maców zaczną kupować oprogramowanie antywirusowe. A ono oczywiście będzie, celem uzasadnienia swojego istnienia, podnosić wielokrotnie alarm jakoby w czasie swojego działania zablokowało tysiące szkodliwych akcji. Vel np Kasperski pod Windows.![]()
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Jak wykryc wirusa nie majac zadnego softu antywirusowego?
loled![]()
d70s + N18-70 + N55-200
skoro wirusa wykrywa tylko program to co on Ci/Wam szkodzi![]()
Uczę się... Dobry sprzęt, kijowe umiejętności
Skontaktuj się z nami