Close

Strona 198 z 371 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208248298 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 971 do 1 980 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Wkładam oryginalną płytę opisaną Mac OSX. Instalacja ruszy czy nie?
    Bootujesz ze specjalnej płyty, potem wkładasz retaila i sru.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    o wow, to jeszcze trzeba miec specjalnie zlozonego komputra zeby cos od "japka" raczylo na tym dzialac? No jak w pysk strzelil, system bez wad, banalnie prosty i z ludzka twarza. Strach zmienic zasilacz od laptoka
    Jak chcesz bez problemów to kupujesz apple. Jak trochę taniej to trzeba już pokombinować ale naprawdę nie jest tak źle. Ja używam apple z wygody a nie dla lansu czy wojen z pecetowcami. PC jest idealny ale do Flight Simulatora
    Ostatnio edytowane przez toki ; 05-09-2011 o 19:35

Domyślnie

Komputery z pod znaku nadgryzionego jablka to zwykla architektura PC. PPC odeszlo juz sporo czasu temu. Mowienie mac vs PC jest wiec troche nie na miejscu, juz lepiej porownywac konkretne systemy operacyjne.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

niby tak, ale na laptopie lenovo, asus itp itd nie zainstalujesz bez problemów OS X także wygodniej jest porównywać całość a nie system
    Uczę się... Dobry sprzęt, kijowe umiejętności

Domyślnie

Nie zainstalujesz z "winy" systemu Chodzi mi o to aby pamietac ze mac ( fizycznie ) to taki zwykly komputer z fajniejsza obudowa i EFI.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Bootujesz ze specjalnej płyty, potem wkładasz retaila i sru.

Dokładnie... Np. Intel i7-870 + Np. 16GB RAM + Asus P7P55D(-E/LX itp.) + Np. ATI HD5770, + Np. 1TB Samsung F3. Koszt z budą ok. 2500 zł

1. Kupujesz Snow Leoparda Retail 10.6.3.
    2. Ściągasz i wypalasz specjalną Boot CD, odpalasz z niej kompa.
    3. Zamieniasz płytkę na retaila i normalnie instalujesz.
    3. Update do 10.6.8, bez restartu.
    4. Instalacja (dosłownie kilka kliknięć) paczki z Boot CD.
    5. Restart i masz w godzinkę idealnego hackintosha!

Jedynie nie polecam odpalać dźwięku w tańszych wersjach tego Asusa, chyba że kupimy droższą wersję płyty z dźwiękiem innym niż VIA.

Niestety z lapkami nie jest tak różowo więc do pary dokupię MacBooka Pro (jeszcze nie wiem którego).

Jak już dopracują Liona to pewnie będzie dokładnie opisana procedura instalacji. Powyższy konfig jest bardzo popularny więc ktoś prędzej czy później to opisze.

Co do OS X vs. Windows... Ten drugi jest bardziej opłacalny, racjonalny i może nawet szybszy ale mi się znudził i to jedyny powód zmiany!
    Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 30-09-2011 o 00:39

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Co do OS X vs. Windows... Ten drugi jest bardziej opłacalny, racjonalny i może nawet szybszy ale mi się znudził i to jedyny powód zmiany!
    Przepraszam że tak ale nie mam konta na tym forum i korzystam z uprzejmości kolegi zza biurka w firmie...

Ja pracuję na obu sprzętach i powiem tak. Jeśli ktoś sponsoruje mi nowego kompa to wybieram Mac-a ale jeśli da równowartość w $ to kupię PC a za resztę dodatkowy RAM + SSD + może nawet na dodatkowy, średniej klasy, monitor IPS czy tablet starczy.

Niestety mimo tego że 80% tego co pisze się o Mac + OS X to prawda to i tak w zdecydowanej większości decyzja o zakupie większości nowych użytkowników komputerów Apple wynika z innych powodów (głowa, psychika, "racjonalność zakupów") a później dorabia się teorie, nawet jeśli prawdziwe to zasłyszane u innych.

Expose > Switcher (polecam).

Wirusy, trojany, bla, bla...? http://www.pcworld.pl/news/375440/Ma...h.Playera.html

Jak do Mac-a dosiądzie się 30% rynku, w tym sporo nowicjuszy ten system też polegnie i stanie się taki sam jak Windows...

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Wirusy, trojany, bla, bla...?
    http://www.iantivirus.com/threats/

Domyślnie

Czy ktokolwiek, kiedykolwiek naprawdę spotkał jakiekolwiek "szkodliwe oprogramowanie" na maku?

Od dawna zastanawia mnie, dlaczego "windziarze" usiłują znaleźć dowody, że są wirusy czy inne spyware na OSX, choć taki problem w tym systemie praktycznie nie istnieje.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 01-10-2011 o 14:15
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Expose > Switcher (polecam).
    Jakiś link? Soft o tej nazwie jest tona.

Strona 198 z 371 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208248298 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów