Close

Strona 18 z 56 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 557

Wątek: Nikon 1

Domyślnie

Co do Japonii i ich trendów. Większość Japończyków biegających z aparatem dlatego kupuje kompakty bo nie chcą zmieniać obiektywów. Uważam że dalej tak będzie więc nie pomoże nawet piękny kolorek

Przy okazji chciałbym podziękować czytającym forum marketerom firmy NP za zaproszenie naszego przedstawiciela (forum) na prezentację systemu. O przepraszam, nie dostaliśmy zaproszenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    Przy okazji chciałbym podziękować czytającym forum marketerom firmy NP za zaproszenie naszego przedstawiciela (forum) na prezentację systemu. O przepraszam, nie dostaliśmy zaproszenia
    a myślisz, że są takowi, którzy czytają nasze forum, bo ja trochę w to wątpie :P
    D610 + SY14/2.8 + 35/1.8G DX + 50/1.8D + SB900
    <a href="http://pawelkozera.pl/">moje www</a>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pavel_9 Zobacz posta
    a myślisz, że są takowi, którzy czytają nasze forum, bo ja trochę w to wątpie :P
    Byliby chyba głupi gdyby nie czytali tak dużego forum w dobie internetowego marketingu. Z tego co wiem to w wielkich firmach od tego są ludzie, którzy mają za zadanie czytać i pisać w internecie tylko - nic więcej.
    Ostatnio edytowane przez Sendilkelm ; 22-09-2011 o 11:23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Byliby chyba głupi gdyby nie czytali tak dużego forum w dobie internetowego marketingu. Z tego co wiem to w wielkich firmach od tego są ludzie, którzy maja za zadanie czytać i pisać w internecie tylko - nic więcej.
    "Wielkich" slowo klucz
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pavel_9 Zobacz posta
    A ja myślę że są i powiem szczerze że trochę nieładnie ze strony NP... Nawet więcej niż trochę

A ja nonkomformistycznie stwierdzę że jakość obrazk na podstawie obecnie dostępnych sampli wydaj się być bardzo dobra jak na gęstość matrycy. Uważam że zestaw matryca-expeed3 radzi sobie lepiej niż np. PEN E-PL3. Nadal twierdzę że największym probleme "jedynki" jest brak jasniejszych szkieł, ale mam nadzieję że w przyszłości sięto zmieni - stałki f/1.4 byłby wskazana żeby mieć możliwość kontroli GO. Zwłaszcza że gęstość matrycy i jej wielkość powodują że tak naprawdę szkał powinny pracować pewnie w zakresie 1.0-5.6 żeby uzyskiwać naprawdę fajne efekty i jakość nie zmąconą dyfrakcją. Drugą poważną wadą jest chyba jednak cena. Pewnie nie odstraszy ona takich świrów jak ja, którzy jeśli kupią v1 czy j1 to tak naprawdę jako Telekonwerter (który kosztuje tyle samo ) ale w zestawieniu z cenami konkurencyjnych systemów, może się ona wydać dość wysoka.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    A ja myślę że są i powiem szczerze że trochę nieładnie ze strony NP... Nawet więcej niż trochę
    jednego mniej do pilnowania przez 'bodyguarda'
    że jakby coś - to nic

rx100 blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Byliby chyba głupi gdyby nie czytali tak dużego forum w dobie internetowego marketingu. Z tego co wiem to w wielkich firmach od tego są ludzie, którzy mają za zadanie czytać i pisać w internecie tylko - nic więcej.
    Tylko trzeba brać pod uwagę, że NP akurat netowy PR ma dość "kontrowersyjny" (żenująca akcja z domeną etc), więc przypuszczenie: "byliby chyba głupi gdyby nie czytali tak dużego forum" - może być bardzo trafne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Drugą poważną wadą jest chyba jednak cena. Pewnie nie odstraszy ona takich świrów jak ja, którzy jeśli kupią v1 czy j1 to tak naprawdę jako Telekonwerter (który kosztuje tyle samo ) ale w zestawieniu z cenami konkurencyjnych systemów, może się ona wydać dość wysoka.
    pewnie nie będziesz sam też mnie ten konwerter korci

Domyślnie

Zapewniam Was że czytają i to regularnie i wiem to na 100%

Ale wracajmy do rzeczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez newtonek Zobacz posta
    Detektory fazowe na matrycy fajną rzeczą są, ale moje obawy o ich sprawność związane są z ich wielkością. Detektory w dedykowanych układach w lustrzankach są w porównaniu z pikselami tego maleństwa niczym statystyczny Amerykanin przy niedożywionym Japończyku. A te detektory na matrycy nie mogą być dużo większe od piksela. Może są wielkości kilkunastu, może kilkudziesięciu pikseli. W najlepszym przypadku małych kilkuset.
    Z tego, co słyszałem jedynaki mają 73 punkty AF, więc dzieląc 2mln dodatkowych senseli przez 73 wychodzi na to, że na jeden detektor przypada koło 27 tyś senseli matrycy. Tak czy owak wszystko to są jedynie spekulacje i gdybania, ale jeśli chodzi o AF to akurat bym "tego czegoś" nie lekceważył

Cytat Zamieszczone przez newtonek Zobacz posta
    No nie wiem, z tą minimalnością aberracji przy f/2,8 bym nie przesadzał. Jeszcze nie widziałem obiektywu, który dla f/2,8 miałby maksimum rozdzielczości
    Lepiej oglądnij sobie MTF-y superteleobiektywów - nawet na pełnej dziurze mają lepszą rozdzielczość, niż większość obiektywów domkniętych do czegotamsobiebądź, to są prawie apochromaty:
    Do tego matrycka jedynaka rejestruje z samego środeczka pola obrazowania - tzw. "sweet spot", gdzie wartości MTF są najwyższe.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 22-09-2011 o 12:16

Strona 18 z 56 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów