Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 557

Wątek: Nikon 1

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pavel_9 Zobacz posta
    a myślisz, że są takowi, którzy czytają nasze forum, bo ja trochę w to wątpie :P
    A ja myślę że są i powiem szczerze że trochę nieładnie ze strony NP... Nawet więcej niż trochę

A ja nonkomformistycznie stwierdzę że jakość obrazk na podstawie obecnie dostępnych sampli wydaj się być bardzo dobra jak na gęstość matrycy. Uważam że zestaw matryca-expeed3 radzi sobie lepiej niż np. PEN E-PL3. Nadal twierdzę że największym probleme "jedynki" jest brak jasniejszych szkieł, ale mam nadzieję że w przyszłości sięto zmieni - stałki f/1.4 byłby wskazana żeby mieć możliwość kontroli GO. Zwłaszcza że gęstość matrycy i jej wielkość powodują że tak naprawdę szkał powinny pracować pewnie w zakresie 1.0-5.6 żeby uzyskiwać naprawdę fajne efekty i jakość nie zmąconą dyfrakcją. Drugą poważną wadą jest chyba jednak cena. Pewnie nie odstraszy ona takich świrów jak ja, którzy jeśli kupią v1 czy j1 to tak naprawdę jako Telekonwerter (który kosztuje tyle samo ) ale w zestawieniu z cenami konkurencyjnych systemów, może się ona wydać dość wysoka.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    A ja myślę że są i powiem szczerze że trochę nieładnie ze strony NP... Nawet więcej niż trochę
    jednego mniej do pilnowania przez 'bodyguarda'
    że jakby coś - to nic

rx100 blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Drugą poważną wadą jest chyba jednak cena. Pewnie nie odstraszy ona takich świrów jak ja, którzy jeśli kupią v1 czy j1 to tak naprawdę jako Telekonwerter (który kosztuje tyle samo ) ale w zestawieniu z cenami konkurencyjnych systemów, może się ona wydać dość wysoka.
    pewnie nie będziesz sam też mnie ten konwerter korci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    pewnie nie będziesz sam też mnie ten konwerter korci
    Też mi chodzi takie rozwiązanie po głowie. Myślę że trzeba jeszcze poczekać i zobaczyć jak to się będzie sprawowało w praniu.

Domyślnie

nich ktos wyjasni, dlaczego nie ma jasnych (ponizej 2. szkiel do bezlusterkowcow? czy jest jakis problem techniczny zeby takie wyprodukowac?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    nich ktos wyjasni, dlaczego nie ma jasnych (ponizej 2. szkiel do bezlusterkowcow? czy jest jakis problem techniczny zeby takie wyprodukowac?
    pewnie nie, tylko kto za nie zapłaci

Domyślnie

czy jest jakis problem techniczny zeby takie wyprodukowac?
    Koszt produkcji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Koszt produkcji

no to z pewnoscia, ale takie zabawki mialyby dopiero wtedy sens... go przy 2.8 i tak jest gigantyczna w bezlusterkowcach. do jakiejs kreatywnej zabawy nijak sie to nie nadaje...

Domyślnie

nich ktos wyjasni, dlaczego nie ma jasnych (ponizej 2.8 ) szkiel do bezlusterkowcow? czy jest jakis problem techniczny zeby takie wyprodukowac?
    Jak to nie ma?
    mZD 12mm/2.0
    P 14mm/2.5 (naleśnik)
    Samsung 16mm/2.4 (naleśnik)
    P 20mm/1.7 (naleśnik)
    CZ 24mm/1.8
    Voigtlander 25mm/0.95 (bez AF)
    PL 25mm/1.4
    Samsung 30mm/2.0 (naleśnik)
    mZD 45mm/1.8
    Sony 50mm/1.8
    Samsung 85mm/1.4
    Ostatnio edytowane przez koniecpolska ; 22-09-2011 o 12:44

Domyślnie

Jak to nie ma?
    Olek 12/f2, 45/f1.8
    Panas 25/f1.4, 20/f1.7, 14/f2.5
    Sony CZ 24/f1.8
    Samsung też ma zaraz coś wypuścić.

IMHO główna przyczyna ich niewielkiej liczby to wciąż spore "dziury" w optyce systemów bezlustrowców, w większości systemów brakuje potrzebniejszych (z punktu widzenia rynku masowego) obiektywów niż bardzo jasne stałki. Ale będą. Co do ograniczeń technicznych – proponuję zerknąć jak jasne szkła dało się zrobić na Lajcowy bagnet M (i jak mało popularne były z racji swoich rozmiarów i oczywiście cen).
    I'm one of those bad things that happen to good people

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów