Close

Strona 14 z 56 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 557

Wątek: Nikon 1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek S Zobacz posta
    Jakoś też uważam ten krok nikona za bezsensowny. Taka zabawka ma sens jak można się chociaż trochę pobawić głębią ostrości, a tutaj nie bardzo. Jakoś taki Samsung potrafił wypuścić coś sensownego, system NX jest naprawdę fajny, a zapowiadają nowe obiektywy. Bawiłem się ostatnio najstarszym w serii NX5 i daję całkiem sporo frajdy, przy czym jest na prawdę mały. APS-C jest jeszcze ok, ale mniejsze matryce są bez sensu, no może jeszcze 4/3 olka. Kurcze! Chyba faktycznie teraz tylko marketing się liczy...
    Ten krok Nikona jest jak najbardziej sensowny - po prostu chce sprzedawać aparat z matrycą od kompakta w cenie lustrzanki.

Cytat Zamieszczone przez Zorro1212 Zobacz posta
    Panowie nie podniecajmy sie tym i poczekajmy troche jest to bowiem premiera nowego systemu i kto wie co z tego bedze np za rok.Do kupna nikt nie zmusza a mam nadzieje ze Nikon pokaze w tym roku sprzet z najwyzszej polki a nie zabawki
    To, co w tym wszystkim jest wkurzające to fakt, że właśnie nic z tego nie będzie. Nikon wtopił w tą popierdułkę kupę kasy, która musi się zwrócić, więc nie ma co liczyć na lepsze EVIL-e. Pewnie, że w końcu pokaże nowy sprzęt z najwyższej półki - ale będą to lustrzanki, a szansa na fajny aparacik do kieszeni od Nikona poszła się kochać na bardzo długo. Konkurencji na widok tej "bestii" też raczej rowy się nie spocą.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 21-09-2011 o 19:48

Domyślnie

Z punktu widzenia Nikona to masz rację, ja tam pisałem z punktu widzenia użytkownika.

Coś takiego jak NX10 ale od Nikona, nawet bez kompatybilności bagnetu to może bym kiedyś kupił, ale matryca od kompaktu??? To już wolę jakiegoś kompakta w stylu P7000.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

ech... i tyle na ten temat powiem :/
    podpis nieczytelny

Domyślnie

a wyobrażacie sobie rynek wtórny szkieł? sprzedać różowy obiektyw to będzie coś
    że jakby coś - to nic

rx100 blog

Domyślnie

Ale jak na taką mała matryce, z tymi szumami to na początku domniemania były przesadne
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Widzę wielkie rozczarowanie, ale niestety nie jest to system dla posiadaczy lustrzanek tylko dla amatorów którzy chcą się pobawić w fotografie za 1/2 ceny. Nawet gdyby matryca była większa to i tak nie zmieni to faktu, że podpinając obiektyw z mocowaniem F szybkość AF-u byłaby rozczarowaniem dla posiadaczy luster. Nikon postąpił bardzo sprytnie bo żeby to w miarę działało trzeba kupić obiektywy bo co podepnisz żeby było szeroko ?

Domyślnie

Dla mnie to wszystko jest bez sensu, nie ważne czy nikon czy nie nikon.
    Co z tego że korpusy małe, skoro obiektywy spore (przy tym ciemne, gdzie więc zaleta małej matrycy?)
    i i tak nie ma tego g... jak trzymać w ręce. A wielkość zestawu jest podobna
    jak tanich lustrzanek. Ma to sens z naleśnikiem jakimś i nic poza tym. Po co więc wymienne szkła?
    Marketing i bełkot.
    Fuji x10, sigmy DP itp. To ma sens jakiś i rację bytu.
    Kiedyś Sony miało jedyny dla mnie sensowny, uniwersalny spacerniak DSC-R1.
    Spora matryca, świetny obiektyw z równie świetnym zakresem. Po jaką cholerę by to było rozdzielać i odpinać?
    A to właśnie "każą" robić. Ech... szkoda.
    Tak na marginesie, skoro można produkować dobre jakościowo zoomy typu 18-200, ba... 18-270, czy 28-300 to dla tak małej matrycy
    wyprodukowanie zomma o podobnym zakresie i świetle jest zapewne fraszką, po co rozbijać zakres na mniejsze?
    Dawać możliwość wymiany?
    Tylko dla kasy. Raczej nikt poważny nie pracuje takim aparatem licząc na jasne stałki i ich wymianę w trakcie focenia.
    A tak zamiast sprzedawać kompakty z jednym na stałe zamocowanym obiektywem, można sprzedawać będzie takie same
    w kicie z np. dwoma wymiennymi kryjącymi ten sam zakres z takim samym światłem.
    Za cenę x2.
    Ostatnio edytowane przez lesiuc ; 21-09-2011 o 20:55

Domyślnie

@Paweł Pawlak - nadal zainteresowany po obejrzeniu sampli?

Bo ja się zawiodłem, liczyłem, że jednak nikon da chociaż znośny obrazek z tego czegoś... A tak? Do neta będzie ok...

Domyślnie

Na samplach ze strony Nikona jest wyraźna przewaga jakości względem matrycy 1/1.7" z LX5/XZ1.

Nie czuję się kompetentny porównywać do u4/3.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie Nikon 1

Ciekawa jest ta funkcja chowania obiektywu.
    Nigdzie nie doczytałem jak się zmienia ogniskową (manualnie ?).
    F i C.

Strona 14 z 56 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów