Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Filtry Brita

Domyślnie Filtry Brita

Juz od ponad pieciu lat uzywam filtrow Brita, filtry faktycznie dzialaja, widze to po czajniku, ponad rok temu kupilem nowy czajnik, uzywam go tylko z woda filtrowana i zero osadu, czajnik jest praktycznie jak nowy......
    Mam jednak pytanie do ludzi ktorzy wiedza na ten temat cos wiecej, moja rodzinka w Polsce zarazila sie uzywaniem filtrow ode mnie, twierdza, ze uzywajac filtra w dwie osoby nie tzreba wymieniac wkladu co 30 dni jak zaleca producent, tylko mozna uzywac dluzej bo 30 dni to srednia dla rodziny cztero osobowej.......osobiscie mi cos tu smierdzi, jest jakis powod wymiany wkladu co 30 dni i nie sadze, ze jest to zuzycie filtra weglowego, wydaje mi sie, ze chodzi o pewne reakcje zachodzace we wciaz mokrym wkladzie, byc moze sie myle, ale dlatego wlasnie pytam was, byc moze znajdzie sie ktos kto zna temat lepiej.
    Ja od siebie moge polecic wode filtrowana, jest wolna od kamienia, pewnie tez wolna od niektorych pozytecznych skladnikow, ale po pozyteczne siegam w mineralce

Domyślnie

Ja też od dłuższego czasu używam Brity. Super sprawa, zero kamienia, ale 20 zł za filtr to trochę dużo. Zastanawiałem się nad filtrami firmy Anna. Są trochę tańsze, ciekawe jak z filtrowaniem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzybu Zobacz posta
    Zastanawiałem się nad filtrami firmy Anna. Są trochę tańsze, ciekawe jak z filtrowaniem.
    Moja matka uzywa tych filtrow Anna, wyglada podobnie....trudno mi powiedziec cos wiecej bo w domu rodzinnym spedzam malo czasu A 20zl za filtr raz w miesiacu to nie tak duzo, niektorzy spalaja fajek za wiecej i to dziennie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Moja matka uzywa tych filtrow Anna, wyglada podobnie....trudno mi powiedziec cos wiecej bo w domu rodzinnym spedzam malo czasu A 20zl za filtr raz w miesiacu to nie tak duzo, niektorzy spalaja fajek za wiecej i to dziennie
    Ano, zwlaszcza jak paczka fajek kosztuje 50 zl
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cos o tym wiem, u mnie sa po 8.65 euro Na szczescie na razie jestem wolny.....
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 16-09-2011 o 23:09 Powód: pis.

Domyślnie

Nie lepiej coś na zasadzie odwróconej osmozy?
    Be obscure clearly...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Dudrak Zobacz posta
    Nie lepiej coś na zasadzie odwróconej osmozy?
    Mozesz rozwinac mysl?

Domyślnie

Niby 20 zł to nie dużo, ale jakoś tak, wolałbym żeby było np 15zł
    Jeśli chodzi o osmozę to chyba koszty już są znacznie wyższe.

Domyślnie

jak by producent zalecal wymiane filtra co 60 dni to jaki mial by na tym zysk? dobrze, ze kaze wymieniac co 30 dni, a nie co 10

Domyślnie

To powiem tak, to nie o to chodzi, że ten filtr "nie działa" po 30 dniach. Ale zalecałbym wymianę tych filtrów, ze względów biologicznych, bo różni nieproszeni goście mogą na nich się rozwijać. Co do filtrów z odwróconą osmozą - to one działają - bo później w tej wodzie nie ma teoretycznie nic, ale taka woda nie jest zdrowa do picia, bo po prostu wypłukuje z organizmu wszystkie minerały. Co do samego sensu stosowania filtrów węglowych w kuchni to bardziej psychologia, bo czas kontaktu w tych filtrach jest zbyt krótki..., ale jak ktoś widzi różnicę na czajniku to można używać. Tylko tak się zastanawiam nad kosztem tych filtrów i czy nie taniej by wychodziło co jakiś czas wymienić czajnik

Dodam jeszcze jedno, jak ktoś ma domek, warto zainteresować się zmiękczaniem wody na jonitach, wszystko jest automatyczne, a później mamy spokój z kamieniem nie tylko w kuchni (czajnik, zmywarka) ale i w łazience.
    Ostatnio edytowane przez Jaskier ; 17-09-2011 o 00:01

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów