Close

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 77 z 77

Wątek: Plenerowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yakoop Zobacz posta
    Fajne to ostatnie. Dobre swiatlo, twoja obrobka, bardzo geometryczne zdjecie. Nie podoba mi sie ta flara, nie podoba mi sie balagan za mlodym.
    zdjecia pod słońce często generują flarę, bałagan? to plener, pejzaż miejski, ale ok, może Tobie to przeszkadza,
    popieram Panka żze zdjęcia powinno sie oglądać nie od strony technicznej ale postrzegać jako całość, kolorystyke i światło, technicznie to sie zdjęcie robi - nie rozumiem też (najczęściej w wątkach panka) tej niesamowitej dbałości o szczegóły - zasłonięte dłonie, brak nogi podczas wyskoku i innych podobnych - kiedy oglądając zdjęcia właśnie tych najsurowszych forumowych krytyków widzi sie właśnie u nich w/w niedociągnięcia - słabo sie robi...
    jak zawsze Twoje zdjęcia PANK mi sie podobają - choć sam robię inne - nie przeszkadza to mieć szerszych horyzonty i pogladów na prace innych.

Domyślnie

Luz, calosciowo mi sie bardzo podoba - tak jak napisalem. A czepiam sie, bo po to sie wrzuca zdjecia na forum - kazdy pisze o tym co mu sie widzi a co nie
    JN

Domyślnie

Flarę dołożyłem w fotoszopie Minusem dobrych obiektywów jest to że ni cholery nie chcą flar pod słońce łapać.

Domyślnie

Echh, widze, że w zasadzie to już nie ma o czym pisać.
    MŚSWKFŚ-MS znowu załatwił cały wątek

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    pojechane jest to zdjecie, pojechane na maksa ale widać, że masz swój sposób patrzenia i fotografowania i się go trzymasz i do niego konsekwentnie dążysz... Zdjęcie jest intrygujące.

Mi osobiście się podoba taka zagrywka, i to ocieranie się o kicz. Natomiast rozumiem że niektórym osobom się to nie podoba, tylko po co się tak przy tym upierają i psują dobrą zabawę innym ?

Domyślnie

Ja technicznie nie jestem orłem, więc nie będę poruszał tej kwestii.

Chciałbym jednak napisać coś na temat modeli, bo to oni wg mnie trochę tutaj dali ciała.

Na zdjęciu nr 1 nie podoba mi się to, ze On ma otwarte usta i stoi tak jakoś nieładnie, że garnitur mu się układa tak, jakby pożyczył go od starszego brata.
    Dodatkowo brzydko wygląda ręka włożona w ten sposób do kieszeni oraz to, że jego pozycja jest "mszowa" (ja to tak sobie nazywam) czyli podobna do tej, którą się przyjmuje w kościele jak msza trwa okropnie długo i przenosimy ciężar ciała z jednej nogi na drugą

O Niej się nie wypowiadam, bo wiadomo, że (jak już wspomniała pinquin) dwie nogi do przodu to u skoczka w dal ale uważam, że trochę nie teges moment w jej biegu udało się sfotografować albo kąt widzenia obiektywu był dziwny, bo od ramion w górę wydaje się być jakaś taka sparaliżowana czy coś w tym guście.

Na zdjęciu nr 2 On już stoi ładniej niż na jedynce ale kompletnie nie wiem co ma oznaczać jego mina, którą dodatkowo pogłębia oświetlenie robiące mu z oczodołów czarne dziury.
    Wygląda jakby miał do niej pretensje, że się opala czy tam rozmarzyła.

Zdjęcie nr 3 mi się podoba najbardziej. Widać, że On nie robi tego od niechcenia tylko wreszcie wczuł się w swoją rolę

Generalnie obróbka jest kontrowersyjna i nie każdemu podchodzi.
    Mi się akurat podoba i jestem zdania, że aby móc ją zastosować trzeba najpierw zrobić dobre technicznie zdjęcie.
    Skoro mi się podoba to tłumaczę sobie, że zdjęcie musiało być dobrze zrobione
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregory_21 Zobacz posta

Dodatkowo brzydko wygląda ręka włożona w ten sposób do kieszeni oraz to, że jego pozycja jest "mszowa" (ja to tak sobie nazywam) czyli podobna do tej, którą się przyjmuje w kościele jak msza trwa okropnie długo i przenosimy ciężar ciała z jednej nogi na drugą
    hahaha - to sie nazywa KONTRAPOST
    mszowa... dobre

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów