Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 77

Wątek: Plenerowo

Domyślnie

Ale potrafisz w końcu sensownie, albo nawet jakkolwiek uzasadnić czemu zasłonięta ręka jest błędem, czy nie bardzo?

Domyślnie

Mickiewicz dobrym poeta byl. Koniec. Kropka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Ja bym powiedział inaczej. Ta ręka będzie przeszkadzać tylko tym którzy chcą żeby im przeszkadzała.
    Bo nie patrzysz na nią obiektywnie ale jako autor zapatrzony w swój "geniusz". Pierwsze moje spojrzenie i pomyślałem, że amputowana, oglądam więc pierwszą fotografię i sprawdzam czy ma, patrze jeszcze raz na drugą tą z podwiązanym rękawem, zastanawiam się, czy może się opiera łokciem o młodą, czy takiego odbioru oczekiwałeś? dla mnie ta niejasność dyskwalifikuje tą fotografię, tyle mojego zdania w tym temacie, i na tym kończę swoją krytykę, zrób coś fajnego to chętnie zaklaskam, ale nie tym razem...

Domyślnie

Ale potrafisz w końcu sensownie, albo nawet jakkolwiek uzasadnić czemu zasłonięta ręka jest błędem, czy nie bardzo?
    Tu http://forum.nikoniarze.pl/showpost....5&postcount=43 zawarłem odp na pytanie.

albo inaczej, proszę: http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._1507432_n.jpg
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Ale co, czerwone kółeczko na jakimś obcym zdjęciu ma być odpowiedzią? Błagam. Z resztą u mnie wiadomo gdzie jest ręka bo widać dłoń.

Domyślnie

Ale co, czerwone kółeczko na jakimś obcym zdjęciu ma być odpowiedzią? Błagam. Z resztą u mnie wiadomo gdzie jest ręka bo widać dłoń.
    Pas.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Czyli nie potrafisz jasno odpowiedzieć na pytanie? Bo odsyłanie do galerii innych fotografów czy pokazywanie jakiś zdjęć odpowiedzią nie jest.

Domyślnie

Ostatnimi czasy jak patrzę na tak obrobione zdjęcia, to stwierdzam, że dorastam.
    Jeszcze rok temu gotów byłem pół domu wyprzedać, by potrafić osiągnąć taki efekt. Problemem było jednak moje lenistwo - nie chciało mi się jechać do Warszawy na warsztaty.
    Dziś jak przeglądam galerie ślubne czy choćby wątki na niniejszym forum, widzę wiele naprawdę pięknych plenerów. Nie technicznych - a emocjonalnych. Zdjęcia te obróbką są doprawione, ale przede wszystkim widać na nich młodą parę - widać ich. I to nie tylko w sensie stricte fizycznym - widać, że są razem, widać, że się cieszą.
    Na zaprezentowanych tutaj zdjęciach pierwsze co widzę to kontrasty, nasycone, agresywne barwy. Merytorycznie trochę przypomina mi to panującą jakieś 3lata temu modę na pseudoHDR z Photomatixa. MZ młodzi są tu przytłoczeni "sposobem podania" zdjęcia - osoby, radość, miłość, bliskość schodzą na drugi, albo i dalszy plan.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 08-09-2011 o 11:33 Powód: pis. ("na prawdę")
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

A ja sie zastanawiam co do zdjecie wlasciwie przedstawia
    Widze panne mloda ktora kona z pragnienia w srodku miasta i pana mlodego patrzacego na nia z wyzsoscia
    Road to Manila

Domyślnie

Na zdjęci widać bardzo duży kontrast emocjonalny. Sztywny,wyniosły mężczyzna i zatopiona w marzeniach kobieta.

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów