Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Domyślnie

Jeszcze jedna sugestia. Z jakością zamienników jest różnie i nawet profilowanie nie zawsze, a raczej rzadko daje efekt porównywalny do oryginalnych atramentów. Epson robi naprawdę wysokiej jakości atrament i ciężko mu dorównać. Dobrym natomiast wyjściem jest kupowanie atramentów do dużych maszyn, konfekcjonowanych w znacznie większych pojemnikach niż typowe "naparstki" w sprzęcie konsumenckim. Wychodzi znacznie drożej od zamienników ale i znacznie taniej od dedykowanych zbiorników.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jeszcze jedna sugestia. Z jakością zamienników jest różnie i nawet profilowanie nie zawsze, a raczej rzadko daje efekt porównywalny do oryginalnych atramentów. Epson robi naprawdę wysokiej jakości atrament i ciężko mu dorównać. Dobrym natomiast wyjściem jest kupowanie atramentów do dużych maszyn, konfekcjonowanych w znacznie większych pojemnikach niż typowe "naparstki" w sprzęcie konsumenckim. Wychodzi znacznie drożej od zamienników ale i znacznie taniej od dedykowanych zbiorników.
    No tak, ale kto jest w stanie przepuścić te litry przez domową drukareczkę? Trzeba by się zebrać w większe grono i podziałkować taką ilością.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    No tak, ale kto jest w stanie przepuścić te litry przez domową drukareczkę? Trzeba by się zebrać w większe grono i podziałkować taką ilością.
    Przecież to nie jest sprzedawane w wiadrach, tylko np 80/110/250 ml. A poza tym przy CFS/CISS atrament idzie, oj idzie...
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 08-09-2011 o 13:00
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Przecież to nie jest sprzedawane w wiadrach, tylko np 80/110/250 ml.
    A to nie wiedziałem Sądziłem, że w grę wchodza ilości 500cm³ i więcej...
    Możesz coś podlinkować, żeby zerknąć na ceny?

Domyślnie

Tylko jak skutecznie napełniać te oryginalne naparstki? Skutecznie, mam na myśli to żeby później czasem nie zasychało no i żeby elektronika poprawnie działała.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

A to nie wiedziałem Sądziłem, że w grę wchodza ilości 500cm³ i więcej...
    Możesz coś podlinkować, żeby zerknąć na ceny?
    Przykładowo 80ml do Epsona 3880 kosztuje ok 200 zł. Czyli 2,5 zł za ml. Oryginały do P50 i podobnych conajmniej 4,5 zł za ml. Pojemniki do jeszcze większych maszyn, np serii 4000/7000/9000 jeszcze korzystniej.

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    Tylko jak skutecznie napełniać te oryginalne naparstki? Skutecznie, mam na myśli to żeby później czasem nie zasychało no i żeby elektronika poprawnie działała.
    No właśnie ich napełnianie to koszmar. Ciągle któryś się kończy i wszystko upierdzielone. Lepiej już pojemniki z wężykami i butelki poza drukarką. Taki układ w wykonaniu amatorskim też ma wady bo nie jest hermetyzowany, powietrze ma wolny dostęp i trzeba uważać na grawitację bo jak poziom jest wyższy niż karetka, atrament potrafi spłynąć do pochłaniacza.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Przykładowo 80ml do Epsona 3880 kosztuje ok 200 zł. Czyli 2,5 zł za ml. Oryginały do P50 i podobnych conajmniej 4,5 zł za ml. Pojemniki do jeszcze większych maszyn, np serii 4000/7000/9000 jeszcze korzystniej.[...]
    Czyli największy ból przy zakupie zestawu kolorów, póżniej znośnie. Z CISS jestem zadowolony, "wiecznych" kardridży i strzykawek mam dość.

Domyślnie

Czyli największy ból przy zakupie zestawu kolorów
    Dokładnie tak. Jak zwykle przy zakupie większych zapasów.

Domyślnie

Czyli kupić zestaw do CISS + lać oryginalne tusze EPSONa... to jest dobry pomysł. O ile z CISSem to nie problem, co z tuszem do P50/PX650/PX660 w większych 'baniaczkach'? Gdzie to kupić?
    D200 plus graty...

Domyślnie

To chyba nie jest dobry pomysł. Atramenty Epsona są napchane tak kosmiczną technologią, że drukarkę z tuszem temu, kto przewidzi jak taki atrament zachowa się po rozhermetyzowaniu pojemnika. Modele od 3880 w górę, wymieniane tu jako dawcy tanich atramentów to pigmenty! Jakim cudem chcecie tym drukować w zwykłej drukarce barwnikowej??? Chcecie mieszać te kolory samodzielnie?? Przecież nawet ilość kolorów się różni.

Jak rozumiem założyciel wątku mówi o jednostkowych wydrukach - po kiego licha zatem pchać się w jakieś cisy-pisy i paćkać łapy i otoczenie zatykającym atramentem żeby drukować 30 zdjęć miesięcznie jakimiś półśrodkami zamiast oryginałów dających wierność kolorów nie do podrobienia.
    Ostatnio edytowane przez Gio ; 08-09-2011 o 23:38

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów