Close

Strona 13 z 172 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 1712

Domyślnie

nie no nie jest tak
    ja ćwiczę już kilkanaście lat i nie wyobrażam sobie cyklu treningu bez białka i rozgalezinych węglowodanów oraz właśnie suplementow a kreatyny używam parę razy w roku lub np. Jack 3D i nie chodzi tu o przybieranie na masie tylko o większą motywację, większą pompę i wytrzymałość i w niektórych przypadkach lepsze skupienie...
    ps.
    Umbra ja myślałem że się nabijasz z tym sercem...
    to znaczy że na treningu miałeś śmierć kliniczną... kilka razy? !
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Nie. Zdarzało mi się to przed komputerem (i raz albo dwa na ławce na uczelni), ale w okresie, w którym trenowałem. I nie śmierć kliniczną, bo to było tylko na kilka sekund - nie wiem, może 5. Miałem bóle w klatce. Czasami jak siedziałem, nabrałem powietrza, czułem, że zaczyna mocno boleć. Stawało na kilka sekund, a potem ruszało z jeszcze większym bólem i przez chwilę biło jak szalone. Kilka razy mi się to zdarzyło. Teraz też ćwiczę, ale niezbyt intensywnie i niezbyt regularnie. Nie stosuję też diety na tę chwilę (ale chyba się wezmę za siebie, bo wyglądam jak pączek ).
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 06-09-2011 o 15:17 Powód: orto. ("zdażało")

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rymek007 Zobacz posta
    Siłownia od 2 lat, z wagi 58kg teraz mam 78kg. 177cm wzrostu.
    Diety żadnej nie miałem, bo nie miałem poprostu na to czasu. Jak chciałem przytyć starałem się jeść więcej, […]
    Definicję mięśnia musisz mieć wzorową! Złapać 20 kg tłuszczu, jeśli ktoś jest szczupły, to w sumie też wyczyn.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Nawet jeśli nie jest, to efekt jest tak znikomy, że nie ma sensu się tym truć. Zwłaszcza, że - jak widać po tym temacie - do suplementów pierwsi są ci, co zaczynają ćwiczyć. Myślą, że jak zjedzą puchę kreatyny, to od razu będę wielcy jak wagon.
    Truć? Otruć możesz się również każdą z powszechnie dostępnych witamin...
    Stary, mam wrażenie, iż od początku wątku postawiłeś sobie za cel zdeprecjonować każdą moją wypowiedź. Szkoda tylko, że słowa te padają z ust człowieka, który sam opisuje siebie jako sportowca, który w wielu 15 lat poćwiczył przez 2 lata niszcząc sobie zdrowie. Do tego nie masz zielonego pojęcia o suplementacji w sporcie a wypowiadasz się z takim przekonaniem słuszności swojej teorii, że dziw bierze... ale w porządku, każdy może mieć swoje zdanie.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Nie jestem sportowcem. Byłem tylko amatorem. Bardziej pasuje tu rekreacja.
    Z kreatyny korzystałem, z odżywek również. Moim zdaniem kreatyna = placebo.

Domyślnie

O co na kreatynę nerki? Nie robi się sobie w ten sposób kuku?
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    O co na kreatynę nerki? Nie robi się sobie w ten sposób kuku?
    to samo co na kawę
    krzywdy kreatyną sobie nie zrobisz chyba bardziej szkodzi witamina C w nadmiarze
    osobiście nie polecam monohydratu ja wolę stack kreatynowy
    ale to są uzależnienia genetyczne chyba bo ja bardzo łapię wodę a mój kolega mówi że jest dobry na rzeźbę
    trzeba sprawdzić pewne rzeczy samamu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Moim zdaniem kreatyna = placebo.
    Kolega ma na myśli stałą suplementację chyba, bo na cyklu to raczej wyniki są nie-placebowe

Pamiętajmy też, że w pewnym wieku (35+) naturalna produkcja kreatyny i testosteronu spada i suplementacja nie jest już "doładowywanaiem" tylko "utrzymywaniem stałego poziomu".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Mógłbyś jakoś poprzeć tę dziwną teorię czy tak tylko uprawiasz strachy na lachy na podstawie zasłyszanych od kogoś historii..? Oczywiście nie mam na myśli dopingu od którego i tak nie uciekniemy i jest on obecny niemal w każdej dyscyplinie sportowej.
    Dla przykładu, zaczynałem chodzić na siłownie z gościem, który był mniej więcej mojej postury. Brał białka, weglowodany i różnego rodzaju inne suplementy (nie określane jako ostry doping). W pół roku wyrobił sobie około 20kg i bardzo dobrą rzeźbę. Wyciskał na klatę 120kg. Ja w tym czasie machałem 60kg na klate a zaczynaliśmy od tych samych ciężarów. Złamał nogę podczas jazdy na desce. Wrócił na siłownie po około 5 miesiącach. Jego ciało wyglądało jak flak, siła mu spadła dramatycznie. Też miałem 2 miesięczną przerwę z siłownią ale na sile nic nie straciłem. ehh pogmatwane to :P

Moim zdaniem odżywki są dla ludzi słabych, chcących widzieć swoje efekty szybko na siłowni. Wyrobienie idealnego ciała bez wspomagaczy to około 6 lat. Z odżywkami można to zrobić w niecałe 3. To samo powiedział mi pewien krakowski trener (10 lat stażu ma na siłowni, nigdy nie tykał się żadnych wspomagaczy ale ludziom je poleca bo miałby mniej klientów. Ludzie jak nie widzą szybkich efektów to się szybko poddają. Trzeba być niezłym motywatorem jako instruktor na siłowni... )

Dyskusji nie będę na temat wspomagaczy na siłowni tutaj prowadził bo jest to temat rzeka. Nie uważam, że są one złe. Ja ćwiczę bez tego. Od dyskusji na ten temat są inne fora. Mam nadzieję, że nie uraziłem nikogo. Pzdr

Domyślnie

wybacz Rymek ale piszesz totalne bzdury...
    w momencie trenowania a zwłaszcza takiego wyczynowego jak siłowy trening organizm ma duzo większe zapotrzebowanie na białko i węglowodany i nie da się tego pokryć jedzeniem gdyż trzeba byłby by jeść znacznie więcej a z pozywienia nie wyeliminujesz węglowodanów prostych oraz tłuszczu.
    W treningu chodzi o jedno... (wbrew pozorom) trzeba myśleć nad tym co się robi i jesli juz podejmujesz wysiłek to nikt nie chce go zniweczyć bezmyślnym opychaniem się zeby przytyć.
    zresztą trening na tak zwaną rzeźbę bez odżywek wogóle jest niemożliwy bo jesteś na długu węglowodanowym lub na jego granicy co beż odżywek skutkowałoby utratą mięśni.
    Jeśli więc chodzi o odzywki i suplementy to są one jedynie dla myślących ludzi którzy umieją je stosować a nie dla ludzi którzy wymagaja od nich efektu po 1 czy 2 miesiącach.
    czyli każdy je moze brać ale... nie kazdy powinien
    Ostatnio edytowane przez wonito ; 08-09-2011 o 14:45

Strona 13 z 172 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów