Close

Strona 179 z 371 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 781 do 1 790 z 3702

Domyślnie

Niestety to prawda. Pogrzebię w tym jeszcze.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

zastanawia mnie po co wogóle wyłączacie mac'a ? Te wyliczanki w sekundach są zbędne. Ja naciskam spacje i komp gotowy po 2 sek. W ciągu 2 lat użytkowania wyłączyłem komputer pare razy. Więcej prądu w stanie uśpienia bierze dekoder N niż mac. Zacznijcie usypiać komputer, to naprawde nie boli

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    zastanawia mnie po co wogóle wyłączacie mac'a ? (...)
    A ja się z kolei dziwię, że Ciebie to zastanawia, bo jeśli się wybuli np. 10k za pro, to chciałoby się żeby japcok posłużył dłużej choćby i rok, a w stand by, na jakiekolwiek ulgi nie można liczyć.

Spuchnie choćby jeden kondensator i całość ląduje nie gdzie indziej, tylko w koszu.

A liczenie sekund, to rzeczywiście dziecinada, więc lepiej niech każdy policzy ile sekund, minut, czy nawet godzin, marnotrawi bez sensu na czynności dłubaniu w nosie podobne.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Jak sie buli 10k za kompa to można dokupić apple care(lub ORO) za pare stów i mieć 5 lat gwarancji.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    Jak sie buli 10k za kompa to można dokupić apple care(lub ORO) za pare stów i mieć 5 lat gwarancji.
    5 lat szybko mija, a + 1, 2, czy nawet 3, zawsze się przyda.

W końcu co 8, to nie 5.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Czym sie rozni ORO od AppleCare i w jaki sposob mozna zabezpieczyc sie gwarancyjnie na 5 lat (z tego co czytalem AppleCare to rozszerzenie gwarancji jedynie do 3 lat od daty zakupu)?
    regulamin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    A ja się z kolei dziwię, że Ciebie to zastanawia, bo jeśli się wybuli np. 10k za pro, to chciałoby się żeby japcok posłużył dłużej choćby i rok, a w stand by, na jakiekolwiek ulgi nie można liczyć.

Spuchnie choćby jeden kondensator i całość ląduje nie gdzie indziej, tylko w koszu.
    u mnie w instrukcji obslugi bylo napisane, ze firma Apple zaleca usypianie kompa niz czeste go wylaczanie i dlatego od ponad 3 lat kompa wylaczylem chyba 4 razy. a tak tylko zamykam kompa i odkladam do czasu kolejnego go otworzenia

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez śwMikołaj Zobacz posta
    u mnie w instrukcji obslugi bylo napisane, ze firma Apple zaleca usypianie kompa niz czeste go wylaczanie i dlatego od ponad 3 lat kompa wylaczylem chyba 4 razy. a tak tylko zamykam kompa i odkladam do czasu kolejnego go otworzenia
    Na miejscu jabłuszkowej firmy, zalecałbym niewyłączanie komputera wcale.

To w końcu leży w ich interesie.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Na miejscu jabłuszkowej firmy, zalecałbym niewyłączanie komputera wcale.
    To w końcu leży w ich interesie.
    Zaleca czy nie, usypianie jest po prostu szalenie wygodne. Komp "wstaje" w pół sekundy z całym odpalonym majdanem. Szczególnie to wygodne jeśli jest uruchomionych i porozkładanych po kilku pulpitach wiele aplikacji i ich okien. Za czasów Win wydawało mi się to zbędne, ale po przyzwyczajeniu do makówki i niedawnej "awarii" usypiania w Lionie, poczułem niesłychane zubożenie.

PS1. Nie, w Windows usypianie nie działa tak samo. Usypianie Win w ogóle nie jest funkcjonalne.
    PS2. Nie mierzyłem poboru mocy, ale przy usypianiu w komputerze pstryka ten sam przekaźnik co przy normalnym wyłączeniu. Podejrzewam że podtrzymywana jest tylko zawartość RAM, reszta jest wyłączona. Puchnięcie kondensatorów w torze zasilania, tam gdzie są duże prądy, w ogóle nie będzie miało miejsca, bo tam prąd jest tylko przy pracy nie w stanby.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 31-08-2011 o 12:40
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Usypianie Win w ogóle nie jest funkcjonalne.
    Biorac pod uwage, ze funkcjonalnosc usypiania systemu (takze Windows) polega na szybkim uruchomieniu systemu i jego stanu sprzed uspienia, to czy moglbys rozwinac -- dlaczego niby usypianie Windows nie jest funkcjonalne?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 179 z 371 PierwszyPierwszy ... 79129169177178179180181189229279 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów