Niestety to prawda. Pogrzebię w tym jeszcze.
Szukaj
Niestety to prawda. Pogrzebię w tym jeszcze.
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
zastanawia mnie po co wogóle wyłączacie mac'a ? Te wyliczanki w sekundach są zbędne. Ja naciskam spacje i komp gotowy po 2 sek. W ciągu 2 lat użytkowania wyłączyłem komputer pare razy. Więcej prądu w stanie uśpienia bierze dekoder N niż mac. Zacznijcie usypiać komputer, to naprawde nie boli![]()
A ja się z kolei dziwię, że Ciebie to zastanawia, bo jeśli się wybuli np. 10k za pro, to chciałoby się żeby japcok posłużył dłużej choćby i rok, a w stand by, na jakiekolwiek ulgi nie można liczyć.
Spuchnie choćby jeden kondensator i całość ląduje nie gdzie indziej, tylko w koszu.
A liczenie sekund, to rzeczywiście dziecinada, więc lepiej niech każdy policzy ile sekund, minut, czy nawet godzin, marnotrawi bez sensu na czynności dłubaniu w nosie podobne.
Medice, cura te ipsum.
Jak sie buli 10k za kompa to można dokupić apple care(lub ORO) za pare stów i mieć 5 lat gwarancji.![]()
Czym sie rozni ORO od AppleCare i w jaki sposob mozna zabezpieczyc sie gwarancyjnie na 5 lat (z tego co czytalem AppleCare to rozszerzenie gwarancji jedynie do 3 lat od daty zakupu)?
regulamin
Zaleca czy nie, usypianie jest po prostu szalenie wygodne. Komp "wstaje" w pół sekundy z całym odpalonym majdanem. Szczególnie to wygodne jeśli jest uruchomionych i porozkładanych po kilku pulpitach wiele aplikacji i ich okien. Za czasów Win wydawało mi się to zbędne, ale po przyzwyczajeniu do makówki i niedawnej "awarii" usypiania w Lionie, poczułem niesłychane zubożenie.
PS1. Nie, w Windows usypianie nie działa tak samo.Usypianie Win w ogóle nie jest funkcjonalne.
PS2. Nie mierzyłem poboru mocy, ale przy usypianiu w komputerze pstryka ten sam przekaźnik co przy normalnym wyłączeniu. Podejrzewam że podtrzymywana jest tylko zawartość RAM, reszta jest wyłączona. Puchnięcie kondensatorów w torze zasilania, tam gdzie są duże prądy, w ogóle nie będzie miało miejsca, bo tam prąd jest tylko przy pracy nie w stanby.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 31-08-2011 o 12:40
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Skontaktuj się z nami