Na wytykanie błędów to się nie porywam, ale wrażenia to i owszem wyrazić mogę. Jak dla mnie 7 i 2 otwiera a zamyka 4 z powodu oczu (a ściślej białek), które wydają mi się nieco zbyt jasne.
Szukaj
Na wytykanie błędów to się nie porywam, ale wrażenia to i owszem wyrazić mogę. Jak dla mnie 7 i 2 otwiera a zamyka 4 z powodu oczu (a ściślej białek), które wydają mi się nieco zbyt jasne.
Dzięki za rade
Rozjaśniałam jedynie tęczówki jak sprytnie zauważyłeśBiałek nigdy nie rozjaśniam, to efekt podniesienia kontrastu.
Dziękuje za opinie, bardzo sobie takie cenięTylko tyle, że tu nie ma ani jednego HDRu. Tak naprawdę nie mam AŻ tak dużej obróbki w moich zdjęciach. Konwertuję je na b&w poprzez nałożenie czarno-białego gradientu (staje się wtedy bardziej kontrastowe), czasami usuwam jakieś niedoskonałości skóry i rozjaśniam oczy (ale bez białek, jasne białka są efektem nałożenia gradientu. Rzeczywiście tego nie dopracowałam
)
Jeszcze raz dzieki za krytykę, pomaga mi się rozwijać.
Macie racje co do białek, wcześniej tego nie zauważałam a teraz widzę.
Dziękuję wam za opinie! Jestem wam ogromnie wdzięczna![]()
Podoba się, te zdjęcia zatrzymały mnie na dłuższą chwile, oczy to mocne strony tych portretów, najbardziej ekspresyjne to 2 i 4,
wydaje się że trochę przesadziłaś z piegami.
DX + N50/1,4 + N35/1,8 + Di622 mkII + YN460 II
Hmm HDR, dlatego dodalem mrugniecie okiem. Wiem, ze nie robilas prawdziwego HDR, ale chodzi o efekt, ktory powstal np. na zdjeciach 2 i 4 (nie mow, ze sa tak samo wywolane jak pierwsze i ostatnie). Czasem wystarczy niewiele, tylko szurnac 2-oma suwakami. Wyciagnac przesadnie cienie i podniesc kontrast. Szczegolnie przy bw mozna przesadzic z jakims filtrem barwnym, w tym przypadku niebieskim i juz nawet ci, ktorzy nie maja piegow, wygladaja jakby mieli ospe
![]()
W sumie to masz racjeDzieki za rady, na pewno się przydadzą. Młoda jeszcze jestem i niedoświadczona
Miło mi, że moi 'widzowie' (jeśli można to tak nazwać) myślą i wyrażają swoje szczere opinie.
Jak ktoś ma coś do dodania to możecie śmiało krytykować, ja się nie obrażę, a wręcz przeciwnie- ucieszę.
Baaardzo fajne zdjęcia. Troszkę zbyt wyraźne piegi.
Zdjęcie nr 5 bardzo mi podchodzi - podobają mi się kolorki oraz piękne oczy modelki.
Zdjecia ladne, konwersja tez. Chociaz wydaje mi sie, ze troche za mocno wyostrzane.
Ladne kodry, momenty tez ale obrobka to mnie nie odpowiada ani troche.
Jedynka spoko. Wysteplowalbym tylko wlos na ustacha ale to mnie tak nie razi. Natomiast reszta nie pasuje mi obrobka, zwlaszcza B&W. Konwersja jak najbardziej ok ale po co te dziwne zaniegi chyba ala HDR??? Nie wyglada to dobrze. Fotki nr 5 nie chialbym wogole widziec. Strasznie uwydatniles piegi i wyglada to bardzo nieestetycznie a szkoda. Zdecydowanie nie moj smak, przekombinowane ale to tylko ja. Nie kazdemu musi sie podobac.
Jeszcze raz dziękuje wam za opinie. Większość co wam się nie podoba to po prostu mój styl. Po prostu zawsze lubiłam to co ostre i wyraźne. Ale może trzeba to odrobinę zmienić?
Skontaktuj się z nami