Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Domyślnie

Na wytykanie błędów to się nie porywam, ale wrażenia to i owszem wyrazić mogę. Jak dla mnie 7 i 2 otwiera a zamyka 4 z powodu oczu (a ściślej białek), które wydają mi się nieco zbyt jasne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Ostre "wyciaganie" piegow ma tez swoje granice, pomysl o tym
    Dzięki za rade
    Cytat Zamieszczone przez fufinek Zobacz posta
    Owszem , bardzo ładne.
    Ale ja mam pytanko o oczy na czwórce ...... Czy coś z nimi robiłeś , bo wyglądają jak rozjaśniane pędzlem . Jak dla mnie widocznie zbyt kontrastowe białka wyszły i jestem ciekawy czy to był Twój zabieg miejscowy czy wynik ogólnej obróbki B-W .
    Pozdrawiam
    Rozjaśniałam jedynie tęczówki jak sprytnie zauważyłeś Białek nigdy nie rozjaśniam, to efekt podniesienia kontrastu.
    Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    W pierwszym przeszkadza mi ramie, wyglada jakos sztucznie. Tak na prawde podoba mi sie tylko 6-ka, ktora niestety tak jak i pozostale czarno - biale jest mocno przegieta w obrobce, ale broni sie kadrem i swietnie uchwyconym momentem. W zdjeciu kolorowym nie odpowiada mi z kolei kadr. Generalnie, zdjecia sa byc moze niezle a moze nawet dobre, ale HDR na twarzach, to umie jak dla mnie tylko Dragan
    Dziękuje za opinie, bardzo sobie takie cenię Tylko tyle, że tu nie ma ani jednego HDRu. Tak naprawdę nie mam AŻ tak dużej obróbki w moich zdjęciach. Konwertuję je na b&w poprzez nałożenie czarno-białego gradientu (staje się wtedy bardziej kontrastowe), czasami usuwam jakieś niedoskonałości skóry i rozjaśniam oczy (ale bez białek, jasne białka są efektem nałożenia gradientu. Rzeczywiście tego nie dopracowałam )
    Jeszcze raz dzieki za krytykę, pomaga mi się rozwijać.
    Cytat Zamieszczone przez MarioK Zobacz posta
    Na wytykanie błędów to się nie porywam, ale wrażenia to i owszem wyrazić mogę. Jak dla mnie 7 i 2 otwiera a zamyka 4 z powodu oczu (a ściślej białek), które wydają mi się nieco zbyt jasne.
    Macie racje co do białek, wcześniej tego nie zauważałam a teraz widzę.

Dziękuję wam za opinie! Jestem wam ogromnie wdzięczna

Domyślnie

Podoba się, te zdjęcia zatrzymały mnie na dłuższą chwile, oczy to mocne strony tych portretów, najbardziej ekspresyjne to 2 i 4,
    wydaje się że trochę przesadziłaś z piegami.
    DX + N50/1,4 + N35/1,8 + Di622 mkII + YN460 II

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Davved Zobacz posta
    Tylko tyle, że tu nie ma ani jednego HDRu. Tak naprawdę nie mam AŻ tak dużej obróbki w moich zdjęciach.
    Hmm HDR, dlatego dodalem mrugniecie okiem. Wiem, ze nie robilas prawdziwego HDR, ale chodzi o efekt, ktory powstal np. na zdjeciach 2 i 4 (nie mow, ze sa tak samo wywolane jak pierwsze i ostatnie). Czasem wystarczy niewiele, tylko szurnac 2-oma suwakami. Wyciagnac przesadnie cienie i podniesc kontrast. Szczegolnie przy bw mozna przesadzic z jakims filtrem barwnym, w tym przypadku niebieskim i juz nawet ci, ktorzy nie maja piegow, wygladaja jakby mieli ospe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    Hmm HDR, dlatego dodalem mrugniecie okiem. Wiem, ze nie robilas prawdziwego HDR, ale chodzi o efekt, ktory powstal np. na zdjeciach 2 i 4 (nie mow, ze sa tak samo wywolane jak pierwsze i ostatnie). Czasem wystarczy niewiele, tylko szurnac 2-oma suwakami. Wyciagnac przesadnie cienie i podniesc kontrast. Szczegolnie przy bw mozna przesadzic z jakims filtrem barwnym, w tym przypadku niebieskim i juz nawet ci, ktorzy nie maja piegow, wygladaja jakby mieli ospe
    W sumie to masz racje Dzieki za rady, na pewno się przydadzą. Młoda jeszcze jestem i niedoświadczona Miło mi, że moi 'widzowie' (jeśli można to tak nazwać) myślą i wyrażają swoje szczere opinie.
    Jak ktoś ma coś do dodania to możecie śmiało krytykować, ja się nie obrażę, a wręcz przeciwnie- ucieszę.

Domyślnie

Baaardzo fajne zdjęcia. Troszkę zbyt wyraźne piegi.
    Zdjęcie nr 5 bardzo mi podchodzi - podobają mi się kolorki oraz piękne oczy modelki.

Domyślnie

Zdjecia ladne, konwersja tez. Chociaz wydaje mi sie, ze troche za mocno wyostrzane.

Domyślnie

Ladne kodry, momenty tez ale obrobka to mnie nie odpowiada ani troche.
    Jedynka spoko. Wysteplowalbym tylko wlos na ustacha ale to mnie tak nie razi. Natomiast reszta nie pasuje mi obrobka, zwlaszcza B&W. Konwersja jak najbardziej ok ale po co te dziwne zaniegi chyba ala HDR??? Nie wyglada to dobrze. Fotki nr 5 nie chialbym wogole widziec. Strasznie uwydatniles piegi i wyglada to bardzo nieestetycznie a szkoda. Zdecydowanie nie moj smak, przekombinowane ale to tylko ja. Nie kazdemu musi sie podobac.

Domyślnie

Jeszcze raz dziękuje wam za opinie. Większość co wam się nie podoba to po prostu mój styl. Po prostu zawsze lubiłam to co ostre i wyraźne. Ale może trzeba to odrobinę zmienić?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Davved Zobacz posta
    Jeszcze raz dziękuje wam za opinie. Większość co wam się nie podoba to po prostu mój styl. Po prostu zawsze lubiłam to co ostre i wyraźne. Ale może trzeba to odrobinę zmienić?
    zmieniłbym,uważam że "przedobrzone" są te portrety i tracą przez obróbkę.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów