Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Kilka portretów

Zauważyłam, że tu ludzie potrafią powiedzieć co sądzą o cudzych zdjęciach i to mi się podoba. Zależy mi na kształceniu się i chciałabym wiedzieć co mogę poprawić w swoich pracach. Proszę o surową krytykę i wytykanie nawet najdrobniejszych błędów. Wstawiam tu kilka moich zdjęć, które uważam za jedne z lepszych. Z góry dziękuję

Domyślnie

bardzo dobre zdjęcia. Gratuluję. Jak dla mnie wszystkie są na tak
    Zbędny

Domyślnie

Mnie również wszystkie się podobają

Domyślnie

Świetne bw. No i oczy pięknie wyglądają na tych zdjęciach.

Domyślnie

Dziękuję, ciesze się, że ktoś docenia moje prace
    Cytat Zamieszczone przez krzychun Zobacz posta
    Świetne bw. No i oczy pięknie wyglądają na tych zdjęciach.
    Z tymi oczami to ogromny komplement dla mnie, bo oczy i spojrzenie uważam za najważniejsze.

Domyślnie

fajne te zdjęcia, dla mnie najlepsze 3 i 4

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Busko-Zdrój

Domyślnie

a ja się przyczepie a co na pierwszym włos na ustach mi przeszkadza pozatym bardzo dobre
    Pozdrawiam Sławek

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Ostre "wyciaganie" piegow ma tez swoje granice, pomysl o tym

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Motorniczy Zobacz posta
    Ostre "wyciaganie" piegow ma tez swoje granice, pomysl o tym
    Dzięki za rade
    Cytat Zamieszczone przez fufinek Zobacz posta
    Owszem , bardzo ładne.
    Ale ja mam pytanko o oczy na czwórce ...... Czy coś z nimi robiłeś , bo wyglądają jak rozjaśniane pędzlem . Jak dla mnie widocznie zbyt kontrastowe białka wyszły i jestem ciekawy czy to był Twój zabieg miejscowy czy wynik ogólnej obróbki B-W .
    Pozdrawiam
    Rozjaśniałam jedynie tęczówki jak sprytnie zauważyłeś Białek nigdy nie rozjaśniam, to efekt podniesienia kontrastu.
    Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    W pierwszym przeszkadza mi ramie, wyglada jakos sztucznie. Tak na prawde podoba mi sie tylko 6-ka, ktora niestety tak jak i pozostale czarno - biale jest mocno przegieta w obrobce, ale broni sie kadrem i swietnie uchwyconym momentem. W zdjeciu kolorowym nie odpowiada mi z kolei kadr. Generalnie, zdjecia sa byc moze niezle a moze nawet dobre, ale HDR na twarzach, to umie jak dla mnie tylko Dragan
    Dziękuje za opinie, bardzo sobie takie cenię Tylko tyle, że tu nie ma ani jednego HDRu. Tak naprawdę nie mam AŻ tak dużej obróbki w moich zdjęciach. Konwertuję je na b&w poprzez nałożenie czarno-białego gradientu (staje się wtedy bardziej kontrastowe), czasami usuwam jakieś niedoskonałości skóry i rozjaśniam oczy (ale bez białek, jasne białka są efektem nałożenia gradientu. Rzeczywiście tego nie dopracowałam )
    Jeszcze raz dzieki za krytykę, pomaga mi się rozwijać.
    Cytat Zamieszczone przez MarioK Zobacz posta
    Na wytykanie błędów to się nie porywam, ale wrażenia to i owszem wyrazić mogę. Jak dla mnie 7 i 2 otwiera a zamyka 4 z powodu oczu (a ściślej białek), które wydają mi się nieco zbyt jasne.
    Macie racje co do białek, wcześniej tego nie zauważałam a teraz widzę.

Dziękuję wam za opinie! Jestem wam ogromnie wdzięczna

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Davved Zobacz posta
    Tylko tyle, że tu nie ma ani jednego HDRu. Tak naprawdę nie mam AŻ tak dużej obróbki w moich zdjęciach.
    Hmm HDR, dlatego dodalem mrugniecie okiem. Wiem, ze nie robilas prawdziwego HDR, ale chodzi o efekt, ktory powstal np. na zdjeciach 2 i 4 (nie mow, ze sa tak samo wywolane jak pierwsze i ostatnie). Czasem wystarczy niewiele, tylko szurnac 2-oma suwakami. Wyciagnac przesadnie cienie i podniesc kontrast. Szczegolnie przy bw mozna przesadzic z jakims filtrem barwnym, w tym przypadku niebieskim i juz nawet ci, ktorzy nie maja piegow, wygladaja jakby mieli ospe

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów