Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: Portret

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matka997 Zobacz posta
    nie zmienia to faktu, że rady typu - odstaw aparat i ogladaj zdjęcie, są idiotyczne.
    A jak mam radzić komuś kto robi takie zdjęcia i jedzie po Stigu że ośmielił się mu napisać prawdę? Będzie dalej robił szajs nie mając nawet o tym pojęcia (nie wspominając o tym co pomyśli biedna modelka). Powtarzam nie można robić dobrych zdjęć nie wiedząc jak one wyglądają. Pokazując takie zdjęcia naraża się na śmieszność (świństwem byłoby wepchnąć kolege na taką minę chwaląc jego zdjęcia).

Pzdr, MW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waleckim Zobacz posta
    A jak mam radzić komuś kto robi takie zdjęcia i jedzie po Stigu że ośmielił się mu napisać prawdę? Będzie dalej robił szajs nie mając nawet o tym pojęcia (nie wspominając o tym co pomyśli biedna modelka). Powtarzam nie można robić dobrych zdjęć nie wiedząc jak one wyglądają. Pokazując takie zdjęcia naraża się na śmieszność (świństwem byłoby wepchnąć kolege na taką minę chwaląc jego zdjęcia).

Pzdr, MW
    Proszę, przeczytaj cały wątek Nie "jadę" Stigowi za prawdę (napisałem w którymś z postów, że nigdy więcej takich prób) lecz za formę. Fotka wydawała mi się ciekawa ze względu na kadr, nie ze względu na technikę. (Kobieta podeszła, akurat gdy czyściłem filtr na obiektywie, podniosłem aparat i strzeliłem zdjęcie.

Nasuwa mi się też taka refleksja. Jak na podstawie jednej fotki można wysuwać tak daleko idące konkluzje typu odłóż aparat na pół roku i tylko oglądaj foty.
    FM3a + Nikkor 50/1.2; M9 + 28/2.8, 50/1.4, 35/1.4; 5D + 50/1.2

Domyślnie

I schemat sie powtarza ... ktos wystawi denna fotke, Stig mowi prawde, autor sie oburza, i jest ciekawy watek

W sumie to chyba sie ciesze ze Stig sie nie wypowiada na temat moich zdjec hehee

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeth Zobacz posta
    I schemat sie powtarza ... ktos wystawi denna fotke, Stig mowi prawde, autor sie oburza, i jest ciekawy watek

W sumie to chyba sie ciesze ze Stig sie nie wypowiada na temat moich zdjec hehee
    Masz rację - schemat się powtarza

Autor się oburza nie za prawdę, ale za formę. Proszę czytajcie ze zrozumieniem.
    FM3a + Nikkor 50/1.2; M9 + 28/2.8, 50/1.4, 35/1.4; 5D + 50/1.2

Domyślnie

Ja tam nie widze powodu zeby kierowac sie jakas polityczna poprawnoscia.
    Jak zdjecie jest złe - to mowi sie wprost.
    Moja pierwsza mysl po zobaczeniu tej foty to - 'uuuuch' ...
    Mozna probowac obrobic je inaczej - jak zrobil to Andrzej500 - czemu nie ? Tylko ze faktycznie - lepiej chyba sie dowiedziec jak zrobic lepiej zdjecie - a pozniej jak je obrobic ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez acidjazz Zobacz posta
    Nasuwa mi się też taka refleksja. Jak na podstawie jednej fotki można wysuwać tak daleko idące konkluzje typu odłóż aparat na pół roku i tylko oglądaj foty.
    Fakt, pojęcia nie mam o innych Twoich zdjęciach ale wniosek niestety nasuwa się sam i to już Ci napisano. Skoro pokazujesz takie znaczy że nie masz lepszych... Wiesz, gdybym Ja miał pokazać tutaj jakieś zdjęcie wybrałbym najlepsze, nie najgorsze, nawet nie takie sobie. Strasznie bałbym się właśnie takich reakcji. Moja rada jak nauczyć się patrzeć na zdjęcia. Wejdź na taki fototok i oglądaj zdjęcia nie patrząc na oceny. Przyjżyj się mu dokładnie, oceń je i przeanalizuj. Dopiero potem poczytaj oceny i komentarze. Zdziwisz się jak płasko wcześniej postrzegałeś fotografie. To nie recepta ale ćwiczonko, dopiero później ukształtujesz preferencje, swój gust, styl i inne rzeczy które ukształtują w Tobie świadomego 'fotografa'. Przynajmniej Ja tak myśle i mam nadzieje że ze mną tak będzie

POWODZENIA
    Pzdr, MW
    1Kor 13; 1 - 13

Domyślnie

no prawda jest taka że jak kto sie uczy i chce oceny a jest nadwrazliwy, to lepiej niech foci osoby, do których ma stosunek emocjonalnie obojetny

Domyślnie

To się porobiło.

Nigdy nie mam pewności, co czuję, gdy słyszę rady typu:
    „ nie wejdziesz do wody dopóki nie nauczysz się pływać” (matka do córki)
    „ nie jedz na czczo „ ( ze szkoły)

acidjazz

Chyba nie powiem jak to się robi, bo zaczynam odczuwać lekki dyskomfort, gdy pomyślę, co tutaj będzie się wyrabiało.
    Zdjęcia traktuję jako zabawę w przetwarzanie rzeczywistości a nie jako powód do stresów. Jest tutaj w tym „śmietniku” kilka prawdziwych wypowiedzi. Ale jest też kilka niebezpiecznie zawiłych. Oddzielenie emocji od robionego zdjęcia jest słuszne pod warunkiem, że potrafimy odpowiedzieć
    „czy coś cyknę, jeśli nic w tym nie widzę„.
    Nie. Nie cyknę.

Wydaje się, że pokazałeś emocję mocniejszą od widocznego obrazu.
    Ciekawe jak mało osób widzi „to coś” w tych uznawanych przez siebie brzydkich obrazach.

Jest taki styl w sztuce, który wszystko pokazuje w sposób okrutnie brzydki.
    W brzydocie ukazywania świata szukają czegoś prawdziwego.

Są ludzie, którzy robią bardzo dobre pod każdym względem zdjęcia ( nie ładne tylko dobre) i dzięki temu wydaje im się, że potrafią oceniać innych.
    Popełniają błąd,
    ponieważ są perfekcyjnie przygotowani i jednocześnie niedojrzali emocjonalnie.
    Nic nie czują do swoich zdjęć a co dopiero do kogoś słabszego.
    x

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej500 Zobacz posta
    To się porobiło.
    [Nigdy nie mam pewności, co czuję, gdy słyszę rady typu:
    „ nie wejdziesz do wody dopóki nie nauczysz się pływać” (matka do córki)
    Tak, tylko kogoś kto nie umie pływać wyrzucić z łodki na środku jeziora to już troche niebezpieczne. Ja nie umiejąc pływać zapytałbym jak rękami machać a już na pewno zanim bym wszedł przynajmniej popatrzyłbym jak inni to robią.
    Oczywiście do wanny każdy wejdzie bez obaw i pstrykać kolega też może ale mam niestety wrażenie że publikując tutaj to zdjęcie kolega nie sprawdził jak tu głeboko. Poza tym dla gościa który ledwo pieskiem pływać potrafi to średni powód do chwały nawet na basenie z rodziną (bo sporo ludzi znajdzie się takich co Otylię w telewizji widzieli i wiedzą jak to wyglądać powinno) nie mówiąc o chwaleniu się deptaniem po dnie przed przed swoją dziewczyną (nieco żałosne). Sorry. Ja bym jednak bez pyskówki z pokorą krytykę przyjął złapał może niezbyt piękne koło rartunkowe, ratownika o porady potpytał i bez towarzystwa na płyciznach się uczył. Inaczej kolega pójdzie na dno i swoją frustracją się zachłyśnie (i się zniechęci).
    Sorry za obrazowe i przydługie pisanie, ale jest sobota wieczór, z kolegą kilka bro pękło a mi się spać nie chce
    Życzę powodzenia.
    Pozdrwiam, MW
    1Kor 13; 1 - 13

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów