Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: Portret

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez acidjazz Zobacz posta

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=10891

Tu oddaję honor. Doskonały warsztat, znakomicie dobrana ekspozycja, A co nowego zdjęcie wnosi? NIc. Jedno z tysiąca w koszyku - Kalendarz ścienny dla ludu.
    - - - -

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ehhh... zebys Ty chociaz wiedzial od czego zaczac, zeby zrobic takie zdjecia. Widze, ze najgorsze jest to, ze nie wiesz jak wiele jeszcze nie wiesz...

Po pierwsze -- niczym mi nie odebrales honoru, zebys musial mi go oddawac. Po drugie -- a co "nowego" maja wnosic spacerowe portrety? Wytlumacz mi to, znawco. Zanim zaczniesz komentowac moje zdjecia, najpierw naucz sie obslugiwac aparat, zeby zrobic chociaz poprawne zdjecie przypominajace fotke do dowodu.
    Stig

Nie chce mi się już rozmawiać s Tobą, bo ta rozmowa doprowadzi do słownej bitwy.

Proponuję bitwę na fotografie - mam nadzieję, ze przyjmiesz zaproszenie.

Temat, zostawiam Tobie wybór.

Jedno obostrzenie - temat bez użycia lampy, blend. Tylko aparat w ręku. I żadnego PS czy innego programu graficznego/

Pozdrawiam

PS

Po drugie -- a co "nowego" maja wnosic spacerowe portrety? Wytlumacz mi to, znawco. Zanim zaczniesz komentowac moje zdjecia, najpierw naucz sie obslugiwac aparat, zeby zrobic chociaz poprawne zdjecie przypominajace fotke do dowodu.
    Spacerowy portret? Z blendą? Zawsze bierzesz blendę na spacer?
    FM3a + Nikkor 50/1.2; M9 + 28/2.8, 50/1.4, 35/1.4; 5D + 50/1.2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez acidjazz Zobacz posta
    Proponuję bitwę na fotografie - mam nadzieję, ze przyjmiesz zaproszenie.
    Nie chce Cie juz wiecej osmieszac. Dam Ci szanse. Wroc z ta propozycja za pol roku. Mam nadzieje, ze do tego czasu dowiesz sie chociaz jak nalezy dobierac przyslone, i jaki kolor powinna miec ludzka skora, zeby nie stwarzac wrazenia rozkladajacych sie zwlok.
    EOT
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Nie chce Cie juz wiecej osmieszac. Dam Ci szanse. Wroc z ta propozycja za pol roku. Mam nadzieje, ze do tego czasu dowiesz sie chociaz jak nalezy dobierac przyslone, i jaki kolor powinna miec ludzka skora, zeby nie stwarzac wrazenia rozkladajacych sie zwlok.
    EOT
    No comment. Wychowanie wpojone mi przez mamę nie pozwala mi się zniżyć do Twojego poziomu, co blokuje mi szanse jakiejkolwiek odpowiedzi

Domyślnie

a to se chłopaki pojechały...

i powiem Wam, że tak jak
    nie każdy się kuma z estetycznym wyczuciem,
    tak też może być obce empatii uczucie...

Domyślnie

...heheheh...
    ...i scenariusz sie powtarza... skrzywdzeni autorzy, ktorzy nie potrafia odpiac emocji od swoich prac i ktorzy nie potrafia zrozumiec, ze fotografia to nie "pstryk" tylko glowa i poczucie dobrego smaku (w wersji najbardziej ubogiej...)

bosz...

pozdrawiam

m
    :::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::
    :: wedding photography [http://looanah.com] ::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misialo Zobacz posta
    ...heheheh...
    ...i scenariusz sie powtarza... skrzywdzeni autorzy, ktorzy nie potrafia odpiac emocji od swoich prac i ktorzy nie potrafia zrozumiec, ze fotografia to nie "pstryk" tylko glowa i poczucie dobrego smaku (w wersji najbardziej ubogiej...)

bosz...

pozdrawiam

m
    Misialo

Toć napisałem, ze: "Mogę się zgodzić z nim, ze zdjęcie nie jest wybitne, może nawet jest złe (jednakże mi się podoba - ma wartość emocjonalną dla mnie, nie jestem tu obiektywny)"

Nie czuję się skrzywdzony treścią, ale formą. Wiedza w żadnym wypadku nie upoważnia do chamskiego zachowania.

Pozdrawiam

Domyślnie

Nie da się robić dobrych zdjęć nie wiedząc jak one wyglądają. Kolego odstaw aparat i zacznij oglądać zdjęcia. Oglądaj i chłoń je w każdych ilościach. Im więcej tym lepiej. A do aparatu wróć za pół roku. I nie rzucaj się bo IMHO z pretensjami wyskoczyłeś pierwszy a za tego gniota bądź wdzięczny bo dzięki temu wiesz w jakim jesteś miejscu i jaki powinien być Twój następny krok. Jeżeli naprawdę chcesz robić dobre foty raczej przeproś towarzystwo i po prostu się ucz. Na pewno pomogą (jeden z pożądnym warsztatem zaproponował CI nawet praktyczne nauki z Twoją modelką) .

Pzdr, MW

Domyślnie

acidjazz,

wlasnie dlatego Twoje emocje przyslaniaja Ci prawdziwy obraz wartosci zdjecia... ja generalnie nie przepadam za sformulowaniem "knot", "gniot" itp, jednak z drugiej strony, jesli foto jest totalnie spaprane to jest knotem i tyle...

czesem (raczej czesto) latwiej jest krotko okreslic jednym wyrazem ze cos jest do kitu niz rozwodzic sie nad rzeczami oczywistymi... powinienes miec wiecej rezerwy i na haslo "knot" sie nei napinac tylko szorowac w te pedy szlifowac warsztat...

patrzac na chlodno uwazam, ze stig nie mial na celu obrazic Cie.. to nadinterpretacja (ktora rozumiem skad inad)... w sumie to obu Was rozumiem, ale nie zmienia to faktu, ze sdjecie jest do smieci jedynie..

pozdrowienia

m
    :: wedding photography [http://looanah.com] ::

Domyślnie

gratulacje za odwagę wstawienia zdjęcia. obyś sie nie zbiesił i dalej wstawiał.
    zdjęcie do śmieci, to fakt.
    mozna napisać to jak powyżej, a można - że nienajlepsze.
    po mojemu nie ma ze sobą co sie pieścić jesli chce sie uczyć.
    nie zmienia to faktu, że rady typu - odstaw aparat i ogladaj zdjęcie, są idiotyczne.
    rób zdjęcia i ogladaj zdjęcia, i nie bój sie ostrej krytyki. wtedy z czasem zaczniesz robić dobre zdjęcia.
    możesz sie wystawiac na onephoto, tam czasem jest ostro w komentarzach, co w sumienie nie ma znaczenia. znaczenie ma to, że niektóre komentarze są głupie, ale bywają bardzo cenne.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów