Szukaj
Ja tam widziałem tylko wesję LE (Light Edition), chyba przy Agfie. Co prawda była w miarę tania, ale za to rzeczywiście light, np. bez obsługi CMYKa, czyli dla mnie bezużyteczna...
To było tak na wysokości wersji 5.
Do Duoscanów dawali pełne 5.0
Moja wersja ze skanera bez problemu została rozpoznana przy noweszej wersji i numer seryjny przyjęty.
Ponieważ Microsoft sporo wydziwiał z upgrade programów z wersji OEM, rozmawiałem osobiście z Adobe i powiedzieli, że wszystko jest legalnie i można to robić. Zarejestrowali również program bez przeszków i ograniczeń.
Kilka razy spotkałem się na polskich stronach, że upgrade można zrobić tylko z wersji 5.5 czy 6. Kilka tygodni temu również rozmawiałem temu na temat i powiedzieli, że nie ma takiego ograniczenia.
Pozostaje pytanie czy są to jakieś specjalne ograniczenia na inne kraje, czy może firma Adobe Polska nie jest dobrze poinformowana.
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Hmmmm, w firmie był kiedyś Microtek właśnie z PSem i nie można z niego było zrobić upgrade (wg informacji z Adobe) - stąd moja wypowiedź powyżej, a ja wówczas nie zajmowałem się licencjami i kupowaniem softu więc nie wnikałem w to jaki był stan faktyczny. Mże jednak być i tak, że polityke upgrade zmieniała się w czasie, bowiem w pewnym momencie zostały również wprowadzone upgrade równoległe, np. z konkurencyjnego oprogramowania itp, więc może to się również zmieniło, nie wiem... ale to chyba możliwe. Skaner z tym PSem już i tak dawno wylądował w jakimś niebycie
Pozdrawiam
Erie
szkoda, że to już nie to samo forum...
Władco, w Polsce gadka z dystrybutorem była, bodajże Wimal (o ile się nie mylę w pisowni).
szkoda, że to już nie to samo forum...
Skontaktuj się z nami