Szukaj
Stig
Nie chce mi się już rozmawiać s Tobą, bo ta rozmowa doprowadzi do słownej bitwy.
Proponuję bitwę na fotografie - mam nadzieję, ze przyjmiesz zaproszenie.
Temat, zostawiam Tobie wybór.
Jedno obostrzenie - temat bez użycia lampy, blend. Tylko aparat w ręku. I żadnego PS czy innego programu graficznego/
Pozdrawiam
PS
Spacerowy portret? Z blendą? Zawsze bierzesz blendę na spacer?
FM3a + Nikkor 50/1.2; M9 + 28/2.8, 50/1.4, 35/1.4; 5D + 50/1.2
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
a to se chłopaki pojechały...
i powiem Wam, że tak jak
nie każdy się kuma z estetycznym wyczuciem,
tak też może być obce empatii uczucie...
![]()
...heheheh...
...i scenariusz sie powtarza... skrzywdzeni autorzy, ktorzy nie potrafia odpiac emocji od swoich prac i ktorzy nie potrafia zrozumiec, ze fotografia to nie "pstryk" tylko glowa i poczucie dobrego smaku (w wersji najbardziej ubogiej...)
bosz...
pozdrawiam
m
:::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::
:: wedding photography [http://looanah.com] ::
Misialo
Toć napisałem, ze: "Mogę się zgodzić z nim, ze zdjęcie nie jest wybitne, może nawet jest złe (jednakże mi się podoba - ma wartość emocjonalną dla mnie, nie jestem tu obiektywny)"
Nie czuję się skrzywdzony treścią, ale formą. Wiedza w żadnym wypadku nie upoważnia do chamskiego zachowania.
Pozdrawiam
FM3a + Nikkor 50/1.2; M9 + 28/2.8, 50/1.4, 35/1.4; 5D + 50/1.2
Nie da się robić dobrych zdjęć nie wiedząc jak one wyglądają. Kolego odstaw aparat i zacznij oglądać zdjęcia. Oglądaj i chłoń je w każdych ilościach. Im więcej tym lepiej. A do aparatu wróć za pół roku. I nie rzucaj się bo IMHO z pretensjami wyskoczyłeś pierwszy a za tego gniota bądź wdzięczny bo dzięki temu wiesz w jakim jesteś miejscu i jaki powinien być Twój następny krok. Jeżeli naprawdę chcesz robić dobre foty raczej przeproś towarzystwo i po prostu się ucz. Na pewno pomogą (jeden z pożądnym warsztatem zaproponował CI nawet praktyczne nauki z Twoją modelką).
Pzdr, MW
acidjazz,
wlasnie dlatego Twoje emocje przyslaniaja Ci prawdziwy obraz wartosci zdjecia... ja generalnie nie przepadam za sformulowaniem "knot", "gniot" itp, jednak z drugiej strony, jesli foto jest totalnie spaprane to jest knotem i tyle...
czesem (raczej czesto) latwiej jest krotko okreslic jednym wyrazem ze cos jest do kitu niz rozwodzic sie nad rzeczami oczywistymi... powinienes miec wiecej rezerwy i na haslo "knot" sie nei napinac tylko szorowac w te pedy szlifowac warsztat...
patrzac na chlodno uwazam, ze stig nie mial na celu obrazic Cie.. to nadinterpretacja (ktora rozumiem skad inad)... w sumie to obu Was rozumiem, ale nie zmienia to faktu, ze sdjecie jest do smieci jedynie..
pozdrowienia
m
:: wedding photography [http://looanah.com] ::
gratulacje za odwagę wstawienia zdjęcia. obyś sie nie zbiesił i dalej wstawiał.
zdjęcie do śmieci, to fakt.
mozna napisać to jak powyżej, a można - że nienajlepsze.
po mojemu nie ma ze sobą co sie pieścić jesli chce sie uczyć.
nie zmienia to faktu, że rady typu - odstaw aparat i ogladaj zdjęcie, są idiotyczne.
rób zdjęcia i ogladaj zdjęcia, i nie bój sie ostrej krytyki. wtedy z czasem zaczniesz robić dobre zdjęcia.
możesz sie wystawiac na onephoto, tam czasem jest ostro w komentarzach, co w sumienie nie ma znaczenia. znaczenie ma to, że niektóre komentarze są głupie, ale bywają bardzo cenne.
Skontaktuj się z nami