Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Nowa Buda

Domyślnie

Mam Anteca Three Hundred i jest calkiem spoko. Wykonanie bardzo fajne, calkiem przemyslana konstrukcja. Jedyny minus, to dosc glosne dolaczone wentylatory (zwlaszcza ten na gorze - 14cm). Nawet pomimo seryjnej regulacji obrotow (3-stopniowa) ten gory troche halasuje...
    Ale po zamontowaniu wentylatora z przodu, masz bardzo przewiewna bude i w miare cicha.

Ten Fractal wydaje sie byc spoko. Nawet nie wiem, czy bym go teraz nie wzial zamiast Anteca - ma 4 portu USB z przodu... Dla mnie wystarczajacy powod, o ile reszta jest podobna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    Mam Anteca Three Hundred i jest calkiem spoko. Wykonanie bardzo fajne, calkiem przemyslana konstrukcja. Jedyny minus, to dosc glosne dolaczone wentylatory (zwlaszcza ten na gorze - 14cm). Nawet pomimo seryjnej regulacji obrotow (3-stopniowa) ten gory troche halasuje...
    Ale po zamontowaniu wentylatora z przodu, masz bardzo przewiewna bude i w miare cicha.
    Hałasuje ten wentylator przy ilu RPM?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Hałasuje ten wentylator przy ilu RPM?
    Kod:
    GÓRA: Antec TriCool 140mm - 700RPM / 1100RPM / 1500RPM (L/M/H)
    TYŁ: Antec TriCool 120mm - 1200RPM / 1600RPM / 2000RPM (L/M/H)
    podane predkosci odpowiadaja 3 ustawieniom. U mnie oba sa skrecone na maxa. Mniejszego kompletnie nie slychac, wiekszy w ciagu dnia jest ok, wieczorkiem jak robi sie cicho staje sie mocniej slyszalny i troche potrafi denerwowac.
    Wieksze predkosci automatycznie staja sie uciazliwe, ale ja lubie jak komp jest kompletnie bezglosny

Domyślnie

Nie wiem jaką masz płytę, ale np. w ASRock można regulować prędkość wentylatorów, więc można by spróbować jeszcze bardziej przykręcić tego hałaśnika.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Nie wiem jaką masz płytę, ale np. w ASRock można regulować prędkość wentylatorów, więc można by spróbować jeszcze bardziej przykręcić tego hałaśnika.
    W tym antecu zasilanie wentylow jest nieco inaczej rozwiazane. Wpina sie oba w zlacze molex. I dlatego przy kazdym wentylatorze jest 3-stopniowa regulacja obrotow.
    Troche kombinowalem z oddzielnym regulatorem predkosci, ale zdarzalo sie, ze ten 14cm nie startowal, wiec porzucilem temat. Ogolnie nie jest zle, ale do absolutnej ciszy troche brakuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d50kid Zobacz posta
    Gdzie to juz Tobie nie powiem bo ostatnimi czasy tyle tego czytam ze az strach - zaraz sklep komputerowy założe Czyli mówisz ze takie cos moze sie zdarzyc ? Ja od kiedy mam PC czyli 15 lat nigdy mi sie to nie zdarzyło i mam nadzieje odpukac ze sie nie zdarzy. Tu bardziej chodzi o to ze sie boje o moje male dzieci ktore chodza i sobie dotykaja obudowe bo kiedys byl przypadek w Polsce co naglasniali ze dziecko dotknelo i RIP.
    Wiem co to aluminium i wiem jakie to drogie ale jak wydam na bude 900 zamiast zakladanych 400 to znow przekrocze limit.
    Są też mniejsze i tańsze Lian Li.

Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
    Panowie specjaliści, a co sądzicie o obudowie: http://www.frazpc.pl/artykuly/917915...Core_3000.html ?
    Będzie to lepsze od Antec Gamer Three Hundred?

Obie jak dla mnie w bardzo przyzwoitych pieniądzach.
    Mam Fractala R2 i zraziłem się do tej firmy. Nigdy już nic od nich nie kupię, ani niczego nie polecę.

Domyślnie

Fractal R2 podobno jest wykonany troszke "badziewnie" jak za tą kase ale słyszałem i czytałem ze R3 to juz dobra buda. Napisz czemu sie zraziłeś?

Domyślnie

Właśnie dlatego, że jest badziewna. Maty przez pierwsze 2-3 miesiące po prostu śmierdziały. Odklejają się. Blacha jakaś cienka (ale nie wibruje). Łatwo ją zarysować. Tragiczne wentylatory w standardzie. I wcale nie wycisza to wyciszenie (a wymieniłem wentylatory, mam regulator obrotów). Mam porównanie z CM 690 II Adv (moja poprzednia obudowa) i moim zdaniem CM jest lepszy.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów