Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rogass Zobacz posta
    Udane to konstrukcje te R3?
    Udane. Trzem z czterech, które przewinęły się przez moje łapy udało się być zepsutymi. Ale może miałem pecha.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

jak już masz szkła to lepiej Nikon F2 z plain prism.

Domyślnie

mnie w jasny polski dzien z jasnoscią f2 i 1/4000 na iso100 niby stykało choc czasem musiałem przymykać, wiec mysle ze iso25 f2.8 i 1/1000 moze da radę, ale co 1/4000 to 1/4000
    Völkchlor

Domyślnie

Szukam i tak jasnego standardu, a wedlug tomkowego rankingu nikon nic ciekawego nie wypuscil. A jak juz sie popsul to jest okazja zeby nabyc cos w innym systemie gdzie piecdziesiatki maja udany bokeh. Jakies sugestie, skoro w R3 jest 75% szans na bycie popsutym?

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    mnie w jasny polski dzien z jasnoscią f2 i 1/4000 na iso100 niby stykało choc czasem musiałem przymykać, wiec mysle ze iso25 f2.8 i 1/1000 moze da radę, ale co 1/4000 to 1/4000
    Ale mnie sie o jasniejsze szkla rozchodzi 1.2 / 1.4

Domyślnie

no to zapomnij o 1/1000, chyba ze se nakręcisz szary filtr - jak pisalem - przy zestawie iso 100/160 i f2.0 czasy 1/4000 były czasem za krótkie, musialem skrecać i do 5.6 - i to u nas, a co dopiero tam u ciebie w tych jasnosciach.
    Völkchlor

Domyślnie

1/1000, f/1.4 i ASA 25 to akurat full żarówa.

Minolta SR-T 303 (Rokkor 58/1.4)
    Contax S2 (Planar 50/1.4)
    Leica R6 (Cron i Lux)
    Olympus OM-3 (Zuiko 50/1.4, 55/1.2)
    Konica T3 (Hexanon 57/1.2)
    Topcon Super D (Topcor 58/1.4)
    Nikon F2 (Nikkor 58/1.4)
    Canon F-1 (Canon FL 55/1.2)
    ...

Domyślnie

Wg Tomkowego rankingu to jeden Nikkor jest - Noct-Nikkor...
    A filtr szary jest i tak potrzebny przy 1/4000, bo nie zawsze ma się film 25.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

ja bym nie brał aparatu z 1/1000, musiałby naprawdę mieć niewiadomo jakies mega inne zalety zebym się na taki zdecydował

a zamiast R3 masz (ekhem) zaje^^stą małą Arię i dostęp do zaje^^ych Zeissów + opcja z przejsciówką na m42
    Völkchlor

Domyślnie

No dziekuje Bieluku za taka piekna liste! Ale ktore by Tomek ocenil jako godne uwagi?

A ktory z powyzszych ma priorytet przeslony? Wygodny jestem troche wiec taki luxus sie przyda

Slonce jest jedno i to samo czy tu czy tam. Roznica jest glownie w czasie w jakim te jasnosci wystepuja. W AD slonce caly czas nad glowa, wiec jasno caly dzien. W PL tak samo jasno miedzy 11-13, bo pozniej cienie zaczynaja sie pojawiac

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    ja bym nie brał aparatu z 1/1000, musiałby naprawdę mieć niewiadomo jakies mega inne zalety zebym się na taki zdecydował

a zamiast R3 masz (ekhem) zaje^^stą małą Arię i dostęp do zaje^^ych Zeissów + opcja z przejsciówką na m42
    O tym mowisz : http://www.google.dk/imgres?imgurl=h...9QEwBQ&dur=120 ?

Domyślnie

Tylko OM-3, lista jest z samych mechanicznych, nawet Canon New F-1 i Pentax LX się nie załapały bo poniżej synchro są elektroniczne. Obiektywy są wszystkie ciekawe, bo to starsze konstrukcje Wejdź na flickra, spędź tydzień na porównywaniu sampli i sam będziesz wiedział czego chcesz

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów