Avatar bez turbana - sam teraz widzisz.
Ale myślę, że naprawiać warto - to nie powinno być nic kosztownego - sprzęgiełko od powrotu? jakieś zębatki pod wajchą?
Szukaj
Avatar bez turbana - sam teraz widzisz.
Ale myślę, że naprawiać warto - to nie powinno być nic kosztownego - sprzęgiełko od powrotu? jakieś zębatki pod wajchą?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Wajcha wraca po naciagnieciu, tylko ze to naciaganie nic nie daje. Brak oporu przy naciaganiu. No i zamkniecie wajchy nie wylacza swiatlomierza - baterie trzeba wykrecic.
Przy dźwigni naciągu jest druga do multiekspozycji. Może coś w mechanizmie się zrypało i jest aktywna. Normalnie trzeba ją trzymać w czasie naciągania filmu aby nie przesunąć klatki
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Mhm, wiem o czym piszesz. Tylko, ze 1) licznik sie przesuwa gdy naciagam dzwignie 2) spust nie dziala. Cos sie musialo posypac w srodku. Musze sie przyznac, ze czasem zdarzylo mi sie zostawiac wylaczony naciagniety aparat...
Moim zdaniem to kara. Robiłeś w Ramadanie świńskie zdjęcia. Aparat jest przeklęty i już nic mu nie pomoże. Musisz teraz poszukać takiego, który jest halal
Czyli contax?
Insha Allah
Jako alternatywa dla Nikona FA cos takiego moze byc: http://www.uae-photo.com/modules.php...ewtopic&t=8415 ?
Ostatnio edytowane przez Rogass ; 03-08-2011 o 12:33
Nie wchodząc w kwestie szkieł, to najistotniejszą chyba różnicą jest najkrótszy czas otwarcia migawki. FA - 1/4000; R3 1/1000.
No ale o te szkla sie wlasnie rozchodzi. czas 1/1000, jasne szklo, slonce w dzien - film z iso 25 - mniejsze ziarno. W sumie nie tak zle. Udane to konstrukcje te R3?
Skontaktuj się z nami