Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Domyślnie Spust migawki w FA

Czolem!

No i zaczely sie pierwsze problemy z moim Nikonem FA. Migawka czasem sie nie wyzwala po naduszeniu. Pomaga "wylaczenie" i ponowne "wlaczenie" aparatu. Moze to sa baterie (wymieniane z 4 miesace temu)? Aparat przez ostatnie 3 miesiace uzywany w temperaturze do 50*C. Czasem mu sie przelezalo w bagazniuku w samochodzie, a tam to moze nawet i gorecej W zasadzie to material wytlumiajacy lustro zaczal sie roztapiac i troche je zapackal. No ale to chyba nie ma wplywu na wyzwolenie migawki

conik
    Gość

Domyślnie

podpalilem mojego nikona FA ...czemu nie dziala migawka???
    Ostatnio edytowane przez conik ; 17-07-2011 o 13:07

Domyślnie

A kto swojego nikona FA podpala? Czyby temperatura zrobila swoje? A wydawalo mi sie, ze to niezniszczalny sprzet jest (no prawie ). Moze do lodowki zaraz obok filmow go wloze?

conik
    Gość

Domyślnie

to byl zart ale powiem ze jak sie naczytalem o roznych przypadlosciach FA i problemach z ich naprawa kupilem FM2
    ja bym sprzedal do jakiegos warsztatu na dawce i kupil FM2 albo FE2

Domyślnie

A kto swojego nikona FA podpala? Czyby temperatura zrobila swoje? A wydawalo mi sie, ze to niezniszczalny sprzet jest (no prawie ). Moze do lodowki zaraz obok filmow go wloze?
    Świetny pomysł! będzie się*wolniej psuł
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

@conik
    Zart zlapalem, chyba Kurde, nie tak dawno go zakupilem i juz sprzedawac Ehh dostanie mi sie od zony za takie pomysly, Ciebie jednak nie wydam

@doktor
    Trafne spostrzezenie!

Domyślnie

urde, nie tak dawno go zakupilem i juz sprzedawac Ehh dostanie mi sie od zony za takie pomysly, Ciebie jednak nie wydam
    Od żony i tak ci się dostanie, a tak będziesz wiedział za co i kiedy (zależy kiedy jej powiesz). Mój FA na szczęście cały i zdrowy

Domyślnie

moj niestety postanowil przejsc na emeryture. Tak z dnia na dzien. Wieczorem schowalem do szafki, a rano juz kaput. Tak, jakby skonczyla sie bateria. Oczywiscie wymiana nic nie dala. I w ten sposob powiekszyl kolekcje za szklem.

Domyślnie

O to raczej niedobrze sie zapowiada... Coz pozostaje chyba meczyc go do bolu i robic tyle filmow ile wejdzie, bo chemia sie zmarnuje

Domyślnie

moj niestety postanowil przejsc na emeryture. Tak z dnia na dzien. Wieczorem schowalem do szafki, a rano juz kaput. Tak, jakby skonczyla sie bateria. Oczywiscie wymiana nic nie dala. I w ten sposob powiekszyl kolekcje za szklem.
    To bardzo smutna historia. Nocą, w samotności dokonał żywota. I nikogo przy nim nie było. Nie zginął w akcji, w błysku flesza. Zgasł cichutko w szufladzie. Nie było żadnej ciężkiej i długotrwałej choroby, która mogłaby prowadzić do smutnego, acz nieuchronnego końca. Nie było czasu, by oswoić się z wizją odejścia. Bardzo smutne...

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów