Dla mnie były by idealne bez tego idiotycznego czasowego wyłącznika zasilania.
Szukaj
Czasowe wyłączenie po 60 minutach w trybie zdalnym i 30 w wyzwalaniu przez stopkę, od ostatniego błysku nie powinno być chyba aż takim problemem chyba, że do jakiś nietypowych zastosowań.
Przeglądając ceny na eBay doszedłem do wniosku, że nie opłaca się kupować w Polsce - tam są 2 razy tańsze, więc zamiast jednej mogę kupić 2 i to nawet lepsze od gwarancji - jak się 1 popsuje to mam drugą, a nie użeranie się z serwisem.
Czy moglibyście napisać, u kogo kupowaliście na eBay? Mnie zainteresował ta aukcja:
http://cgi.ebay.com/YONGNUO-Speedlit...ht_3726wt_1219
Kilka osób narzekało, że przy takich zakupach niemiłościwie nam panujący urząd celny dowalił dodatkowe koszta w postaci cła, ale inni pisali, że sprzedawca był na tyle mądry, aby napisać GIFT i przeszło bez niczego - jak było u was?
Kupowałem u tego sprzedawcy i doszło jako gift. Cła mi nie doliczyli a w paczce były 2x YN460II czyli paczka droższa. Paczka była otwierana w urzędzie celnym, sprawdzili i nic nie dowalili. Nawet jakby to wartość jest poniżej 150$ i MOGĄ nie naliczać cła. Nawet jakby to i tak nie będzie to jakaś straszna kwota.
Był druczek z zaznaczoną opcją gift, oraz wpisaną zaniżoną wartością. Jeśli nie kupujesz z chin nic na tony to raczej Ci się do tego nie przyczepią.
Dzięki za informacje ja zamówię sobie 2x YN560, więc sądzę, że również przejdzie bez problemów.
Ostatnie pytanko: Ile czekałeś na przesyłkę?
Rf 603 szło do mnie 5 dni od momentu wysyłki z chin ( od złożenia zamówienia 6 :P ), a na lampki koło 10 czy 11 - dokładnie już nie pamiętam, ale też nie za długo.
Panowie jestem nowy w zabawie lampkami. Do tej pory uzywalem tylko sb900 i to glownie w manualu. Chce teraz zakupic 2 kolejne lampki glownie do swiecenia w plenerze.
Z powodow finansowych zdecydowalem kupic ktoregos z YN, niestety modeli jest sporo i nie wiem ktorego wybrac. Myslalem o wersji 560, 467, 468 lub 460 II. Co porponujecie ?
Czy YN beda blyskac jak bede uzywal trybu FP?
Jakie sprawdzone radia do nich uzywacie?
Jeśli chcesz lampy wyzwalać przez radio to nie potrzebujesz TTL, zatem najlepszym wyjściem będzie YN460II albo YN560. Ta pierwsza jest tańsza i nieco gorzej wykonana, druga natomiast ma zoom, gniazdo PC i lepszą fotocelę, jednak jest nieco droższa. Jeśli idzie o lampki typowo do strobingu to jest to chyba najlepszy wybór jeśli dysponujesz niewielkim budżetem.
Radia firmy yongnuo też cieszą się sporą popularnością RF-602 albo RF-603.
Skontaktuj się z nami