Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Talking

Cytat Zamieszczone przez Waldo 2008 Zobacz posta
    A ktoś mi mówił, że w Norwegii można popaść w depresję. Tek ktoś chyba nie umiał patrzeć. Dzięki Ci za takie foty.
    W depresję wpadają Norwegowie gdy oglądają tak piękne foty swojego kraju na forum i porównują je ze swoimi zdjęciami. Nie dziwię im się.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Pięknie w każdym calu , kolorki klasa.
    Pozdro. Wojtek

Domyślnie

dobra porządna i dopracowasna fota

Domyślnie

Świetna przestrzeń
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Brak słów podziwu - chciałbym mieć tak z parę, paręnaście procent Twojej wiedzy i umiejętności.

Domyślnie

Møre og Romsdal, chyba najpieknieszy region Norwegii, gratuluje wyjazdu.
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

no miazga.. chciałbym być chociaż tym pozującymm.. miałbym świetną pamiątkę..
    www.facebook.com/marcinkesekfotografia/
    Nikon D700 + zakres ogniskowych od 14-400 + sb900 i sb910 + manfrotto + kilka szkieł pod M42 i dodatki

Domyślnie

Piękne!!!!

Domyślnie

Pięknie pokazane góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kartofelinder Zobacz posta
    ...

P.S. Przepraszam, jeśli to offtop: Bardzo rzuca się w oczy ostrość, klarowność i spory kontrast tej sceny. Nie jest to pierwsze zdjęcie w tym dziale, które wydaje się być "podkręcone" bardziej niż na velvii. Czy ja takich widoków po prostu nie widuję, czy dodajecie jednak coś od siebie w obróbce?
    Ostrość, klarowność i kontrast jak to określiłeś jest po części zasługą zastanych warunków. Norwegia zaiście piękną krainą jest, ale do fotografowania niezbyt łatwą. Są takie miejsca, gdzie o złotej godzinie można jedynie usiąść sobie i ściskając w dłoni butelkę zimnego, złotego napoju napawać się widokiem. Rozpiętości są tak ogromne, że często i pięć klatek bkt okazuje się małą ilością. I nie zawsze to ma sens, ponieważ w głębokich fiordach panuje kompletna ciemnica. I to jest właśnie jedna z takich miejscówek. Ta fotografia poczyniona po godzinie 16, a i tak zadowolony byłem, że niebo w miarę dopisało i jakieś światłocienie się po podłodze ścieliły. Także światło dosyć silne było, to i kontrasty takowe także. A, że Norwegia oprócz tego, że bardzo piękna jest, to i bardzo czysta. Przejrzystość powietrza bardzo dobra i efekt perspektywy powietrznej zbyt mocno nie doskwiera.
    Na koniec dodam, że ogniskowa tu to 24mm, zatem ostro w kadrze jest, bo i obiektyw dosyć ostry, a i ja sam lubię, aby w takich kadrach GO była dosyć duża .
    Mam nadzieję, że pokrótce wyjaśniłem Twoje rozterki .

Cytat Zamieszczone przez hubik Zobacz posta
    Brak słów podziwu - chciałbym mieć tak z parę, paręnaście procent Twojej wiedzy i umiejętności.
    Miło czytać takie słowa, ale ja bym tam nie był taki odważny .
    Piętnaście procent i zastanawiam się gdzie słoik przykręcić .

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Møre og Romsdal, chyba najpieknieszy region Norwegii, gratuluje wyjazdu.
    Dokładnie, a czy najpiękniejszy tego jeszcze nie wiem . W przyszłym roku może bardziej na północ sie uda .
    A gratulacji dziękuję .

I na koniec tradycyjnie piękne dzięki za miłe wizyty i miłe słowa .

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów