Szukaj
Pięknie w każdym calu, kolorki klasa.
Pozdro. Wojtek
dobra porządna i dopracowasna fota![]()
Świetna przestrzeń![]()
D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters
Brak słów podziwu - chciałbym mieć tak z parę, paręnaście procent Twojej wiedzy i umiejętności.
Møre og Romsdal, chyba najpieknieszy region Norwegii, gratuluje wyjazdu.
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
no miazga.. chciałbym być chociaż tym pozującymm.. miałbym świetną pamiątkę..
www.facebook.com/marcinkesekfotografia/
Nikon D700 + zakres ogniskowych od 14-400 + sb900 i sb910 + manfrotto + kilka szkieł pod M42 i dodatki
Pięknie pokazane góry
Ostrość, klarowność i kontrast jak to określiłeś jest po części zasługą zastanych warunków. Norwegia zaiście piękną krainą jest, ale do fotografowania niezbyt łatwą. Są takie miejsca, gdzie o złotej godzinie można jedynie usiąść sobie i ściskając w dłoni butelkę zimnego, złotego napoju napawać się widokiem. Rozpiętości są tak ogromne, że często i pięć klatek bkt okazuje się małą ilością. I nie zawsze to ma sens, ponieważ w głębokich fiordach panuje kompletna ciemnica. I to jest właśnie jedna z takich miejscówek. Ta fotografia poczyniona po godzinie 16, a i tak zadowolony byłem, że niebo w miarę dopisało i jakieś światłocienie się po podłodze ścieliły. Także światło dosyć silne było, to i kontrasty takowe także. A, że Norwegia oprócz tego, że bardzo piękna jest, to i bardzo czysta. Przejrzystość powietrza bardzo dobra i efekt perspektywy powietrznej zbyt mocno nie doskwiera.
Na koniec dodam, że ogniskowa tu to 24mm, zatem ostro w kadrze jest, bo i obiektyw dosyć ostry, a i ja sam lubię, aby w takich kadrach GO była dosyć duża.
Mam nadzieję, że pokrótce wyjaśniłem Twoje rozterki.
Miło czytać takie słowa, ale ja bym tam nie był taki odważny.
Piętnaście procent i zastanawiam się gdzie słoik przykręcić.
Dokładnie, a czy najpiękniejszy tego jeszcze nie wiem. W przyszłym roku może bardziej na północ sie uda
.
A gratulacji dziękuję.
I na koniec tradycyjnie piękne dzięki za miłe wizyty i miłe słowa.
Skontaktuj się z nami