Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Domyślnie

Wątpię, żeby na wsi bardziej szanowało się konie, niż szanują je jeźdźcy, zwłaszcza w wysokim WKKW. Pomijając już wszelakie aspekty moralne, koń na 3* kosztuje więcej niż luksusowy samochód. Trochę dziwne byłoby o niego nie dbać. Zwłaszcza, że podczas krosu życie konia zależy od jeźdźca, a życie jeźdźca od konia.
    "I'll go find God, quit drinking, get in touch with myself emotionally, and we'll meet right back here at half past impossible, mm'kay?"
    moje prywatne halucynacje

Domyślnie

bardzo fajne zdjecia
    x-pro2 + xt-10 | 23 2.0 + 35 1.4 + 50 2.0 <3
    www.ma-foto.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Madź Zobacz posta
    Wątpię, żeby na wsi bardziej szanowało się konie, niż szanują je jeźdźcy, zwłaszcza w wysokim WKKW. Pomijając już wszelakie aspekty moralne, koń na 3* kosztuje więcej niż luksusowy samochód. Trochę dziwne byłoby o niego nie dbać. Zwłaszcza, że podczas krosu życie konia zależy od jeźdźca, a życie jeźdźca od konia.
    To dlaczego nie pokazać tego na zdjęciach ?

Tego, że konia się ceni i kocha - pokazać go z jak najlepszej strony !
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

A w jakiej kategorii zostały umieszczone te zdjęcia? Sport. No to jest sport.
    "I'll go find God, quit drinking, get in touch with myself emotionally, and we'll meet right back here at half past impossible, mm'kay?"

Domyślnie

A w jakiej kategorii zostały umieszczone te zdjęcia? Sport. No to jest sport.
    Czyli tutaj miłość do konia nie obowiązuje ?

Domyślnie

Twoja sprawa jak odbierasz miłość do koni.
    Na ilu WKKW byłeś? Nie mówię, że w tym sezonie Ogólnie, w życiu =) Znasz specyfikę sportu? Typ konia, który bierze udział w tej konkurencji? To jakie musi mieć cechy charakteru? Czego ten sport wymaga od konia i jeźdźca? Jak niesamowity rodzaj więzi?

Domyślnie

Spoko, mam kogoś w rodzinie (a także wśród znajomych), kto na WKKW sporo zdobył i może jeszcze zdobędzie.

Pzdr.

P.S.
    Patrzyłem jak Niemcy (Niemki) traktują konia w chodzie (tańcu) - tylko pozazdrościć.

Domyślnie

Skoro masz w rodzinie, wypytaj, dowiedz się, przejedź się na zawody. Możesz tylko zyskać, bo dla mnie WKKW to zdecydowanie najpiękniejsza dyscyplina jeździecka. Jak już ogarniesz na czym polega, wróć, obejrzyj zdjęcia, nie wydadzą Ci się bezduszne.

Domyślnie

Skoro masz w rodzinie, wypytaj, dowiedz się, przejedź się na zawody. Możesz tylko zyskać, bo dla mnie WKKW to zdecydowanie najpiękniejsza dyscyplina jeździecka. Jak już ogarniesz na czym polega, wróć, obejrzyj zdjęcia, nie wydadzą Ci się bezduszne.
    Chyba się nie dogadamy.
    Koń to nie tylko źródło sukcesów jeźdźca; to także istota myśląca i odczuwająca - a przy tym piękna.

Przykro mi, że nie wiele ludzi o tym pamięta.

Pzdr.

Domyślnie

Skąd wiesz ilu ludzi o tym pamięta?
    Twoje zdanie wynika z niewiedzy. To próbuję Ci uświadomić. Gdybyś musiał zająć się, choć przez dzień, koniem sportowym, zdziwiłbyś się jak wiele wysiłku i poświęcenia to wymaga.
    Możesz być miłośnikiem koni na zdjęciach, to nic złego, nawet cieszy =) Ale nie imputuj ludziom, którzy poświęcili się dla tej pasji, zwłaszcza w WKKW, który jest sportem szaleniem trudnym i nieopłacalnym, więc nie robią tego dla pieniędzy, a dlatego, że to kochają, że traktują konie jak maszynki. Nie wiesz, nie pisz. Serio, serio. Rozumiem, że można nie wiedzieć, bo też nie jest to popularny sport. Nikt nie ma tego nikomu za złe, natomiast ignoranckie oskarżenia są już smutne.

*w 1. moim poście, zrobiłam błąd, to Merel Blom przecież na 5. zdjęciu =)
    Ostatnio edytowane przez Madź ; 01-08-2011 o 17:14

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów