Close

Strona 63 z 104 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

Można, chyba nie do końca zrozumiałeś co napisałem.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    A to psikus

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boa Zobacz posta
    Można, chyba nie do końca zrozumiałeś co napisałem.
    najwyraźniej
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

Mam pytanko do posiadaczy D5,1k.
    Czy jak wyjmiecie akumulator z puszki, to patrząc przez wizjer widziany obrazek ciemnieje czy jasność jest taka sama jak z akumulatorem?
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Domyślnie

u mnie nie ciemnieje nic,
    a tak w ogóle skąd takie pytanie? bo ciekawi mnie, to skąd pomysł o ciemnieniu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Presley Zobacz posta
    u mnie nie ciemnieje nic,
    a tak w ogóle skąd takie pytanie? bo ciekawi mnie, to skąd pomysł o ciemnieniu
    Nie pamiętam, w którym modelu Nikona, ale kiedyś natknąłem się na tym forum z takim problemem. Ktoś oglądał puszkę w sklepie i widok przez wizjer był bardzo ciemny. I ktoś napisał, że bez akumulatora tak jest. Wizjer rozjaśnia się po włożeniu akumulatora. A że właśnie rozładowały mi się akumulatorki i miałem je w ładowaniu a patrząc przez wizjer zauważyłem, że nic się nie zmieniło. Więc pomyślałem, że z akumulatorkami powinno być jaśniej i mam cosik uwalone.

Domyślnie

Mówiąc o nieobrobionych miałem na myśli programy do HDR, może się wyrażam nie tak wiec proszę wybaczcie

Domyślnie

eBerciu -tą stronę to ja oglądałem chcę zobaczyć Wasze zdjęcia HDR bez obróbki w programach do tego służących.

Domyślnie

Widzę że tylko piszecie,i się chwalicie wiadomościami (fakt macie ich dużo)ale kto ma z Was faktycznie Nikona D5100 i pomógł by mi w wyborze nie widzę

Domyślnie

Cicho-Sza wiedziałem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bwiesiek Zobacz posta
    Widzę że tylko piszecie,i się chwalicie wiadomościami (fakt macie ich dużo)ale kto ma z Was faktycznie Nikona D5100 i pomógł by mi w wyborze nie widzę
    Ciężko cokolwiek powiedzieć na temat HDR, a zwłaszcza, że ta funkcja jest wykorzystywana sporadycznie. Ja ze swojej strony mogę powiedzieć ci, że zanim udało mi się tą funkcję uruchomić spędziłem sporo czasu nad moją puszką. A jak w końcu udało się tą cudowną funkcję włączyć, to tak naprawdę nie wiedziałem, co trzeba zrobić, aby szybko była dostępna. Niestety w instrukcji obsługi, drukowanej i w PDFie ta funkcja jest opisana bardzo lakonicznie i dopiero telefon do serwisu Nikona nakierował mnie na prawidłowe tory, czyli jak puszka musi być ustawiona, aby w ogóle można było uruchomić HDR.

Strona 63 z 104 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów