Można, chyba nie do końca zrozumiałeś co napisałem.
Szukaj
Można, chyba nie do końca zrozumiałeś co napisałem.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
A to psikus
Mam pytanko do posiadaczy D5,1k.
Czy jak wyjmiecie akumulator z puszki, to patrząc przez wizjer widziany obrazek ciemnieje czy jasność jest taka sama jak z akumulatorem?
D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G
u mnie nie ciemnieje nic,
a tak w ogóle skąd takie pytanie? bo ciekawi mnie, to skąd pomysł o ciemnieniu![]()
Nie pamiętam, w którym modelu Nikona, ale kiedyś natknąłem się na tym forum z takim problemem. Ktoś oglądał puszkę w sklepie i widok przez wizjer był bardzo ciemny. I ktoś napisał, że bez akumulatora tak jest. Wizjer rozjaśnia się po włożeniu akumulatora. A że właśnie rozładowały mi się akumulatorki i miałem je w ładowaniu a patrząc przez wizjer zauważyłem, że nic się nie zmieniło. Więc pomyślałem, że z akumulatorkami powinno być jaśniej i mam cosik uwalone.
Mówiąc o nieobrobionych miałem na myśli programy do HDR, może się wyrażam nie tak wiec proszę wybaczcie
eBerciu -tą stronę to ja oglądałem chcę zobaczyć Wasze zdjęcia HDR bez obróbki w programach do tego służących.
Widzę że tylko piszecie,i się chwalicie wiadomościami (fakt macie ich dużo)ale kto ma z Was faktycznie Nikona D5100 i pomógł by mi w wyborze nie widzę
Cicho-Sza wiedziałem.
Ciężko cokolwiek powiedzieć na temat HDR, a zwłaszcza, że ta funkcja jest wykorzystywana sporadycznie. Ja ze swojej strony mogę powiedzieć ci, że zanim udało mi się tą funkcję uruchomić spędziłem sporo czasu nad moją puszką. A jak w końcu udało się tą cudowną funkcję włączyć, to tak naprawdę nie wiedziałem, co trzeba zrobić, aby szybko była dostępna. Niestety w instrukcji obsługi, drukowanej i w PDFie ta funkcja jest opisana bardzo lakonicznie i dopiero telefon do serwisu Nikona nakierował mnie na prawidłowe tory, czyli jak puszka musi być ustawiona, aby w ogóle można było uruchomić HDR.
Skontaktuj się z nami