Close

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 136

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Wiedzac ze laptopy Apple sa produkowane sa w tych samych fabrykach Foxconn'a (...) W koncu robione sa dokladnie tak samo jak i inne komputery
    Skąd Pan to wie? Poważnie pytam.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

prosba do modow o przeczyszczenie tego watku i przeniesienie postow , bo juz jeden z mala wojenka mac-pc watek mamy
    a tutaj od pewnego momentu zrobilo sie to samo i juz zupelnie nie na temat watku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    A skąd Pan wie, że nie? Jeżeli źródłem Pańskich informacji jest PR Apple, to już wolę zaufać komentarzom na Onecie. Bo według nich w TimeCapsule montowane są "dyski serwerowe" http://www.apple.com/timecapsule/backup.html, a w rzeczywistości zwykłe WD Caviar Green, po 3 stówki w droższych sklepach za 2TB. Źródło http://imagazine.pl/2011/06/27/zwykl...-time-capsule/, Ceneo http://www.ceneo.pl/4743372

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Windziarze za to w ogóle i nigdy? Kompatybilność wsteczna Windows jest idealna? Wolne żarty chyba Pan sobie robi. Nawet dziecko wie, że Microsoft z kompatybilnością wstecz ma konkretne problemy. I to zarówno w systemie, aplikacjach konsumenckich jak i profesjonalnych. Z własnego doświadczenia OSX Lion też wywalił mi parę programów, które przy jego okazji też musiałem uaktualnić.
    Ale Windzie nikt nie przyprawia aureoli, i nie robi z niej cudownego systemu bez zadnych wad tak jak to Ty i inni robia w przypadku OSXa, ktory rowniez ma sporo jak widac wad. Po raz kolejny napisze ze nawet przyznal bym racje temu ze OSX moze byc nieco lepszym systemem niz Win, szczegolnie dla ludzi nie majacych pojecia o kompach, ale "troche" jest tu kluczowym slowem. Ja osobiscie nie mialem nigdy zadnych problemow z kompem po instalacji SP kolejnych, od czasow jak zaczalem uzywac porzadnych PC.

Mozesz mi mowic na Ty, nie mam ani prezencji ani pieniedzy na Pana - Tomek jestem. Czytalem kiedys artykul w jakims magazynie, o Foxconnie, na cztery strony. Pisali tam ze w tzw. "Foxconn City" jak nazywa sie ich glowna fabryka, produkowane sa komputery dla Apple, DELLa i bodajze HP. Nie twierdze ze w tym samym budynku, czy przez dokladnie tych samych ludzi, ale szczerze watpie zeby Apple mialo specjalny zespol Chinczykow po studiach ino, skladajacych Macbooki, i po podstawowce skladajacych DELLe i inne. Generalnie chodzi mi o to ze koszta produkcji laptopow roznych firm sa zblizone do Siebie, o podobnych parametrach, a Apple jest z nich zdecydowanie najdrozszy i wcale jak sie okazuje nie najmniej awaryjny.

Cytat Zamieszczone przez waldeka Zobacz posta
    A skąd Pan wie, że nie? Jeżeli źródłem Pańskich informacji jest PR Apple, to już wolę zaufać komentarzom na Onecie. Bo według nich w TimeCapsule montowane są "dyski serwerowe" http://www.apple.com/timecapsule/backup.html, a w rzeczywistości zwykłe WD Caviar Green, po 3 stówki w droższych sklepach za 2TB. Źródło http://imagazine.pl/2011/06/27/zwykl...-time-capsule/, Ceneo http://www.ceneo.pl/4743372
    Kolejny zyciowy przyklad na prawdziwosc "magii" Apple, czyli ich swietnego marketingu. Pamietam jak Motorola robila dla nich procesory, ktore byly tak niesamowite w G5 Makach, ze Intel sie chowal (pomijajac to ze trzeba bylo je woda chlodzic, bo sie tak grzaly). Potem Motorola sie wypiela na Apple, i musieli przejsc na Intela - i nagle sie okazalo ze Maki na Intelach sa lepsze od wszystkiego co tylko mozliwe, w tym od Makow G5

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    prosba do modow o przeczyszczenie tego watku i przeniesienie postow , bo juz jeden z mala wojenka mac-pc watek mamy
    a tutaj od pewnego momentu zrobilo sie to samo i juz zupelnie nie na temat watku
    Wyczyszczenia z czego ? Przeklenstw, osobistych wycieczek i obrazliwych okreslen ? Jak na razie watek jest bardzo informacyjny, masa faktow podawana i wiele sie mozna z niego dowiedziec. Chyba ze jest sie fanem Apple, wtedy rozumiem niechec
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 27-07-2011 o 03:47

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Anita nie słuchaj tylko kupuj. Ja mam Liona na starym białym macbooku i działa idealnie. Po czasie przyzywczaiłem się, że nie wszystko da się zrobić tak jak na windowsie ale czasami robi się to inaczej i wygodniej. Niby mam jeden z bardziej awaryjnych komputerów apple a jakoś od 2 lat nic mu się nie dzieje. MBP będzie tylko lepszy.

Domyślnie

Wyczyszczenia z czego ? Przeklenstw, osobistych wycieczek i obrazliwych okreslen ? Jak na razie watek jest bardzo informacyjny, masa faktow podawana i wiele sie mozna z niego dowiedziec. Chyba ze jest sie fanem Apple, wtedy rozumiem niechec
    Napisalem o wyczyszczenie albo przeniesienie
    bo jak pisalem juz jeden taki watek jest
    Anita zadala dosyc konkrete pytania na ktore dostala odpowiedzi
    a cala reszta to toczenie piany i z jednej i z drugiej strony
    nie jestem fanbojem zadnego sprzetu ani komputerowego, ani foto ani nawet agd
    w dziale marketingu tez nie pracuje, zebym mial przekonywac kogos do zakupow, albo ze cos jest lepsze od czegos
    nikt mi za to nie placi i naprawde wole poswiecac czas na inne rzeczy
    i jakos nie do konca rozumiem te wszystkie wojenki typu nikon-canon, pc-mac, bmw-mercedes itd
    przeciez to tylko sprzet ktory sluzy do pracy/i lub/rozrywki a nie do brandzlowania sie przy nim

ps post jest z cytatem z tomwidlak ale tylko pierwsze zdanie odnosi sie do tego cytatu
    a reszta to takie raczej przemyslenie i zupelnie nie w kierunku tomawidlaka

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Anita pojedzie do iSpota, zobaczy MBP na żywo i już wiem, że kupi. Kobiety lubią ładne rzeczy a tego macbookowi nie można odmówić Ja trzymam kciuki bo będzie zadowolona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldeka Zobacz posta
    A skąd Pan wie, że nie? Jeżeli źródłem Pańskich informacji jest PR Apple, to już wolę zaufać komentarzom na Onecie.
    Zamiast fachowych i wiarygodnych komentarzy na Onecie, proponuję zawierzyć niemodnym zasadom elektrotechniki, wziąć lupę i przyjrzeć się płytom głównym różnych urządzeń. Pisałem już o tym wielokrotnie.

Ale Windzie nikt nie przyprawia aureoli, i nie robi z niej cudownego systemu bez zadnych wad tak jak to Ty i inni robia w przypadku OSXa, ktory rowniez ma sporo jak widac wad.
    Czyżby? Przecież na słowo Mac, rzesze obrońców wiary, kwią własną poświadczają, że ich Windows od lat nie naprawiany, blue-screeen to science fiction a o wirusach tylko czytali w gazecie.

Prawdą jest natomiast że główne wady Windows w OSX po prostu nie istnieją. Użytkownicy Windows usilnie próbują za każdym razem zniwelować te przewagi. To tak jakby reklamować wodę że trochę podobna do benzyny. Nie da się.

Po raz kolejny napisze ze nawet przyznal bym racje temu ze OSX moze byc nieco lepszym systemem niz Win, szczegolnie dla ludzi nie majacych pojecia o kompach
    Nie mających pojęcia? Jak zatem wytłumaczy Pan, że sporo ludzi po wielu latach pracy w Windows przesiada się i czuje zmianę na lepsze? Mnóstwo z nich, włącznie ze mną, miało po prostu dosyć irracjonalnej kapryśności Windows i walki z najprostszymi rzeczami. OSX podobnie jak Linuxy z których się wywodzi to o klasę lepszy system. Napisany dużo bardziej poprawnie, jeśli chodzi o budowę systemu. Rzecz jest nieporównywalnie lepiej skonstruowana i niezawodna. To właśnie dlatego rynek serwerów, jednostek obliczeniowych, specjalnych jak i wielu urządzeń konsumenckich typu "czarna skrzynka", jak na przykład odbiorniki SAT, w znakomitej większości jest opanowany przez Linuxy a nie Windows.

Ja osobiscie nie mialem nigdy zadnych problemow z kompem po instalacji SP
    Problemem jest normalne użytkowanie kompa z Windows. Codzienne czynności tak często działają nieprawidłowo, że człowiek już tego nie zauważa. Cały absurd widać dopiero jak się przesiądzie na inny system.

Czytalem kiedys artykul w jakims magazynie, o Foxconnie, na cztery strony. Pisali tam ze w tzw. "Foxconn City" jak nazywa sie ich glowna fabryka, produkowane sa komputery dla Apple, DELLa i bodajze HP.
    Co w tym dziwnego? Jest wiele fabryk w Chinach gdzie na liniach obok robi się wyczynowe sportowe buty i tenisówki po 15 zł w detalu.

i nagle sie okazalo ze Maki na Intelach sa lepsze od wszystkiego co tylko mozliwe, w tym od Makow G5
    Mam MacPro z G5 z 2005 roku. I jest zaledwie 2x wolniejszy od współczesnego wymiatacza, a przy tym obecnie 6x tańszy. To były naprawdę znakomite komputery. Nie zamieniłbym się z tym G5 na dowolnego peceta, którego jest obecnie cenowym odpowiednikiem.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 27-07-2011 o 12:01
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    nie jestem fanbojem zadnego sprzetu ani komputerowego, ani foto ani nawet agd
    w dziale marketingu tez nie pracuje, zebym mial przekonywac kogos do zakupow, albo ze cos jest lepsze od czegos
    nikt mi za to nie placi i naprawde wole poswiecac czas na inne rzeczy
    i jakos nie do konca rozumiem te wszystkie wojenki typu nikon-canon, pc-mac, bmw-mercedes itd
    przeciez to tylko sprzet ktory sluzy do pracy/i lub/rozrywki a nie do brandzlowania sie przy nim
    Sens pisania tego wszystkiego jest bardzo prosty - polaczenie wysokiej jakosci komputerow Maka, ich pieknego wygladu i wysoce wyrafinowanego i nader skutecznego marketingu wytworzyl obraz sprzetu ktory ma "magiczne" wlasciwosci i rzesze fanow z religijnym niemalze (lub czasem nawet doslownie) podejsciem do marki, fanboyow i fanatykow. I glosza Oni rzeczy ktore sa poprostu nie prawdziwe, takie jak ze te komputery nigdy sie nie psuja, nie wieszaja i nie maja zadnych problemow, a skladane sa z czesci ktore sa robione tylko dla tej firmy, a sam proces tworzenia i pracy na nich jest niemalze niebianski. Oczywiscie dzieki wytworzeniu takiego wizerunku ich produktow, Apple dolicza sobie nawet i 100% wiecej do ceny, wykorzystujac w ten sposob ignorancje ludzi.

Teraz, ktos nie znajacy sie na komputerach zadaje pytanie na forum co kupic i zostaje zalany tonami nieprawdziwych opinii, bajdurzen i poboznych zyczen dzieki ktorym moze stac sie nastepnym szczesliwym posiadaczem Apple, po dosc sporym przeplaceniu za "magie" ktora nie istnieje. Dla tego wlasnie przytaczamy tu FAKTY, konkretne, i latwo sprawdzalne ze owa magia to fanboyizm i swietny marketing.

Tak wiec raz jeszcze podkresle na zakoczenie, ze Apple robi swietne komputery, i system operacyjny do nich, i naprawde nie mam zadnego problemu z ludzmi kupujacymy ich produkty - jedyne co staram sie sprawic, to to zeby to byl swiadomy wybor, na podstawie faktow i analizy plusow i minusow, a nie slepe podazanie za wymaginowana "magia" jabuszka
    Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 27-07-2011 o 12:11

Domyślnie

takie jak ze te komputery nigdy sie nie psuja
    Nigdy to chyba przesada, ale bardzo rzadko.

nie wieszaja
    Sam NIGDY nie widziałem zawiśniętego ani MacOS ani OSX. Więc rzadko to słowo o dwa rzędy wielkości za słabe.

i nie maja zadnych problemow
    Miewają, ale tak samo rzadko jak zwisy.

a skladane sa z czesci ktore sa robione tylko dla tej firmy
    A nie?

a sam proces tworzenia i pracy na nich jest niemalze niebianski
    Wolę po prostu określenie "wysokiej jakości". Anioł nie musi się dotykać żeby produkt był wystarczająco dobry. Pomijając drobny fakt, że Aniołowi wbrew katolickim fałszywym poglądom, bliżej jest raczej do niszczycielskiego potwora z horrorów.

Teraz ktos nie znajacy sie na komputerach, zadaje pytanie na forum co kupic i zostaje zalany tonami nieprawdziwych opinii, bajdurzen i poboznych zyczen
    Jak na przykład kup Asusa za 2 tys i będzie to samo co MacBook Pro. Realnie patrząc to takich propozycji jest dużo więcej.

Strona 9 z 14 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów