moze trochdziwne pytanie ale czy uważasz iż wybór 600tki jest dobry w przypadku opisywanych przez mnie wyżej wymaganiach i ograniczeniach?
Szukaj
moze trochdziwne pytanie ale czy uważasz iż wybór 600tki jest dobry w przypadku opisywanych przez mnie wyżej wymaganiach i ograniczeniach?
sprawdź jeszcze slik pro 330 dx lub 340 dx, są z tego co pamiętam lżejsze niż V Sherpy
zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G
sprawdziłem... mój końcowy wybór był pomiędzy Slik 330DX a Velbon Sherpa 600r (czy modele z "R" i bez "R" są takie same? co to za oznaczenie w Velbonach ? )
w 600tce mozna niżej ziemi opuscić statyw, jest wyższy, głowica z jednym pokrętłem bardziej mi chyba odpowiada (przy składaniu go nic nie odstaje, nie trzeba odkręcać pokrętła jak gdzieś widziałem w recenzji)
jedyne co mi w nim nie pasuje to mógłby być czarny hehe ;P mam też możliwość zobaczenia go u znajomego jak się dowiedziałem chwile temu...wiec w razie czego jeszcze może zmienię zdanie...
przy sliku podają w specyfikacjach różne max obciążenia... od 2... 3 do 4kg... sam nie wiem która informacja jest prawdziwa ;P po za tym mam 176cm wzrostu wiec sie zastanawiam czy 160 to nie za mało... bo o ile do głowicy bym sie przyzwyczaił to z wysokością mam wątpliwości...
176 cm wzrostu oznacza, że masz oczy na wysokości ok. 167 cm
aparat ma wysokość ok 10 cm, co po dodaniu do wysokości statywu (max 170 cm dla sherpy, 160 cm dla Slika) z zapasem pokrywa się z poziomem Twoich oczu (nie musisz wysuwać kolumny centralnej na maksa, aczkolwiek dla Slika jest to niemal do końca) - Sliki możesz zobaczyć na żywo w MediaMarkt
szkoda, że to już nie to samo forum...
nie oczekiwałbym rec. zbyt szybko bo to trochę potrwa... może pomogę Ci i podpowiem że pomiędzy tymi 2 modelami na ten moment to kwestia tego która głowica bardziej przypadnie mi do gustu... (wolałbym tą z Velbona) i max obciążenie plus waga statywu oraz jego wygląd... (tu pomijając max obciążenie ze względu na wyzej wspomniane różnice w specyfikacjach bardziej podoba mi się Slik) ...i takie połączenie widziałbym najchętniej...
MediaMarkta w pobliżu nie mam... Najbliżej Koszalin ale sie póki co nie wybieram w tamtą stronę
póki co nie spieszy mi się z kupnem bo w pierwszej kolejności potrzebuję torbę którą już sobie upatrzyłem... ale kto wie czy nie kupię obie rzeczy na raz...
nie oczekuje
ale żeby uprościć sobie i Tobie wybór proponuje obejrzeć to:
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/velbon-sherpa-603r.html
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/velbon-sherpa-555r.html
zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G
Te modele są droższe niż wspomniane wyżej... do tego wole głowicę z 1, 2 pokrętłami niż kulową i to zdecydowanie! do tego oba mają mniejsze max obciążenie niżej modele wspomniane przez mnie w poprzednim wątku...
no ale co komu pasuje...
jak tylko zobacze którys z nich to się wypowiem - oczywiscie subiektywnie![]()
Skontaktuj się z nami