Close

Strona 8 z 33 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 326

Wątek: Err nikon D80

Domyślnie

witam. to i ja sie zapisuje do grona err. migawka reaguje na przycisk ale reszta bez zycia. aparat wykorzystuje do codziennej pracy - a teraz jak bez ręki. ok 20 tys zdjec- tyle wytrzymał, a liczyłem na wiecej. leczyc czy juz szukac czegos nowego ?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Oczywiście że więcej. Ta półka powinna wytrzymać 60 tys. klapnięć.
    Najprawdopodobniej w ciągu niecałych dwóch tygodni będę miał kilka sztuk modułów na wymianę, więc jeżeli są chętni proszę pisać.

Unhappy

jestem uzalezniony od aparatu, dwa tygodnie, nie wytrzymam.........zaczne pic

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

Byle wodę i mleko, a będzie ok.
    N

Martin2K
    Gość

Domyślnie

Czytając temat wygląda to na to że bardzo wiele osób spotyka ten problem i miejmy nadzieje że może kiedyś nikon uzna to za wadę fabryczną. Ja niestety mam problem już za sobą, lżejszy coś powyżej 300zł nie pamiętam dokładnie i aparat zrobił już ok 50 000 po naprawie. Po rozmowie z serwisantem dowiedziałem się iż ten ERR to 90% powodów na który przychodzą puszki do serwisu do naprawy. Puki co puszka jest dość mocno jeżdżona na ślubach jako drugi aparat do d700tki i pewnie niedługo mnie czeka wymiana migawki bo już 110k zjechane ma. Swój naprawiłem w Elektro Optyce www.elektrooptyka.pl wg zapewnień ich magika wymieniają element i zabezpieczają przed ponownym uszkodzeniem. Puki co puszka żyje i ma się dobrze i jeśli mi ponownie padnie oddam na gwarancji bo przecież zabezpieczone przed uszkodzeniem
    Ogólnie co do naprawy:
    Kosztorys na następny dzień-zgoda
    Czas naprawy 3 dni
    W dniu odbioru zaskoczenie i załamka: zaskoczenie było takie że wyczyścili ładnie korpus, matryce oraz komorę w lustrze ale zostawili mi paproszek na matówce. Musiałem czekać na miejscu na jego usunięcie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Na uznanie tej przypadłości za wadę fabryczną raczej bym nie liczył - aparat wycofany z produkcji, więc zmartwienie ma klient, a nie firma.

Domyślnie

Ja już odebrałem swój d80. Płyta główna wymieniona robi znowu fotki, ale zawiozłem d40 do naprawy, wpadła część bagnetu
    z obiektywu do środka 200pln naprawa samego body.

Domyślnie

U mnie puszka D80 zrobiła w 4,5 roku 134 820 zdjęć i po raz pierwszy odmówiła posłuszeństwa, czyli pojawił się błąd ERR. Dzisiaj jadę do Elektro Optyka zawieść puszkę. Dam znać jak poszła naprawa.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ja wczoraj odebrałem swojego D80 po naprawie słynnego już err... Jeżeli ktoś ma ten problem to polecam usługi kolegi Grzegorza (rstr575). Aparat został naprawiony w krótkim czasie, dodatkowo wyczyszczona matryca i cały środek. Cała usługa kosztowała połowę tego co w serwisie. Polecam

Domyślnie

Pacjent przeżył i ma się dobrze. Polecam zakład Elekro Optyk. Puszkę zawiozłem w środę, po kilku godzinach miałem telefon z diagnozą. Dzisiaj po niespełna 24 godzinach sprzęt był już naprawiony i czekał do odbioru. Koszt 400,00 zł.

Strona 8 z 33 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów