Close

Strona 7 z 33 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 326

Wątek: Err nikon D80

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Oczywiście. Jeżeli tylko będę miał potwierdzoną informacje od osoby chetnej na naprawę ze sie decyduje, wówczas od razu moge zamówić czesci.

Grzegorz

Domyślnie Err..d80

Najlepsza jest instrukcja poczytać warto. Poszukaj dwóch zielonych kropek obok przycisków po prawek stronie. Naciśnij je obie i przyczym kilka sekund, to jest tzw miękki reset. Jeśli to nie pomoże to po lewej stronie pod gumową zaślepką obok podłączenia do USB jest reset aparatu, przyczym kilka sekund i puść nastąpi reset oprogramowania w aparacie. A jeśli to nie pomoże to został Ci serwis niekoniecznie w Warszawie. Mój NIKON d80 też miał Err po upadku z 30 cm i silnym szarpnięciu , objawy podobne. Diagnoza uszkodzona płyta główna koszt około (300pln)+ robocizna w 2 tygodnie do odbioru. Gościu czyni cuda z „martwych aparatów”

Domyślnie

Próbowałem restartów ale bez większego efektu, poszło PW do rstr575 w tej sprawie.

Domyślnie

Bogna, to jest właśnie ten nieszczęsny moduł
    sterowania przysłoną.
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie Nowy szeroki kąt

Witam szanownych użytkowników modelu D80 Jestem nowy, więc wybaczcie mi nieobycie z zasadami funkcjonowania forum, oraz kwestiami poprawnego zadawania pytań w owej strukturze. Przymierzam się do zakupu obiektywu szerokokątnego, cenowo chciał bym się zamknąć do 1500 zł. Na oku mam SAMYANG 14mm, lub poprostu NIKKOR 35mm. Co myślicie o tych szkłach, które lepsze? Mile widziane inne propozycje Z góry dzięki.

Domyślnie

To chyba trochę nie ten temat, do rozmowy o obiektywach ale 35 na dx jest trochę ni w p ni w d. Używałem parę dni i nie zdecydowałem się na zakup, choć zdjęcia robi ostre jak żyleta ale wybrał bym 14mm zdecydowanie.
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF7705 Zobacz posta
    Bogna, to jest właśnie ten nieszczęsny moduł
    sterowania przysłoną.
    Tak właśnie myślałam. Tyle pieniędzy za takie coś ...
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bognik Zobacz posta

He, he, he !

Przypomniała mi się pewna scenka u mnie w domu, jakieś kilkanaście lat temu:

Nawalił mi "Jowisz" - jedyny telewizor w domu. Więc, jako elektronik, zabrałem się (trochę z ociąganiem) za naprawę. Trwało to ok trzy dni (wieczorami), narozstawiane sprzętów pomiarowych, że hej (trafo odzdzielające 10KW, taki sam autotransformator, oscyloskop itd. itp. - wszak chodziło o zasilanie) - cały pokój zagracony. Po naprawie pokazałem żonie małą czarną diodkę prostowniczą, która była przyczyną całego nieszczęścia: nie mogła się nadziwić, że "przez takie coś malutkiego - cały telewizor nie działał !"

Bez urazy !
    Tak mi sie skojarzyło 'kobiece myślenie'.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bognik Zobacz posta
    A w perspektywie czasu i tak wysiądzie. Nie to żebym chciał straszyć tu kogokolwiek, ale przed faktami nie ma co uciekać.
    To dopiero polityka firmy...

Domyślnie

Mam nadzieję, że zanim wysiądzie, to kupię nową puszkę Nie będę drugi raz naprawiać.
    Kobieta z Sonnarem też może

Strona 7 z 33 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów