Oczywiście. Jeżeli tylko będę miał potwierdzoną informacje od osoby chetnej na naprawę ze sie decyduje, wówczas od razu moge zamówić czesci.
Grzegorz
Szukaj
Oczywiście. Jeżeli tylko będę miał potwierdzoną informacje od osoby chetnej na naprawę ze sie decyduje, wówczas od razu moge zamówić czesci.
Grzegorz
Najlepsza jest instrukcja poczytać warto. Poszukaj dwóch zielonych kropek obok przycisków po prawek stronie. Naciśnij je obie i przyczym kilka sekund, to jest tzw miękki reset. Jeśli to nie pomoże to po lewej stronie pod gumową zaślepką obok podłączenia do USB jest reset aparatu, przyczym kilka sekund i puść nastąpi reset oprogramowania w aparacie. A jeśli to nie pomoże to został Ci serwis niekoniecznie w Warszawie. Mój NIKON d80 też miał Err po upadku z 30 cm i silnym szarpnięciu , objawy podobne. Diagnoza uszkodzona płyta główna koszt około (300pln)+ robocizna w 2 tygodnie do odbioru. Gościu czyni cuda z „martwych aparatów”
Próbowałem restartów ale bez większego efektu, poszło PW do rstr575 w tej sprawie.
Bogna, to jest właśnie ten nieszczęsny moduł
sterowania przysłoną.
D600
14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
28-75,70-210
Witam szanownych użytkowników modelu D80Jestem nowy, więc wybaczcie mi nieobycie z zasadami funkcjonowania forum, oraz kwestiami poprawnego zadawania pytań w owej strukturze. Przymierzam się do zakupu obiektywu szerokokątnego, cenowo chciał bym się zamknąć do 1500 zł. Na oku mam SAMYANG 14mm, lub poprostu NIKKOR 35mm. Co myślicie o tych szkłach, które lepsze? Mile widziane inne propozycje
Z góry dzięki.
To chyba trochę nie ten temat, do rozmowy o obiektywach ale 35 na dx jest trochę ni w p ni w d. Używałem parę dni i nie zdecydowałem się na zakup, choć zdjęcia robi ostre jak żyleta ale wybrał bym 14mm zdecydowanie.
D600
14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
28-75,70-210
He, he, he !
Przypomniała mi się pewna scenka u mnie w domu, jakieś kilkanaście lat temu:
Nawalił mi "Jowisz" - jedyny telewizor w domu. Więc, jako elektronik, zabrałem się (trochę z ociąganiem) za naprawę. Trwało to ok trzy dni (wieczorami), narozstawiane sprzętów pomiarowych, że hej (trafo odzdzielające 10KW, taki sam autotransformator, oscyloskop itd. itp. - wszak chodziło o zasilanie) - cały pokój zagracony. Po naprawie pokazałem żonie małą czarną diodkę prostowniczą, która była przyczyną całego nieszczęścia: nie mogła się nadziwić, że "przez takie coś malutkiego - cały telewizor nie działał !"
Bez urazy !
Tak mi sie skojarzyło 'kobiece myślenie'.
Pzdr.
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Mam nadzieję, że zanim wysiądzie, to kupię nową puszkęNie będę drugi raz naprawiać.
Kobieta z Sonnarem też może
Skontaktuj się z nami