Close

Strona 23 z 28 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 275

Wątek: SNS-Resizer

Domyślnie

Dzięki.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    ...

Domyślnie

To i ja się przypomnę z opcją z postu #66. Da radę wprowadzić te kopiowanie mniejszych plików?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    Fotofil a zauważyłeś o czym jest ten temat?
    No tak, walnąłem zonka.
    To przez tą temperaturę.
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Domyślnie

Odnoszę wrażenie, że kolorystyka zmniejszonych zdjęć delikatnie odbiega od oryginału. Czy tak jest u wszystkich korzystających z SNS-Resizer?

Domyślnie

Nic takiego nie zauważyłem, a jeśli nawet tak jest to różnica jest niezauważalna.
    „Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
    wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
    Henri Cartier-Bresson

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinc Zobacz posta
    Odnoszę wrażenie, że kolorystyka zmniejszonych zdjęć delikatnie odbiega od oryginału. Czy tak jest u wszystkich korzystających z SNS-Resizer?
    Tylko, jeżeli oryginalny obraz korzysta z osadzonego profilu kolorów a w zmniejszonym obrazie nie zachowałeś danych EXIF.
    Niestety w obecnej wersji programu, nie można zachować osadzonego profilu kolorów, nie zachowując danych EXIF. Dodaj parametr zachowujący dane EXIF a kolory będą reprodukowane poprawnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotofil Zobacz posta
    Nic takiego nie zauważyłem, a jeśli nawet tak jest to różnica jest niezauważalna.
    Ja jednak widzę różnicę.

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Tylko, jeżeli oryginalny obraz korzysta z osadzonego profilu kolorów a w zmniejszonym obrazie nie zachowałeś danych EXIF.
    Niestety w obecnej wersji programu, nie można zachować osadzonego profilu kolorów, nie zachowując danych EXIF. Dodaj parametr zachowujący dane EXIF a kolory będą reprodukowane poprawnie.
    Rzeczywiście jak zmniejszam bez danych EXIF to kolorki bledną, a zachowując dane EXIF kolorki są dokładnie takie same.

Pebal Dzięki

Domyślnie

a ja tylko przyłączę się do apelu poprzedników z prośbą, o upgrade: kwestia domykania poziomów czy autokontrastu. Wiem, że to może być już przesadą. Ale dla kogoś kto np nie zna się na fotografii i używa programu do fb czy czegokolwiek moze przyniesc ulge. Ja chociaż kumam baze mam opory by masowo uprawiać temat inni może też

może i przesada, powiedzcie sami. w kazdym razie była by to pewnie dla niektórych zaoszczedzenie wielu minutek życiodajnego czasu... nie wspomne o tych ktorzy sie na tym nie znają i zauważa zmiane po zmiejszeniu zdjecia...

programu używam co wekend od 6miesiecy do zmiejszania koło 500zdjęć jest to super mega piekny cudowny prosty w obsludze program!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    wiecej takich cukierków!
    gratulacje i pozdrawiam!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stepowyszlak Zobacz posta
    a ja tylko przyłączę się do apelu poprzedników z prośbą, o upgrade: kwestia domykania poziomów czy autokontrastu.
    Myślę, że da się zrobić.

Domyślnie

Witam,

Na wstępie duże brawa, nie spotkałem się z :
    - tak malutkim programem
    - tak prosty i szybkim
    - tak dokładnym i dającym świetne efekty

sns resize uratował mnie przed programami typu view nx czy breezer do przeróbki tiffa na jpg.
    mam tylko jedno pytanie do autora programu, jak mogę się pozbyć tej białej ramki która jest
    między zdjęciem a czarną ramką zewnętrzną, sto razy bardziej wole samą ramkę czarną z
    możliwością wyboru szerokości.

Mam nadzieję że jest na to ustawienie o którym ja nie wiem.

Z góry dzięki !
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 23 z 28 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów