Dzięki.![]()
Szukaj
Dzięki.![]()
To i ja się przypomnę z opcją z postu #66. Da radę wprowadzić te kopiowanie mniejszych plików?
Odnoszę wrażenie, że kolorystyka zmniejszonych zdjęć delikatnie odbiega od oryginału. Czy tak jest u wszystkich korzystających z SNS-Resizer?
Nic takiego nie zauważyłem, a jeśli nawet tak jest to różnica jest niezauważalna.
„Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając
wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistości.”
Henri Cartier-Bresson
Tylko, jeżeli oryginalny obraz korzysta z osadzonego profilu kolorów a w zmniejszonym obrazie nie zachowałeś danych EXIF.
Niestety w obecnej wersji programu, nie można zachować osadzonego profilu kolorów, nie zachowując danych EXIF. Dodaj parametr zachowujący dane EXIF a kolory będą reprodukowane poprawnie.
a ja tylko przyłączę się do apelu poprzedników z prośbą, o upgrade: kwestia domykania poziomów czy autokontrastu. Wiem, że to może być już przesadą. Ale dla kogoś kto np nie zna się na fotografii i używa programu do fb czy czegokolwiek moze przyniesc ulge. Ja chociaż kumam baze mam opory by masowo uprawiać tematinni może też
może i przesada, powiedzcie sami. w kazdym razie była by to pewnie dla niektórych zaoszczedzenie wielu minutek życiodajnego czasu... nie wspomne o tych ktorzy sie na tym nie znają i zauważa zmiane po zmiejszeniu zdjecia...
programu używam co wekend od 6miesiecy do zmiejszania koło 500zdjęć jest to super mega piekny cudowny prosty w obsludze program!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wiecej takich cukierków!
gratulacje i pozdrawiam!!!
Witam,
Na wstępie duże brawa, nie spotkałem się z :
- tak malutkim programem
- tak prosty i szybkim
- tak dokładnym i dającym świetne efekty
sns resize uratował mnie przed programami typu view nx czy breezer do przeróbki tiffa na jpg.
mam tylko jedno pytanie do autora programu, jak mogę się pozbyć tej białej ramki która jest
między zdjęciem a czarną ramką zewnętrzną, sto razy bardziej wole samą ramkę czarną z
możliwością wyboru szerokości.
Mam nadzieję że jest na to ustawienie o którym ja nie wiem.
Z góry dzięki !
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami