Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Filtr Marumi CPL DHG Super

Czy ktoś z szanownego grona forumowiczów ma ten filtr? co możecie o nim powiedzieć? zamierzam kupić sobie polar i właśnie zastanawiam się nad tym konkretnym modelem.
    Body+szkło

www.mpastuszak.pl

Domyślnie

Mam od wczoraj jak na razie uwag brak.
    D300s || 17-55 f/2.8 || 85mm f/1.4D || 50mm f/1.4G || 35mm f/1.8G || Manfrotto 190XPROB+496RC2

Domyślnie

no w 24H raczej ciężko na wyciągnięcie jakiś wniosków za ile nabyłeś? oczywiście jeśli to nie tajemnica.
    Body+szkło

www.mpastuszak.pl

Domyślnie

Dostałem w ramach wymiany za inny model który robił straszne mydło. Tak zrobiłem kilka fotek próbnych i właściwie nie mam sie czego czepić, ostrość ok, odbicia ładnie koryguje, niebo dostaje też ładnego koloru. Wiec czego chcieć więcej?
    D300s || 17-55 f/2.8 || 85mm f/1.4D || 50mm f/1.4G || 35mm f/1.8G || Manfrotto 190XPROB+496RC2

Oszczędny w słowach
    Miasto
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Nie wiem, może już wcześniej widziałeś, ale jeśli nie to proszę bardzo http://www.optyczne.pl/7.1-Inne_test...zacyjnych.html Ten o którym mowa też tam jest.
    "Nie mam problemów z piciem, no chyba że nie chcą podać mi drinka..." Tom Waits

Domyślnie

tak, widziałem że jest na 1 miejscu. Nieważne już kupiłem. można zamykać.
    Body+szkło

www.mpastuszak.pl

Domyślnie

Witam! Ja zakupiłem filtr polaryzacyjny marumi WPC CPL slim... Zrobiłem własnie kilka testowych zdjec i zastanawiają mnie refleksy(plamki) na niebie na zdjeciu pod slonce. Co o tym sadzicie, to normalne ?

Domyślnie

mam od moze roku, moze poltora polara Super DHG.
    wg. mnie idealny filtr. nie lapie za szybko brudu (jak np. Hoya Pro1 czy Marumi DHG) a jesli juz to
    bezproblemowo sie czysci i nie rysuje. mechanicznie jest w porzadku i obraca sie z odpowiednim
    oporem, a poza tym nie jest ciezki.

IMHO, mozesz spokojnie brac.

Domyślnie

a co powiesz kolego na te refleksy o ktore pytalem ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaelgsxr Zobacz posta
    a co powiesz kolego na te refleksy o ktore pytalem ?
    nie wiem jak polar WPC, bo mam tylko UV-ke tej serii.

co do flarowania... to jest IMHO glownie kwestia obiektywu. wedlug mojego porownania:
    17-40 bez filtra - bez problemow z flarowaniem
    17-40 z polarem SuperDHG - j.w.
    17-40 z UV-ka WPC - j.w.
    24-105 bez filtra - ssie pod swiatlo
    24-105 z polarem SuperDHG - j.w.
    24-105 z UV-ka WPC - j.w.
    300/4 bez filtra - bez problemow z flarowaniem
    300/4 z polarem SuperDHG - j.w.
    300/4 z UV-ka WPC - j.w.

mnie w kazdym przypadku dokladania filtra wyszlo "j.w." wiec IMHO szkoda czasu na deliberowanie.
    jak lens ssie pod swiatlo, to filtr tu juz nie pogorszy, a jak lens daje rade, to te filtry go nie popsuja...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów