Czy ktoś z szanownego grona forumowiczów ma ten filtr? co możecie o nim powiedzieć? zamierzam kupić sobie polar i właśnie zastanawiam się nad tym konkretnym modelem.
Szukaj
Czy ktoś z szanownego grona forumowiczów ma ten filtr? co możecie o nim powiedzieć? zamierzam kupić sobie polar i właśnie zastanawiam się nad tym konkretnym modelem.
Mam od wczorajjak na razie uwag brak.
D300s || 17-55 f/2.8 || 85mm f/1.4D || 50mm f/1.4G || 35mm f/1.8G || Manfrotto 190XPROB+496RC2
no w 24H raczej ciężko na wyciągnięcie jakiś wnioskówza ile nabyłeś? oczywiście jeśli to nie tajemnica.
Dostałem w ramach wymiany za inny model który robił straszne mydło. Tak zrobiłem kilka fotek próbnych i właściwie nie mam sie czego czepić, ostrość ok, odbicia ładnie koryguje, niebo dostaje też ładnego koloru. Wiec czego chcieć więcej?
D300s || 17-55 f/2.8 || 85mm f/1.4D || 50mm f/1.4G || 35mm f/1.8G || Manfrotto 190XPROB+496RC2
Nie wiem, może już wcześniej widziałeś, ale jeśli nie to proszę bardzo http://www.optyczne.pl/7.1-Inne_test...zacyjnych.html Ten o którym mowa też tam jest.
"Nie mam problemów z piciem, no chyba że nie chcą podać mi drinka..." Tom Waits
tak, widziałem że jest na 1 miejscu. Nieważne już kupiłem. można zamykać.
mam od moze roku, moze poltora polara Super DHG.
wg. mnie idealny filtr. nie lapie za szybko brudu (jak np. Hoya Pro1 czy Marumi DHG) a jesli juz to
bezproblemowo sie czysci i nie rysuje. mechanicznie jest w porzadku i obraca sie z odpowiednim
oporem, a poza tym nie jest ciezki.
IMHO, mozesz spokojnie brac.
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
a co powiesz kolego na te refleksy o ktore pytalem ?
nie wiem jak polar WPC, bo mam tylko UV-ke tej serii.
co do flarowania... to jest IMHO glownie kwestia obiektywu. wedlug mojego porownania:
17-40 bez filtra - bez problemow z flarowaniem
17-40 z polarem SuperDHG - j.w.
17-40 z UV-ka WPC - j.w.
24-105 bez filtra - ssie pod swiatlo
24-105 z polarem SuperDHG - j.w.
24-105 z UV-ka WPC - j.w.
300/4 bez filtra - bez problemow z flarowaniem
300/4 z polarem SuperDHG - j.w.
300/4 z UV-ka WPC - j.w.
mnie w kazdym przypadku dokladania filtra wyszlo "j.w." wiec IMHO szkoda czasu na deliberowanie.
jak lens ssie pod swiatlo, to filtr tu juz nie pogorszy, a jak lens daje rade, to te filtry go nie popsuja...
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Skontaktuj się z nami